Teatteri ja Taide

Gymnaestrada – kaikkeen sitä ajautuukin

On alkamassa uusi jumppakausi normaaliin tapaan. Jumppasalista kohisee kuitenkin yllättävän innostuneita puheita, mutta mistä kaikki oikein puhuvat? Gymnaestrada, voimistelun kansainvälinen suurtapahtuma. Tieto siitä oli kulkeutunut myös Anjalan Jumppaseuraan ja salillinen voimistelun ystäviä huokuu innosta päästä mukaan. Sillä taustalta löytyy mahtavia muistoja niin Gymnaestradoista kuin myös muista voimistelu tapahtumista. Joten tänäkin vuonna seuramme osallistuu uusin sekä vanhoin kasvoin Gymnaestradaan.

Ollaan matkalla kevättä kohti ja tapahtumakin lähestyy. Näin ollen myös valmistelut ja järjestelyt seuroissa on varmasti aloitettu, ainakin täällä Kouvolassa Anjalan Jumppaseurassa ollaan jo kovassa työn touhussa. Olemme päässeet valmisteluissa hyvään vauhtiin ja kenttäohjelma harjoituksetkin ovat olleet käynnissä jo syksystä asti. Oikeastaan seurassamme aletaan olla pikkuhiljaa valmiina Gymnaestradaa varten niin valmisteluiden kuin harjoitustenkin tiimoilta, vaikka välillä on saattanut olla pieniä mutkia matkassa.

Siksi kysymys kuuluukin, että miten pieni seuramme on pystynyt mahdollistamaan lähtömme kyseiseen tapahtumaan kun kyseessä on kansainvälinen suurtapahtuma, josta koituu suuria kustannuksia?

Varainkeruuhankinta. Tuo yksinkertainen sana on ollut suuressa avainasemassa seuramme Gymnaestrada valmisteluissa. Olemme tehneet paljon taustatyötä Gymnaestradan eteen, jotta saisimme mahdollistettua kaikille lähtijöillemme oman paikkansa tapahtumassa, oli sitten kyseessä huoltaja tai voimistelija.

Saimme mahdollisuuden lähteä mukaan muutamaan erilaiseen mainoskuvaukseen sekä tekemään talkoomaista yhteistyötä kouvolalaisen jääkiekkojoukkueen kanssa. Molemmista varainkeruu ”tempauksista” seurallemme annettiin työn mukaista palkkiota. Saaduilla palkkioilla on pystytty mahdollistamaan esimerkiksi nuorten lähtijöidemme osallistujapassit. Tempaukset ovat myös nostattaneet yhteishenkeä sekä tekemisen halua lähtijöidemme keskuudessa. Esimerkiksi mainoskuvauksista saimme lisää virtaa tulevaa kesää varten, kun kuvausten päätyttyä ja mainoksen julkaisun jälkeen on saanut nähdä sen, miltä oma suoritus valmiissa työssä näyttää.

Berovita D plus - TV mainos

Toteutimme myös varainkeruuhankintaa oman seuran sisällä. Järjestimme erilaisia tapahtumia, joista merkittävin oli 24h – jumppamaraton.  Maratonin aikana myydyt seuratuotteet sekä kahvion tuotto lisättiin niin sanottuun Gymnaestrada-kassaan. Myös tämä jumppamaraton oli erinomainen yhteishengen kohottaja, sillä saimme yhdessä seuramme jäsenten kanssa toteuttaa hienon tapahtuman ja tuoda keskuuteemme jo pientä esimakua tulevasta kesästä.

Olemme seurassamme erityisen kiitollisia siitä, että tällaiselle pienelle seuralle on annettu mahdollisuus toteuttaa itseään, ja että meidät on otettu huomioon. Kaikki tämä työ, jota olemme seurassamme suurella joukolla tehneet Gymnaestradaa varten, on ollut äärimmäisen palkitsevaa. Takana on pitkiä kuvauspäiviä, rankkoja harjoituksia, kokouksia ja monen monta muuta pohdittavaa asiaa mutta kaiken tuon ansiosta – me olemme nyt matkalla Gymnaestradaan!

 

Nea Siitonen,
Voimistelun ystävä Anjalan Jumppaseurasta

 

Gymnaestrada tarjoaa elämyksiä myös katsojille. Liput täältä.