Teatteri ja Taide

Kuopiosta kohti Gymnaestradaa

Kuopion Hatsalan koulun salin valtaa keskiviikkoisin värikäs ja äänekäs naisten ryhmä; on opiskelijoita, kotiäitejä, väitelleitä tohtoreita ja lapsiperheen arkea eläviä ruuhkavuosinaisia. Ikähaarukka huitelee reilusta parikymppisestä kypsään keski-ikäiseen naiseen. Me Ainalaiset siellä kokoonnumme yhteen kuka mistäkin suunnasta ja puuhasta paikalle pyyhältäen. Kaikkia yhdistää kuitenkin yksi asia: rakkaus tanssilliseen voimisteluun. Me voimistelemme AINA! Aina on valmentajamme Minna Huuskosen johdolla treenannut jo monta vuotta esiintyen ja kilpaillen. Nyt päämääränä siintää Helsingin Gymnaestrada ja Suomi-ilta, jossa esiinnymme ohjelmalla ”Jään huntu”.

Tämä mahtava tilaisuus päästä Gymnaestradaan esiintymään sadoille ihmisille vei meidät alkulämmittelyksi joulukuussa 2014 Voimistelugaalaan. Jäähallin jälkeen treenit ovat jatkuneet; valkku varioi sarjoja ja hiomme esitystämme loistokuntoon J.

Koska kyseessä ovat todellakin aikuiset naiset, ei vammoilta ja vaivoilta pysty säästymään…välillä joku parantelee jalkaansa ja toinen olkapäätään. Tavoite on kuitenkin selvä; Gymnastradan lavalla liitää ja lumoaa, kiitää ja kieppuu täyttä naisenergiaa. Pitkien harsojen kanssa työskentely ja liikkuminen ei aina ole kovin helppoa, mutta harjoitus tekee mestarin tässäkin tapauksessa. Harsot lentävät ilmassa jo hallitummin ja helpommin.

Kuopiolainen Aina-ryhmä harjoittelemassa Gymnaestradaan

Tällä hetkellä mennään vaiheessa, jossa Minna-valkku lempeästi huomauttelee ”kaivuri-käsistä” ja ”koukku-nilkoista” ;). Minnalla onkin uskomaton kyky pyörittää yli kahdenkymmenen naisen porukkaa, ja nähdä silmissään jo ennen kokeilua uusia kuvioita ja liikkeitä. Hän osaa hienosti korostaa joukkueemme hyviä puolia, vahvaa esiintymistä ja kokemusta, sekä peittää jo ehkä hieman menetettyä notkeutta ja iän tuomaa joustavuutta ;D.

Kesän esiintyminen on harvinainen mahdollisuus ryhmällemme saada ulkomaalaisia katsojia kotimaassamme. Monet meistä Ainalaisista ovat osallisina myös Gymnaestradan kenttäohjelmissa. Kuopiosta lähtee Helsinkiin lapsia, aikuisia ja perheitäkin. Helsingin Gymnaestrada on ainutkertainen elämys, jota ei yksinkertaisesti voinut jättää väliin. Mekin lähdemme osallistumaan omien perheidemme ja lastemme kanssa levittäen voimistelua iloa sukupolvelta toiselle!

Gymnaestradaa innokkaana odotellen,

Saija ja Johanna

 

**

Gymnaestrada-päivät huipentuvat eri maiden isännöimiin iltanäytöksiin Helsingin Jäähallissa. Myös kuopiolainen Aina-ryhmä esiintyy suomalaisten isännöimässä Suomi-ilta pohjoismaisten ystävien kera, joka tarjoaa vahvan suomalaisen voimisteluosaamisen lisäksi vierailevia esityksiä muista Pohjoismaista. Flow with your soul – näytöksen teemoina ovat yllätyksellisyys, kierrätys ja korkeatasoisuus. Nähdään tiistaina 14.7. klo 21.00 Helsingin Jäähallissa!