Uutiset

Tiedote

Festarikesän isoimmat ulkomaiset kiinnitykset – näitä et halua missata

Tänä kesänä Suomen festarikansaa hemmotellaan upealla artistitarjonnalla. Festivaaleja löytyy jokaiseen makuun, ja pääesiintyjinä nähdään maailmanluokan tähtiä.

Lue isoimmat artistikiinnitykset festivaaleilla kesällä 2022!

Tsekkaa Festival Finder

Kaikki Ticketmasterilla myynnissä olevat festivaalit löydät Festival Finderista.

Näetkö jo ison, kirkkaan ja lämpimän pallon taivaalla? Ei kannata katsoa suoraan sitä kohti, se on aurinko.☀️ Pitkään kaivatun auringon ilmestyminen taivaalle tarkoittaa, että on aika ottaa kaveriporukka haltuun, pakata kimpsuja ja kampsuja reppuun ja suunnata nokka kohti festarilavan eturiviä.

Kun etsit listaa festarikesän kovimmista ulkomaisista tähdistä ja parhaista festivaaleista, löydät sen tästä.

Rapin ja hiphopin ystäville herkkua

Kaikkien aikojen menestyneimpiin rap-artisteihin lukeutuva 50 Cent on vahvistanut saapumisensa Tampereen Ratinanniemellä nähtävällä Blockfestille 19.-20.8. Festivaaleilla nähdään myös yhdysvaltalaisräppäri Jack Harlow, länsilontoolainen Central Cee, kanadalainen bbno$, Viron kuumin rap-nimi nublu, yhdysvaltalainen SAINt JHN, brittiräppäri Dreya Mac sekä ruotsalainen Yung Lean. Jos sinulle maistuu rap ja hiphop, ei tarvitse kahta kertaa miettiä, mikä festivaali on tehty sinua varten.

Myös Kantolan tapahtumapuistossa 1.-3.7. järjestettävä Weekend Festival tuo Suomeen maailman suosituimpiin artisteihin kuuluvan räppärin Post Malonen. Festareilla nähdään liuta muita maailmanluokan rap-nimiä, muun muassa Stormzy ja Lil Tjay.

Raskaan musiikin huippunimiä

Nu metal on edelleen (vai taas?) täällä. Ja sehän tarkoittaa sitä, että Limp Bizkit rundaa! Yhdysvaltalaisen nu metal -jätin vuosituhannen vaihteen hitit sekä tuoreen Still Sucks -studioalbumin meiningin pääsee kokemaan livenä Oulun Kuusisaaressa Qstockissa la 30.7.

Raskaiden rytmien ystäville tarjoillaan sielunjuhlaa Oulussa myös North Of Hell -festivaalilla 12.-13.8. Uuden metallifestarin line up on komeaa luettavaa – naapurimaan ylpeydet Opeth ja Cult Of Luna, yhdysvaltalainen death metal -jätti Cannibal Corpse sekä edelleen kovaa tahtia painava englantilainen Napalm Death, näin muutamia mainitaksemme.

Uusi Tuusulassa järjestettävä festivaali Rykmentinpuistorock tuo vanhan kunnon hardrockin ja Motörheadin faneille Phil Campbell & The Bastard Sonsin viikkoa ennen juhannusta 17.6.

Suomen metalli- ja hevimekka ja raskaan musiikin festivaalitarjonnan kivijalka Tuska tarjoilee tuttuun tapaan tykitystä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Helsingissä 1.-3.7. Ulkomailta pohjolaan suovat saapuvan muun muassa Mercyful Fate, Korn ja Deftones. Tuskaa kerrakseen!

Festivaalilava
Mikä on sinun go-to -festarisi tänä kesänä?

Klubimusiikin juhlaa – kovimmat elektronisen musiikin ja DJ-kentän nimet

Elektronisen musiikin kinkereitä vietetään Hämeenlinnassa Weekend Festivalilla 1.-3.7. Jos tanssijalkaa vipattaa ja rinnassa sykkii sydämen sijaan basso, ei kannata jättää välistä DJ Snaken tai David Guettan keikkoja.

12.-14.8. Helsingin Suvilahdessa vietettävän Flow Festivalin RA Front Yard- ja Backyard -lavoilla nähdään klubimusiikin ja DJ-maailman tähtinimiä. Flow’n RA Front Yardin intiimissä tunnelmassa nähdään muun muassa DJ Koze, The Blessed Madonna, Marcel Dettmann, Anz ja Dixon. Flow Festivalin poikkeuksellisen tasokas klubi- ja DJ-musiikin ohjelma täydentyy Backyardin keikoilla – lavalle nousevat muun muassa Coachellassakin hurmannut Danilo Plessow, housea tuoreella kulmalla lähestyvä Jayda G sekä legendaarisen Rush Hour -labelin perustaja Antal.

Unohtamatta ysärin eurodancea, Espoossa tanssitaan ruotsalaisen Güntherin, Basic Elementin ja Solid Basen tahtiin Retrolavalla Tapiola Festivaalilla 19.-20.8.

Vaihtoehtoisia jättiläisiä

Flow Festival tykittää monipuolisella ohjelmistollaan myös sellaisia nimiä, kuin Gorillaz ja Florence + The Machine. Gorillazilta tullaan näkemään kahden tunnin show ja virtuaaliyhtyeen kiertueryhmä on yksi suurimmista festivaalilla koskaan vierailleista. Florence + The Machine saapuu Flow Festivalille yhdelle harvoista Euroopan konserteistaan.

Yhtään vähemmälle huomiolle ei tule jättää Flow’ssa nähtävän Nick Cave & The Bad Seedsin maagisen melankolista tunnelmaa. Nostettakoon festivaalin ohjelmistosta myös valtavan ja monipuolisen tuotannon maailmalle antanut australialainen rock-yhtye King Gizzard & The Lizard Wizard sekä seuraava globaali supertähti, nigerialainen Burna Boy.

Monipuolista ja nimekästä ohjelmistoa löytyy myös Pori Jazzeilta. 14.-16.7. Kirjurinluodolla koettava vuodesta 1966 asti järjestetty festivaalien klassikko tuo Suomeen huippunimiä, kuten John Legend, Lewis Capaldi ja Simply Red.

Pori Jazzeilla koetaan myös raskaan sarjan jazzlegendan Charles Lloyd feat. Bill Frisellin konsertti.


Kaikki festivaalit löydät Ticketmasterin Festival Finderista.