Teatteri ja Taide

Gymnaestrada – unelmien täyttymys

Se tunne, kun unelmat toteutuvat. Kun jostain kauan haaveillusta tulee todellisuutta. Ensin epäusko. Hämmennys. Kylmät väreet ja lopulta se riemun tunne. Sitä on myös Gymnaestrada. Täynnä tunnetta. Kananlihalle nostattavia esityksiä. Hämmästyneitä huokauksia. Ennen näkemättömiä elämyksiä. Unelmien toteutumista.

Suomen Voimisteluliitolle kansainvälisen voimistelufestivaalin Gymnaestradan isännöinti on ollut pitkäaikainen unelma. Vuodesta 1953 lähtien suomalaiset voimistelijat, harrastajat ja huiput, ovat kuuluneet tapahtuman vakiokävijöihin ja suurimpiin delegaatioihin. Mutta nyt ensimmäistä kertaa pääsemme tarjoamaan suomalaista vieraanvaraisuutta ja isännöintiä kansainväliselle voimisteluperheelle. Vihdoinkin on mahdollisuus olla järjestävä osapuoli, joka tarjoaa iloista palvelua ja unohtumattomia kokemuksia hyvin järjestetyllä tapahtumalla.

Mutta jotta unelmat toteutuvat, täytyy ensin uskaltaa unelmoida. Niin teki myös 13-vuotias suomalaistyttö ensimmäisessä Gymnaestradassaan Sveitsin Zürichissä. Katseli ihaillen satojen voimistelijoiden yhtä aikaista esiintymistä nurmikentällä ja tuumasi, että olisipa kyllä tosi hienoa joskus itse päästä tekemään suurta kenttänäytöskoreografiaa. Ensi kesänä aikuiseksi kasvanut Riikka Virkajärvi-Johnson toteuttaa jälleen kerran tätä unelmaansa ja liikuttaa Midnight Sun Special -illassa Valkea lintu -kenttänäytösohjelmassa lähes tuhatta suomalaista naista.

Unelmat täyttyvät myös monen vapaaehtoisen ja tapahtumaa järjestämässä olevan henkilön osalta. Omalta kohdaltani voin sanoa, että koulutuksen ja harrastuksen yhdistäminen on ainutlaatuinen mahdollisuus. Sitä saa tuntea kiitollisuutta voidessaan joka päivä huristella iloisena töihin tekemään mielekästä ja mielenkiintoista työtä. Vielä ainutlaatuisemmaksi tilaisuuden tekee se, että Gymnaestradan myötä saa olla tekemässä historiaa. Olla mukana järjestelyissä, nähdä tapahtuma kulisseista käsin ja loistavan tiimin kanssa toteuttaa tapahtuma parhaalla mahdollisella tavalla.

Monelle Gymnaestrada on uusi ja outo asia. Ennen kokematon festivaali, joka kuulostaa vieraalta ja oudolta. Mutta tässä vaiheessa ne henkilöt, jotka ovat jo aikaisemmin osallistuneet kyseiseen tapahtumaan, hymyilevät vaivihkaa. He kun tietävät jo mitä odottaa.

Gymnaestradan aikana tarjolla on yli 200 tuntia voimisteluelämyksiä, ikimuistoisia hetkiä ja täysin käsityksesi voimistelusta uudistavia näytöksiä. Gymnaestrada tulee hämmästyttämään ja luomaan uusia unelmia tavoiteltavaksi. Kenties myös juuri sinulle.

Lähde mukaan Gymnaestradaan!

15th WORLD GYMNAESTRADA 2015 HELSINKI - Be Part Of the Gymnaestrada Spirit!

Lippuja tapahtumalle: www.lippupalvelu.fi/gymnaestrada

Lisätietoa tapahtumasta ja vapaaehtoistehtävistä www.wg-2015.com ja www.gymnaestrada.fi

 

Sanna Yli-Patola

Kirjoittaja on voimistelun ystävä, joka toteuttaa unelmaansa Gymnaestradan viestintäpäällikkönä.