Urheilu

Tämä tiimi, nämä naiset, toimii!

Tämä tiimi, nämä naiset, toimii!

Messukeskuksessa Gymnaestrada-viikon aikana järjestettävät hallinäytökset ovat Gymnaestradan sydän, joka kokoaa kaikki tapahtumaan osallistuvat voimistelijat ja katsojat yhteen. Messukeskuksessa tapahtuu joka arkipäivä aamusta iltaan! Neljä erilaista iltapäivänäytöstä tarjoaa tunnin mittaiset voimistelushowt Amfi-hallissa (kuva Saksan iltapäivänäytöksestä) ja sen lisäksi Messukeskuksessa pyörii non-stoppina lähes 700 esitystä. Neljä tehokasta naista ovat tehneet lukemattomia työtunteja tämän kaiken mahdollistamiseksi.

Messukeskuksessa on yhdeksän eri areenaa ja esitykset areenoilla vaihtuvat 15-20min välein. Viikon aikana onkin tarjolla esityksiä ympäri maailmaa: upeista japanilaisista akrobaateista tanskalaisiin huippukuntoisiin ikivireisiin tai kiinalaisiin trapetsitaiteilijoihin. Poikkeuksena vain, että tällä kertaa kyse ei ole kilpailusta, vaan esittämisen ja voimistelun riemusta.

Olisimmepa arvanneet Gymnaestradassa Lausannessa 2011, missä liemessä olemmekaan seuraavina neljänä vuotena. Kun Voimisteluliitosta tuli pyyntö osallistua tämän voimistelufestivaalin järjestämiseen, olimme kuin partiolaiset heti valmiina ottamaan haaste vastaan!

Lausannen Kalevala-kenttäohjelman Ainoina saatoimme viettää viikon huolettomina ja nauttien tapahtumasta. Kokeilimme myös mahdolliset vaihtoehtoiset siirtymistavat päästäksemme haluamiimme halliesityksiin – kiipeillen mm. aitojen yli ja ali. Näin ollen olemme varmasti juuri oikeat henkilöt rakentamaan Messukeskuksen hallinäytöksistä mahdollisimman toimivat ja turvalliset!

Messukeskuksen porukka_iso kuva

Neljä vuotta onkin kulunut nopeasti. Meidän tehtävämme on rakentaa Messukeskuksen hallinäytös-kokonaisuudet toimiviksi voimistelullisesta näkökulmasta. Mietinnän alla on ollut niin katsomorakenteet (voisivatko ne olla sellaiset, jotka eivät rämisisi?), käytävien leveydet (jotta ihmiset pääsevät kulkemaan sekä sisään että ulos), taustakankaat ja lattiamateriaalit kuin tietysti myös se, kuinka tästä festivaalista tulisi niin katsojille kuin esiintyjillekin maailman paras Gymnaestrada!

Tällä hetkellä työn alla on mm. vapaaehtoisten rekrytointi, koulutus, työnkuvat ja työtehtävien jakaminen Messukeskuksessa. Näin ennen tapahtumaa meillä on vielä paljon tehtävää viimeistellessämme hallikokonaisuuksia – kaikilla areenoilla pitää olla henkilökuntaa riittävästi sekä yleisölle että esiintyjille verhojen takana – niin harjoitustilaa kuin vaikka pukuhuonetilaakin, kun taustatiloissa pyörii monta monen kymmenen hengen esiintyjäporukkaa yhtä aikaa! Viime hetkeen asti jännitämme, saammeko kaikilta ryhmiltä musiikit hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, ylipäätään viimeistään tapahtumassa, vai pääsemmekö itse laulukuoroon!

Miksi ihmeessä lähdimme mukaan?

Olemme saaneet oppia paljon. Olemme tavanneet valtavasti uusia ihania ihmisiä. Tiimimme työtä valvovat charmikkaat Rogerio Portugalista ja Marco Brasiliasta Gymnaestradan kansainvälisestä komiteasta.

Parasta vapaaehtoistyössä on yhdessä tekeminen. Välillä tiukasti puskien, mutta kuitenkin hymyssä suin. Me teemme tätä kunnianhimoisesti ja pyyteettömästi, jotta meillä kaikilla olisi elämyksellinen ja unohtumaton Messukeskusviikko!

Nähdään Messukeskuksessa heinäkuussa! Tarjolla on 696 hallinäytöstä viiden päivän aikana ja lisäksi neljä tunnin mittaista National afternoon –nimellä kulkevaa teemallista iltapäiväshowta.

Messukeskuksen porukka Lausannessa_isokuva

Eeva, Päivi, Kerttu ja Hanna

Kirjoittajat ovat helsinkiläisen Pakilan Voimistelijat PNV -nimisen voimisteluseuran hallituksen jäseniä ja aktiiveja, jotka ovat järjestäneet oman voimisteluseuransa kanssa lukuisia joukkuevoimistelukilpailuita niin Etelä-Suomen aluemestaruus-, Suomen mestaruus- kuin kansainväliselläkin foorumilla. Gymnaestradan hallinäytöksistä vastaaminen on kuin järjestäisi yhdeksät kilpailut yhtä aikaa.