Teatteri ja Taide

Esittelyssä

Bergman – Kuiskauksia ja huutoja: Tärkeintä on kosketus

Bergman – Kuiskauksia ja huutoja palaa Compañía Kaari & Roni Martinin ohjelmistoon syys-lokakuussa 2022.

Katso saatavilla olevat liput

Ingmar Bergmanin ikoniseen elokuvaan pureutuessaan Compañía Kaari & Roni Martin tarttui jälleen klassikkoon tehdäkseen siitä oman tulkintansa. Teoksessa kiteytyy se, miten Bergmanille elämän tarkoitus on elämässä itsessään – ja ennen kaikkea sen yksinkertaisimmassa inhimillisessä eleessä, kosketuksessa. Ryhmän tulkinnassa elämän tanssia säestää cembalo, jonka soitto etenee kuin ajan hammas, ihmisestä piittaamatta.

Ensimmäisellä näytöskaudella palaute oli kiittävää.

Jyrki Karttunen on tänä syksynä ilmestynyt pitkästä aikaa näyttämöille, ja sinne hän toden totta kuuluukin! Karttusen liikekieli hänen omassa pitkässä soolossaan on suorastaan maaginen yhdistelmä itämaisia taistelueleitä ja suojautumisen eleitä. (–) Ryhmä jatkaa omalla polullaan, jossa flamencoa voi lähestyä miten vaan – jopa täysin päinvastaisesta perinteestä. Rytmissä ja suoraviivaisuudessa se ainakin kytee. Ja kauneudessa.

Säkö, M. (5.12.2021), Helsingin Sanomat

Kuiskauksia ja huutoja on esitys, joka, vaikka ei olisi siitä syystä syntynytkään, tiivistää ja kokoaa erittäin hyvin niitä tuntoja ja tunteita, joita nykyinen pandemiatilanne herättää. Ja se tekee sen erinomaisesti. Esitys on yhtä aikaa sekä yleispätevä ja etäännytetty että äärimmäisen tässä ja nyt. Vahvan sisältönsä lisäksi se on myös tanssillisesti upea.

Alku, A. (7.12.2021), Demokraatti
Kaari Martin - kuiskauksia ja huutoja
Kaari Martin. Kuva: Kai Kuusisto

Espanjalaisvahvistukset mukana

Tanssiroolien miehitys tarjoilee todellista liikkeen ja tulkitsemiskyvyn juhlaa: esityksissä tanssivat, illan miehityksestä riippuen, suomalaisen nykytanssin uranuurtaja Jyrki Karttunen, kansainvälisesti palkittu flamencotaiteilija Kaari Martin, ilmaisuvoimainen nykytanssija Angela Aldebs sekä ensimmäistä kertaa pandemian alun jälkeen Suomeen palaavat, ja muun muassa ryhmän KILL Carmen ja Anna Karenina -teoksista tunnetut ylistetyt espanjalaistanssijat Mariana Collado ja Carlos Chamorro.

Liput

Bergman – Kuiskauksia ja huutoja
29.9.–6.10.2022
Valssaamo, Kaapelitehdas, Helsinki
Liput 34/24 € Ticketmasterilta