Uutiset

Esittelyssä

Naistenpäivä 2023 – vaikuttavat & menestyneet naisartistit

Naistenpäivää voi viettää kunniottamalla elämäsi tärkeitä naishenkilöitä, tukemalla naisten oikeuksia ja lahjoittamalla esimerkiksi Naisten Pankin kampanjaan.

Tustustu Naisten Pankkiin & lahjoita

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään 8.3.2023. Naistenpäivänä juhlitaan naisten oikeuksia ja saavutuksia.

Tutustu artikkelissamme vaikuttaviin ja menestyneisiin naisartisteihin. Pääset nauttimaan heidän konserteistaan tänä vuonna myös Suomessa.

Naistenpäivä 2023 – miten juhlia naistenpäivää?

Muistaminen pienellä lahjalla on varmasti arvostettua, mutta naistenpäivää vietetään tasa-arvon hengessä – tärkeintä on siis toimia joka päivä yhtäläisten mahdollisuuksien ja arvostuksen eteen. Voit myös lahjoittaa naisten työn ja päätösvallan hyväksi esimerkiksi Naisten Pankin kampanjassa.

Helsingin Musiikkitalolla juhlitaan naistenpäivää sadoin äänin jo toista kertaa. Ääni on naisten – Suuri naistenpäivän juhlakonsertti nähdään Musiikkitalolla lauantaina 11.3.2023. Liput konserttiin ovat myynnissä Ticketmasterilla.

Eläköön naiset – vaikuttavat ja menestyneet naisartistit

Naistenpäivä 2023 - Diandra

Diandra

Diandra lukeutuu Suomen valovoimaisimpiin artisteihin. Jo nuorena artistiuransa aloittanut laulaja on saavuttanut suuren suosion ja hurmannut kansan tv-ohjelmissa sekä Linnan juhlien esiintyjänä.

Konserttisalit toisensa jälkeen loppunmyyvä Diandra kuuluttaa oman arviointikykynsä perään. Diandra kertoi Iltalehdelle, että neuvoja ja ohjeita tuntemattomilta riittää, mutta nainen ohjaa uraansa ja elämäänsä itse.

Diandra esiintyy konserttisaleissa keväällä.

Naistenpäivä 2023 - BEHM

BEHM

BEHM on yksi kotimaisen musiikkikentän 2020-luvun kiehtovimmista tekijöistä. Hänen kaltaisiaan menestystarinoita on yksi miljoonassa. Palkittu ja striimipankit räjäyttänyt nainen säveltää ja sanoittaa omat kappaleensa sekä osallistuu tuotantoprosessiin.

BEHM on yllättänyt osan yleisöstä hassuttelevilla keikkojen välispiikeillään sekä somejutuillaan. Promokuvissa näkyvä sekä kappaleissa kuuluva melankolinen ja hillitty nainen ei mahdu ennakkokäsityksen muottiin.

BEHM kiertää konserttisaleja keväällä 2023.

Naistenpäivä 2023 - Jinjer ja Tatiana Shmailyuk

Tatiana Shmailyuk

Ukrainalainen metalcore-yhtye Jinjer rikkoo kaikkia metallin kirjoittamattomia sääntöjä. Yhtye nauttii suurta suosiota, mutta menestys on ansaittu kovalla työllä.

Jinjerin keulakuva Tatiana ”Tati” Shmailyuk kertoi vuonna 2019 Infernolle, että on aina tiennyt tulevansa muusikoksi huolimatta siitä, että moni yhteistyökumppani on sanonut unelmien olevan turhia. Naisen viesti kaikille on, ettei kenenkään saa antaa kävellä itsensä ylitse.

Jinjer valtaa Tuska-festivaalin lavan perjantaina 30.6.2023.

Naistenpäivä 2023 - Erja Lyytinen

Erja Lyytinen

Jokainen kotimainen musadiggari tuntee Erja Lyytisen, kansainvälisesti palkitun suomalaisen blueskitaristin.

Häpeilemättömästi omaa visiotaan työstänyt blueskuningatar kertoi Apu-lehdelle, että on joutunut sietämään työnsä parissa tytöttelyä. Hänelle on kuitenkin aina ollut selvää, että naiset pystyvät siihen mihin miehetkin.

Erja Lyytinen nähdään kesällä Pori Jazzissa torstaina 13.7.2023.

Naistenpäivä 2023 - Virve Rosti

Virve Rosti

Virve “Vicky” Rosti on muokannut suomalaista mielenmaisemaa ja identiteettia lukuisilla hiteillään.

Palkittu Rosti aloitti uransa 1970-luvulla ja on nähnyt suomalaisen musiikkialan kehityksen kaaren. Elämänkertakirjassaan Rosti kertoo miesvaltaisen musiikkialan olleen joskus raakakin naisartistia kohtaan.

Yhä keikkaileva Virve Rosti on raivannut tiensä kotimaisen musiikin ikitähdeksi. Vicky keikkailee jälleen kesällä ja hänet voi nähdä muun muassa Porin Kirjurinluodolla Kirvatsin Jytässä keskiviikkona 2.8.2023.

Naistenpäivä 2023 - Korolova

Korolova

Ukrainalainen tuottaja Korolova on valloittanut melodisen housen ja technon maailman pikavauhdilla.

DJ-maailma on muun musiikkialan tapaan vahvasti miesvoittoinen. Nuori nainen on omistautuneisuudellaan ja kovalla työllään luonut nousukiidon uralleen ja ottanut vahvan jalansijan elektronisen musiikin huipulla. Maailmaa kiertänyt artisti käyttää ääntään myös kotimaataan kohdanneen kriisin puolesta.

Korolova nousee perjantaina 4.8.2023 Weekend Festivalin lavalle.

Naistenpäivä 2023 - Caroline Polachek

Caroline Polachek

Newyorkilainen laulaja, lauluntekijä ja tuottaja Caroline Polachek on matkalla kansainväliseen supertähteyteen. Indiepop-yhtye Chairliftin vokalistina uransa vuosituhannen alussa aloittanut Polachek yhdistelee visionäärisesti musiikissaan eri genrejä elektropopista latinorytmeihin.

Hiljattain uuden Desire, I Want to Turn Into You -albuminsa julkaissutta Polachekia on povattu tämän sukupolven Kate Bushiksi, mutta artisti kuittasi Twitterissä olevansa tämän sukupolven Caroline Polachek. Keep doing you, sis.

Caroline Polachek nousee Flow Festivalin lavalle perjantaina 11.8.2023.

Naistenpäivä 2023 - Carminho

Carminho

Portugalilaisen musiikkikentän ja fado-musiikin tähti Carminho laulaa ja kirjoittaa perinteikästä portugalilaista musiikkia sydämestään. Fado-musiikissa ovat perinteisesti näkyneet voimakkaat miesartistit. ”Kun lauletaan tunteista, ei ole väliä oletko mies vai nainen,” laulaja sanoi Public Republic -julkaisulle.

Kansainvälistä tunnustusta niin yleisön kuin mediankin parissa niittänyt Carminho esiintyy Savoy-teatterissa maanantaina 20.11.2023.


Tee Naisen Työ - Lahjoita Ammatti - Naisten Pankki

Tee jokaisesta päivästä naistenpäivä – osallistu Naisten Pankin kampanjaan

Haluatko, että jokainen nainen voi päättää itse elämästään? Niin mekin. Tule mukaan Naisten Pankin kampanjaan naisten työn ja päätösvallan puolesta!

Suomalainen Naisten Pankki kampanjoi naistenpäivän ympärillä 1.-19.3.2023 naisten työn ja päätösvallan puolesta. Kampanjan tavoitteena on kerätä varoja naisten kouluttamiseen ammattiin ja yrittäjyyteen Afrikassa ja Aasiassa. Työ ja oma raha tuovat naiselle vapauden päättää itse elämästään.

Lue lisää Naisten Pankista sekä kampanjasta ja lahjoita naiselle ammatti.

Kampanjan toteuttaa ja lahjoitukset kerää Naisten Pankki.


Lue lisää tapahtumauutisia.