Uutiset

Esittelyssä

Naistenpäivä 2024 – naisartistit, jotka voit nähdä tänä vuonna livenä

Tutustu naistenpäivän viettoon ja löydä naisartistit, jotka voit nähdä keikkalavoilla tänä vuonna Suomessa.

Naistenpäivä on tänä vuonna perjantaina 8.3.2024.

Miksi naistenpäivää vietetään?

Naistenpäivä on tasa-arvon ja naisten oikeuksien päivä. Naistenpäivänä juhlitaan naisten taloudellisia, sosiaalisia, kulttuurisia ja poliittisia saavutuksia.

Naistenpäivän perinteet juontuvat 1900-luvun alkupuolelle, ja YK vietti ensimmäistä kansainvälistä naistenpäivää vuonna 1975. Tasa-arvo ja naisten oikeudet eivät toteudu kaikkialla vieläkään vuonna 2024 ja naistenpäivällä on tärkeä rooli tasa-arvotyön toteutumisessa.

Myös musiikkialalla Suomessa on työtä tehtävänä sukupuolisessa tasa-arvossa. Musiikintekijöiden tekijänoikeusjärjestö Teoston koordinoima kyselytutkimus vuonna 2023 selvitti, jopa 70 prosenttia naispuolisista säveltäjistä ja -sanoittajista kokee musiikkialan epätasa-arvoisena. Voit tutustua tutkimuksen tuloksiin Teoston sivuilla.

Naistenpäivä 2024 – miten viettää naistenpäivää?

Elämäsi tärkeiden naishenkilöiden muistaminen kansainvälisenä naistenpäivänä henkilölle sopivalla tavalla on varmasti arvostettu ele. Voit myös osallistua naistenpäivän viettoon tekemällä lahjoituksen esimerkiksi naisten oikeuksien, koulutuksen ja tasa-arvon eteen töitä tekeville järjestöille.

Musiikkitalolla Helsingissä kuullaan la 9.3. jo perinteeksi muodostunut Suuri naistenpäivän juhlakonsertti, jonka liput ovat myynnissä Ticketmasterilla. Konsertin juhlapuheen tulee pitämään ihmisoikeustyöstään tunnetuksi tullut Ujuni Ahmed.

Näe ainakin nämä naisartistit livenä vuonna 2024

Naistenpäivä 2024 - jessie ware

Jessie Ware

Brittiläisen Jessie Waren kaikki viisi albumia ovat nousseet Brittilistan top 10 -sijoille, hän on ollut Mercury Prize -ehdokkaana ja hän on tullut tunnetuksi Ed Sheeranille musiikkia kirjoittaneena balladikuningattarena.

Ware on myös tunnettu suositusta Table Manners -podcastistaan, jossa hän on puhunut myös musiikkialalla toimimisesta naisena.

Näe Jessie Ware livenä tänä kesänä Flow Festivalilla sunnuntaina 11.8.2024. Luvassa keikalla on tuoreen That! Feels Good! -albumin mukaisesti elämää pursuavaa diskopopin ilotulitusta.


Naistenpäivä 2024 - sharon den adel

Sharon den Adel

Euroopan ikonisimpiin rockbändeihin lukeutuvan Within Temptation -yhtyeen solistina tunnettu Sharon den Adel on metalliskenen valovoimaisimpia naishahmoja.

Sharon den Adel on puhunut useaan otteeseen seksismistä ja tasa-arvosta musiikkialalla. Vuonna 2021 hän otti kantaa Kerrang!-lehden kolumnissa naisten abortti- ja itsemääräämisoikeuksiin Puolassa ja Euroopassa.

Within Temptation esiintyy 11.10.2024 Helsingissä lokakuussa 2023 julkaistun Bleed Out -albumin nimikkokiertueella.


zara larsson

Zara Larsson

Ruotsalainen popin supertähti Zara Larsson aloitti musiikkiuransa jo nuorena ja hän on jättänyt pysyvän jäljen musiikkimaailmaan Uncover, Lush Life ja Never Forget You -biisien kaltaisilla hiteillä. Hänen neljäs albuminsa Venus julkaistiin helmikuussa 2024, ja siltä jo aiemmin lohkaistut singlet, kuten Can’t Tame Her ja yhteistyössä David Guettan kanssa tehty On My Love, ovat niittäneet maailmanlaajuista suosiota.

Zara Larsson on aktiivinen naisten oikeuksien ja saavutusten puolestapuhuja. Hän puhui muun muassa Ruotsin Ellelle vuonna 2017 naisten ja miesten välisestä epätasapainosta musiikkialalla.

Zara Larsson esiintyy Suomessa tänä vuonna Oulun Qstockissa heinäkuussa 2024.


MARO

MARO

Kiehtovan taidokkaana tunnettu portugalilaislaulaja MARO on yksi niistä naisartisteista, joiden uraa kannattaa pitää silmällä. Jatkuvasti kasvavasta suosiosta nauttivat artisti on muun muassa kiertänyt supersuositun Jacob Collierin kiertueen lämmittelijänä, edustanut Portugalia vuoden 2022 Euroviisuissa ja myynyt loppuun soolokonserttejaan ympäri maailmaa.

MAROn voit nähdä livenä Helsingissä huhtikuussa 2024.

Kotimaiset naiset keikkalavoilla

Naistenpäivä 2024 - SANNI

SANNI

SANNI on yksi Suomen suosituimmista ja seuratuimmista artiseista. Artisti tunnetaan tarttuvista ja suurista pop-melodioistaan sekä omaleimaisista sanoituksistaan. Biisintekijänä, muusikkona ja taiteilijana SANNI kuuluu kotimaan arvostetuimpien tekijöiden joukkoon.  

SANNIn voi nähdä livenä tänä vuonna muun muassa Oulun Qstockissa heinäkuussa 2024.


BESS

BESS

Viime vuosien menestyskiitäjä BESS ei ole jäänyt keneltäkään huomaamatta. Vuoden 2023 Emma-gaalassa artisti pokasi peräti neljä palkintoa ja BESSin hitit ovat keikkuneet vuoden 2017 Tempo-menestyshitin jälkeen listojen kärkisijoilla.

BESSin voit nähdä livenä tänä vuonna muun muassa Hiidenkirnu Festivalilla heinäkuussa 2024.


viivi

VIIVI

Kotimainen laulaja-lauluntekijä VIIVI on nuoresta iästään huolimatta tehnyt jo pitkään töitä musiikkialalla. VIIVI solmi ensimmäisen levytyssopimuksensa vuonna 2017 ja sittemmin hän on julkaissut menestyskappaleita, ollut ehdolla viidessä Emma-gaalan kategoriassa ja tehnyt musiikkia yhteistyössä Suomen eturivin artistien, kuten Robin Packalenin kanssa.

VIIVIn voi nähdän keikkailemassa tämän vuoden festarikesässä ympäri Suomen.


Lue lisää tapahtumauutisia.