Urheilu

CHL tuo uutta näkökulmaa

CHL tuo uutta näkökulmaa

Jääkiekon kotimaisen Liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto odottaa mielenkiinnolla käynnissä olevaa Liigakautta 2014–15. Syyskuun alkupuolella alkaneella kaudella liigajäillä nähdään uutena joukkueena Sport, kun vaasalaiset täyttivät KHL-jäille siirtyneen Jokerien paikan.

 Uutta on myös jo elokuun puolella käynnistynyt Champions Hockey League, jossa peräti 44 eurooppalaisjoukkueitta taistelee maanosan parhaan seurajoukkueen tittelistä. Toimitusjohtaja Rannisto näkee CHL:n pelkästään myönteisenä asiana myös Liigaa ajatellen.

– CHL on uusi mielenkiintoinen piristysruiske kauteen. Se on varmasti myös katsojille mielenkiintoinen kokemus etenkin kun CHL-pelejä pelataan jo ennen kotimaisen liigakauden alkua, Rannisto sanoo.

– CHL tuo vähän uutta näkökulmaa niin katsojille kuin toki joukkueillekin. Päästään vähän näkemään millaista kiekkoilu on muualla Euroopassa.

 CHL on toistaiseksi laajin ja kunnianhimoisin eurosarja. Se jatkaa edelliskausina pelatun European Trophyn jalanjäljillä, mutta on Ranniston mukaan entistä vahvemmalla pohjalla. Euroopan johtavat kansalliset liigat ovat vahvasti taustalla ja myös joukkueet ovat hakemassa muutakin kuin tuntumaa kansalliseen sarjaan.

– Taustalle on luotu voimakas organisaatio lyhyessä ajassa. Moni joukkueista on todella sitoutunut CHL:n osalta ja varmasti tosissaan mukana, Rannisto kertoo.

 Suomalaisittain mielenkiintoa tuskin ainakaan vähentää se, että yli puolet liigajoukkueista taisteli tosipeleissä jo ennen liigakauden alkua.

– On ehdottomasti hienoa, että meiltä Suomesta on mukana peräti kahdeksan joukkuetta muiden Euroopan kovimpien joukkueitten joukossa, alleviivaa Rannisto.

 CHL:n lohkovaiheessa kaikki joukkueet pelaavat neljän joukkueen lohkoissa kuusi ottelua, joista neljä peliä pelattiin ennen kotimaisen kauden alkua ja kaksi viimeistä syys-lokakuun vaihteessa. 11 lohkon voittajat ja viisi parasta lohkokakkosta jatkavat pudotuspelivaiheeseen. CHL:n finaali pelataan helmikuun alussa.

 Liput kuumimpiin lätkämatseihin: www.lippupalvelu.fi/Liiga