Festivaali

Reportaasi

Kesäfestariterveisiä Tikkurilasta ja Kirjurinluodosta

Kesähelteisenä viikonloppuna Ticketmaster Suomi kävi kurkistamassa kahteen eri festivaaliin: Tikkurila Festivaaliin ja Pori Jazziin. Viikonlopun aikana pääsimme kuuntelemaan niin kotimaisia huippuartisteja kuin kansainvälisiä Jazzin tähtiä. Festivaaleilla jaoimme Ticketmasterin popsocketteja ja sadeviittoja, jotka pelastivat vaihtelevan sään armoille jääneitä ihmisiä.

Kotimaiset huippuartistit valtasivat Tikkurilan

Viidennettä kertaa järjestettävä Tikkurila Festivaali keräsi noin 26 000 innokasta kävijää1 Hiekkaharjun urheilupuistoon kuuntelemaan kotimaisista huippuartisteja ja -bändejä. Perjantaina lavalle nousi muun muassa Cheek, JVG, Kaija Koo ja Evelina. Lauantaina nähtiin muun muassa Elastinen, Sanni ja viikonlopun viimeisteli Apulanta.

Festivaalialueen kahdella lavalla nähtiin vuorotellen eri artisteja ja bändejä esiintymässä. Artistit ja bändit saivat yleisön tanssimaan ja laulamaan. Keikkojen välissä rentoutumista pystyi hakea muun muassa Salaisesta puutarhasta ja ruoka-alueelta, sekä aurinkotuoleilta. Kovan luokan fanit menivät varaamaan eturivin paikat suosikkiartistinsa keikalta.

Aurinkoisen perjantain väliin mahtui yksi, jos toinenkin lyhyt sadekuuro, jotka enemmänkin viilensivät yleisöä. Hiekkaharjun urheilupuistoon pääsi myös tutustumaan korkealta Benji-hyppytornista – korkeissa ilmoissa näki varmasti festivaalialueen jokaisen kolkan. Lauantaina järjestettiin Roskien lajittelun SM-kiertueen finaali, jossa pääsi ottamaan mittaa nopeudesta ja lajittelutaidoista. Tiksi Villagessa ihmiset pääsivät viimeistelemään festarilookkinsa muun muassa pikakampauksilla ja kukkakoristeilla.

jvg_tikkurila_festivaali

JVG Vantaa Energia -lavalla

KaijaKoo_TikkurilaFestivaali

Kaija Koo Radio Suomipop -lavalla

Kirjurinluoto täyttyi Pori Jazzin piknik-festariyleisöstä

Kesäinen Pori tarjosi mitä upeinta kesäsäätä jazzkävijöille: oli aurinkoa, hellettä ja viilentävää kesäsadetta.
19.-21. heinäkuuta Pori Jazzin kolmen päivän pääkonserttien esiintyjät taas tarjosivat upeita elämyksiä ja hienoja hetkiä.

Kirjurinluoto veti iloisia ihmisiä konserttipuistoon, jossa ruokakojut tarjosivat nautinnollisia elämyksiä monipuolisella valikoimalla sekä anniskelualue oli iso ja siinäkin mielessä mainio, että juomia sai ostettua take away:na mukaansa Päälavan ja Jokilavan luokse. Anniskelualue kattoi yli puolet kahden päälavan alueesta – tällaista nautintoa ei muilla festareilla ole. Tapahtuma-alue pysyi viihdyttävän siistinä, sillä suomalaiset festarikävijät pitivät kiinni, että palauttivat pantilliset lasit, tölkit ja pullot. Muutenkin tapahtuman järjestelyt hoituivat joustavasti: rannekkeen vaihto lippukojulla oli ripeää, sisäänpääsyn turvatarkastus oli toimivaa, alue oli sopivasti täynnä eikä vesipisteille tai vessoihin tarvinnut juurikaan jonottaa. Paikanpäältä löytyi myös Fatboyn hittituotteen ilmasohvan myynti, mikäli oma retkituoli oli unohtunut matkasta.

Pääkonsertit saatiin torstaina käyntiin upealla tavalla, kun Nick Cave & The Bad Seeds, legendaarinen säveltäjämaestro Burt Bacharach valloittivat yleisönsä, myös Mavis Staples ja muut esiintyjät tarjosivat Pori Jazz -yleisölle hienoja hetkiä.

Perjantain tapahtuma-anti oli myös kaiken puolin monipuolinen: lavoilla viihdytti niin tunnelmallisia artisteja kuten Jess Glynn ja Aloe Blacc, kuin taas vauhdikkaampaa menoa tarjosi muun muassa Tower of Power, Knower, R+R=NOW. Illan pääesiintyjänä britti-ihanuus James Blunt täydensi päivän sympaattisella ja mukaansa tempaavalla esityksellään. Tanssiminen huippubiisien parissa nosti hien pintaan niin juhlivalle festarikävijälle kuin itse artistillekin, mutta loppuillan ja yön sade piti huolen siitä, että hikipisarat huuhtoutuivat pois.

Lauantain festaripäivä oli naistenpäivä, sillä pääkonserttien ohjelma sisälsi vain naisartisteja. Odotukset olivat korkealla. Oli upeata nähdä, kuinka nämä erilaisien jazz, soul ja pop -musiikkien artistit saivat ilon irti piknikeillä ja retkituoleilla nautiskelevista kuulijoista ja festariyleisöstä.

Kiinnostavat naisartistit kuten Vesta, upeaääninen Somi ja Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet takasivat hyvän tunnelman yleisölle. Myös päälavalla esiintyi päivän aikana upeita naisia. Enkelikasvoinen Katie Melua melankollisella musiikillaan loi alueelle käsinkosketeltavan intiimin tunnelman. Soultaitaja Jessie Ware elävöitti iloisia paikalla olijoita, jolloin myös aurinko liittyi näkyviin sadepilvien takaa. Ilta huipentui Alanis Morissetten johdolla. Hän on säilyttänyt aikoinaan tutuksi tulleen energiansa ja pitänyt korkealla lippuaan naisten aseman edustajana. Esitys oli piristävä pilkahdus aikuiseksi kasvaneesta 90-luvun naisikonista. Yleisö lauloi mukana ne kaikki tutuimmat ysäribiisit, joita tähdellä kyllä riitti.

Kirjurinluodossa vieraili kolmen päivän aikana 57 000 kävijää, joista torstaina 18 000, perjantaina myös 18 000 sekä suosituin pääkonserttipäivä lauantai huipentui 21 000 festarikävijällä.2 53. kertaa järjestettävä Pori Jazz oli tänäkin vuonna hieno ja nautinnollinen festari!

porijazz_portti

Pori Jazzin portilla ihmiset ihailivat Porin ilmailukerhon ylilentoa

katiemelua_porijazz

Katie Melua hurmasi yleisön

 

600x90TICKETmasterlive2018

Jaa festarikuvasi #TicketmasterLIVE ja osallistu kesäkilpailuumme

Olitko sinä Tikkurila Festivaaleilla tai Pori Jazzeilla? Muista jakaa sinun ikimuistoiset kuvasi Instagramissa käyttäen #TicketmasterLIVE ja osallistumalla kilpailuun osoitteessa https://www.ticketmaster.fi/ticketmasterlive ja olet mukana kilpailemassa huikeasta palkinnosta. Kilpailusta voit lukea lisää kilpailusivuilla.