Musiikki

Katsaus

PORI JAZZ 2019

Terveisiä Kirjurinluodosta!

Jazz-viikonlopun tunnelmia

Ticketmaster Suomi vieraili viikonloppuna Pori Jazz -festivaalilla ihanan aurinkoisessa säässä. Yhdessä upeiden artistien kanssa kymmenettuhannet festarikävijät loivat Kirjurinluodon konserttipuistoon loistavan tunnelman.

Jazz-viikonloppu 18.-20.7.2019 sai festarikävijät liikkeelle. Kesäinen Pori sekä upeat kotimaiset ja kansainväliset artistit houkuttelivat ihmiset Kirjurinluotoon. Picnic-korein ja -peitoin varustautuneista jazzkävijöistä huokui iloinen ja rento fiilis koko viikonlopun ajan. Kaikki kolme lavanedustaa olivat lähes poikkeuksetta tupaten täynnä ihmisiä koko viikonlopun ajan. Keikka-aikataulut olivat hyvin onnistuneet, eikä esitysten väliin jäänyt pitkiä taukoja. Jazzit oli kokonaisuutena muutenkin hyvin suunniteltu ja selkeä tapahtuma. Jonoja ei juuri syntynyt ja liikkuminen alueella oli helppoa. Alueelta löytyi ruokavaihtoehtoja jokaiseen makuun: korealaista ja japanilaista ruokaa, hampurilaisia, ala carte -ravintoloita, pizzaa, kalaravintola, sekä erilaisia vegevaihtoehtoja. Vain muutaman mainitaksemme. Eikä siinä kaikki.. Alueella oli myös runsaasti herkutteluvaihtoehtoja. Testasimme viikonlopun aikana nutellatäytteisiä vohveleita, metrilakuja, sipsejä sekä pehmistä. Silmillä söimme vielä kaiken sen, mitä ei mahaan mahtunut. Pisteet järjestäjälle siitä, että asiakkaat oli huomioitu näin mahtavan monipuolisella ruokatarjonnalla!

 

Jazzien ensimmäisenä pääkonserttipäivänä torstaina tunnelmasta vastasivat muun muassa J. Karjalainen ja Betty Wright. J. Karjalainen hurmasi yleisön hiteillään ja Wrightin energia oli tarttuvaa saaden koko yleisön bailaamaan hymyssä suin. Illan päätti pääesiintyjä, rockabilly-yhtye Stray Cats. Jazz-alueella näkyikin torstaina monia yhtyeen tyylisuunnan mukaisesti pukeutuneita faneja. Perjantaina menoa nostattivat Pyhimys & Saimaa -kokoonpano sekä Alma, jonka räiskyvä keikka sai kaikenikäiset jammailemaan. Joukossa myös vilahti muutamilla faneilla neonkeltaiset, Alman hiustyyliä mukailevat peruukit yllä. Perjantai-iltana esiintyi myös yksi maailman kirkkaimmista poptähdistä ja Jazzien odotetuimmista artisteista, Christina Aguilera.

Ennen Christina Aguileran esiintymistä Jazzien tunnelma muuttui hetkellisesti odottavaksi ja jännittyneeksi. Kuhina alkoi käydä alueella, kun lähes kaikki Jazz-vieraat suuntasivat päälavan edustalle vastaanottamaan supertähteä. Kun artisti nousi lavalle puoli yhdentoista aikaan illalla, tunnelma yleisössä vapautui ja muuttui huikeaksi. Aguileran esityksen aikana nähtiin spektaakkelimainen lavashow sekä ennätysmäärä asunvaihtoja. Ainutlaatuisen upea keikka päätti Jazz-perjantain. Lauantaina esiintyneet Ville Valo & Agents, Snarky Puppy, sekä huikea pääesiintyjä Toto sinetöivät onnistuneen tapahtuman. Perjantain ja lauantain osalta Jazzit olikin loppuunmyyty.

Kiitos Pori Jazz 2019!