Musiikki

Tuiskulassa tapahtuu taas… :)

Jo vuonna 1925 alkunsa saanut, alunperin Nivalan Urheilijoiden toimitalona ollut Tuiskula sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, Nivalan kaupungissa. Paikalla on legendaarinen maine jo vuosikymmenten ajalta niin asiakkaiden ja artistien, kuin keikkamyyjienkin keskuudessa. Monen nuoruusmuistoissa Tuiskula on se paikka, jossa opittiin tanssimaan, nähtiin artistisuosikit sekä solmittiin ihmissuhteita, joista monet ovat kestäneet nykyhetkeen saakka. Huvi-iltoina Tuiskulaan saapui väkeä koko eteläisen Oulun alueelta, niin busseilla, junilla kuin autoillakin. Vuonna 1984 alkoi massiivinen jälleenrakennusurakka entisen rakennuksen tuhouduttua tulipalossa ja nykyisen rakennuksen harjakaisia vietettiin keväällä 1985.  80-luku oli Tuiskulan kulta-aikaa, jolloin siellä esiintyivät mm. Metallica, Uriah Heep, Motörhead sekä kotimaisia kärkinimiä kuten Eppu Normaali ja Juice Leskinen.

image1

Kuva: Yle Keskipohjanmaa

Syksyllä 2015 tapahtuneiden kauppojen myötä alkoi Tuiskulan uusi elämä. Tavoitteenamme on ollut rakentaa maakunnan paras ja monipuolisin viihdekeskus, joka tarjoaa asiakkaalle elämyksiä monella eri tavalla ja josta jokaiselle löytyisi joku oma juttu. Ennen tapahtumat olivat suunnattu pääsääntöisesti nuorisolle, mutta nykyajan mukaisesti suurimpana kohderyhmänä ovat aikuiset, alaikäisiä kuitenkaan täysin unohtamatta.

Suuren remontointi- ja muutostyöurakan jälkeen Tuiskulan 1600 -asiakaspaikkaiset tilat ovat jakaantuneet asiakkaiden käyttöön monella eri tavalla. Meillä on yökerho, disco, esiintyjäsali ja karaoke-pub, jonka yhteydessä on ruokaravintola. Lisää aktiviteetteja tarjoavat mm. maanantaisin oleva Tuiskulan bingo, yökerhon Black Jack -pelipöytä ja pubin puolella ilmakiekkopöytä sekä nyrkkeilypelikone. Nykyaikaan päivitetyssä Tuiskulassa remontointi ja sisustus on tehty historiaa kunnioittaen ja menneen ajan henki näkyy esimerkiksi pubin puolella, jossa yhden seinän tapetti on painettu Tuiskulan vanhoja lehti-ilmoituksia käyttäen. Olemme myös herättäneet entisaikoina väkeä vetäneet bussikyyditykset uudelleen eloon.

Pääsiäisenä 2016 avasimme ovet yleisölle. Ensimmäisenä viikonloppuna esiintyivät Ressu ja Jussi, bilebändi Kingpin sekä Elastinen ja avajaisviikonlopun aikana väkeä oli liikenteessä runsaasti. Viime viikonloppuna viihdyttäjinä toimivat Finlanders ja Stig. Perjantain esiintyjäillat ovatkin pyhitetty muutamia poikkeuksia lukuunottamatta tanssi- ja iskelmäkansalle, mutta discon ja pubin puolelle pääsee viihtymään myös ne, joilla perinteinen tanssimeininki ei niin nappaa. Discossamme on maailmanluokan ääni- ja valotekniikka sekä huipputaitavat DJ:t.

Kevään keikkakalenteri on buukattu jo täyteen ja siitä esimakua voi käydä tsekkaamassa nettisivultamme, jota päivitämme säännöllisesti. Lisäksi tietoa toiminnastamme ja kuulumisiamme voi seurata Facebookista ja Instagramista. Alkutaipaleella vielä ollaan, mutta tästä se homma lähtee.

Tuiskulassa nähdään! :)

image3

 

 

 

 

 

 

 

www.tuiskula-nivala.fi

www.facebook.com/tuiskulanivala

Instagram: @tuiskula_nivala

 

Artikkelin pääkuvan on ottanut Ami Salmela.