Ticketmaster

Itä-Länsi urheilukaupungissa tapahtuu ympäri vuoden

Kouvola on eittämättä yksi Suomen suurimpia urheilukaupunkeja. Ylimmillä sarjatasoilla pelataan ja kilpaillaan lähes jokaisessa mieleen tulevassa joukkue- tai yksilölajissa. Tänä kesänä kaupungin valtaa pesäpallon Itä-Länsi tähdistöottelu.

Suurimpina saavutuksina Kouvolan ulkopuolella tunnetaan varmasti KooKoon hienosti alkanut liigaura, Suomen mestaruuden tänä vuonna voittanut Kouvot- koripallojoukkue ja pesäpallon kestomenestyjä Kouvolan pallonlyöjät. Yksilöurheilijoista mainittakoon kolminkertainen maailmanmestari, Roope Tonteri.

Itä-Länsi 2016

Itä-Länsi Kouvolassa 1.-3.7.2016

Urheilu luo kaupunkiin positiivista pöhinää, joka näkyy myös paikkakunnan kulttuuri- ja tapahtumatarjonnassa. Tällä kertaa suureen urheilutapahtumaan sisällytetään myös suuri viihdetapahtuma kun Kouvolan pallonlyöjien pitkäaikainen yhteistyökumppani Kymen seudun osuuskauppa järjestää Kouvolassa pelattava Itä-Länsi pesisviikonlopun viralliset jatkobileet Kouvolan jäähallissa lauantaina 2.7. heti naisten Itä-Länsi ottelun jälkeen.

– Kun ilmeni että Kouvola saa järjestettäväkseen vuoden 2016 Itä-Länsi ottelut aloimme välittömästi miettimään yhdessä Kouvolan pallonlyöjien kanssa minkälaista yhteistyötä voisimme tapahtuman yhteydessä tehdä. Jo aiemmissa Itä-Länsi viikonlopuissa kaupungissa ja sen ravintoloissa on kulkenut paljon väkeä mutta nyt haluttiin vielä jotain suurempaa, jotain joka haastaisi omalla tavallaan myös tulevia Itä-Länsi tapahtumia, kertoo Kymen seudun osuuskaupan toimialajohtaja Arttu Salmi.

Itä-Länsi viikonloppuna pesäpallon all star otteluissa mittelevät niin nuoret, naiset kuin miehetkin. Kyseessä on siis koko perheen ja myös nuorison tapahtuma ja KPL on järjestänyt paljon oheistapahtumia viikonlopuksi kentän ympäristöön.

Viralliset jatkobileet tullaan juhlimaan Kouvolan jäähallissa, joka sijaitsee pesäpalloareenan välittömässä läheisyydessä ja johon sisäänpääsy on lauantaina välittömästi naisten ottelun jälkeen. Koska pelejä on seuraamassa perheitä ja nuoria haluttiin iltatapahtumasta luoda tapahtuma, johon lähes jokaisella olisi mahdollisuus tulla. Ysäribuumin jatkuessa edelleen ja liikuttaessa suuria määriä ihmisiä päädyttiin järjestämään Itä-Länsi viikonlopun yhteyteen ITÄ-LÄNSI GOES 90s.

Itä-Länsi Goes 90s

Itä-Länsi Goes 90s viralliset jatkobileet Kouvolan Jäähallissa 2.7.2016

Lauantain päivän aikana Kouvolan jäähalliin rakentuu konsertti- ja anniskelualue joka on valmiina vastaanottamaan useita tuhansia juhlijoita. Lavalle nousee useita suomalaisia ysäritähtiä ja länsinaapuri Ruotsia edustaa 90-luvun discojen kruunaamaton kuningatar Pandora, joka muistetaan mm. hiteistään Trust Me, Don´t You Know ja The Sands Of Time.

Lauantai-ilta aloitetaan kuitenkin esittelemällä sunnuntain gladiaattorit, eli miesten Itä-Länsi pelaajat lavalta liveyleisön edessä. Tämän jälkeen lavalle pääsee illan ensimmäinen esiintyjä, Ressu & Jussi.
Molempien herrojen ura on alkanut jo varhain 80-luvun puolella ja Ressu muistettaneen parhaiten Bogart Co.:n laulajana ja Jussi taas teki uraansa Neon2 yhtyeessä suurimman suosion osuessa 90-luvun alkuvuosiin. Yhdessä kaverukset ovat tehneet musiikkia ja keikkoja vuodesta 2008 asti ja lämmittävät edelleen hienosti nostalgiannälkäisen yleisön kaukokaipuuta menneeseen.

Ressu ja Jussi - Itä-Länsi Goes 90s

Ressu ja Jussi – Itä-Länsi Goes 90s

R&J:n jälkeen lavan valtaa käsittämättömän hienoja ysäriklassikoita suoltanut vastikään uutta musiikkia julkaissut Movetron. Uudelleen 2010-luvulla aktivoitunut orkesteri julkaisi kesäkuun alussa levyn ”Jatkot” ja näitä biisejä tullaan varmasti kuulemaan myös Kouvolan illassa. Päivi Lepistön johdolla Romeot ja Juliat pelaavat Ristinollaa ennen kuin lavalle nousee Pandora.

Illan viimeisenä liveaktina vuorokauden jo vaihtuessa sunnuntain puolelle lavalle nousee Waldo´s People.  Suomea Euroviisuissakin edustanut yhtye oli ensimmäinen suomalainen yhtye, jonka musiikkivideo soi säännöllisesti MTV:n pohjoismaisessa versiossa.

Waldo's People Itä-Länsi

Waldo’s People esiintyy Itä-Länsi Goes 90s jatkobileissä

Kovasta keikkakunnostaan tunnettu Waldo jakaa keikkafiiliksiään ahkerasti myös sosiaalisessa mediassa ja ihmettelee tätä nykyä kun monessa keikkapaikassa laitetaan takavuosien yleisöennätyksiä uusiksi.

Tilaisuuden ikäraja on 16 vuotta ja alle 16-vuotiaat pääsevät bileisiin huoltajan seurassa. Permannolla sijaitsevalle anniskelualueelle ikäraja on 18 vuotta. Illan juontaa Esko Eerikäinen ja koko illan ysärimusiikista esiintyjien välissä vastaa DJ ICE K.

Teksti: Arttu Salmi


Liput Itä-Länteen, sekä sen Itä-Länsi Goes 90s jatkobileisiin saat meiltä.

Itä-Länsi Goes 90s ohjelma