Musiikki

Ticketmaster kurkistaa kulisseihin: Tallinnan Laululava

Tallinnan Laululavalla on Virossa syystäkin legendaarinen maine. Sen lauteilla ovat esiintyneet maailman suurimmat artistit, ja lisää tulee 5. kesäkuuta, kun Viron kesäillassa ilmoille iskeytyvät Queenin ikoniset hitit mallia We Will Rock You ja Bohemian Rhapsody.

 

Kesällä 1987 Tallinnan Laululavalla tapahtui kummia: kaupungin keskustassa oli käynnistynyt tapahtumasarja, jota alettiin sittemmin kutsua Laulavaksi vallankumoukseksi. Laululavalle kokoontui keskustasta satojatuhansia virolaisia, jotka lauloivat yhdessä kansallislauluja, jotka olivat tuolloin, Neuvostoliiton alaisuudessa, kiellettyjä.

Rohkean laulumielenosoituksen jatkeena oli neljä vuotta myöhemmin tapahtunut Viron rauhanomainen vapautuminen ja itsenäistyminen, joiden ansiosta Tallinnassa on sittemmin nähty megakonsertteja mallia Michael Jackson, Madonna ja Metallica.

5. kesäkuuta Laululavalla yhteislauletaan taas kymmenientuhansien ihmisten voimin jättihittejä, kun Suomen etelänaapuriin saapuu legendaarinen Queen, laulusolistinaan tämän vuosikymmenen supertähti Adam Lambert.

Queen+Adam Lambert

Adam Lambert on vakiinnuttanut paikkansa Queenin upeana uutena keulakuvana.

Suomalaisiakin seilaa paikalle sankoin joukoin. Eikä ihme, onhan esimerkiksi Helsingistä Tallinnaan vain parin tunnin edullinen lauttamatka, ja satamasta itse lavalle on vain pari kilometriä.

Kaikkiaan konserttiin odotetaan “muutamia kymmeniätuhansia” katsojia, joten luvassa on iloinen massatapahtuma ja Elämys isolla eellä. Queenia lämmittelevät lavalla virolainen The Princes sekä englantilainen Electric Pyramid.

 

Ticketmasterin kautta kansainvälisiin tapahtumiin

Ticketmaster Suomi tarjoaa mahdollisuuden ostaa lippuja kotimaisten tapahtumien lisäksi myös lukuisiin ulkomaisiin tapahtumiin.

Robbie Williams

Laululavalle mahtuu konserteissa noin 70 000 ihmistä. Tässä Robbie Williamsin faneja 2013.

Ticketmaster Suomi tekee tiivistä yhteistyötä esimerkiksi maailman suurimman konserttijärjestäjän Live Nationin kanssa, minkä vuoksi suomalaisten ei tarvitse useinkaan harhailla ulkomaisiin lipunmyyntifirmoihin, vaan asiat hoituvat Ticketmaster Suomen kautta kätevästi.

Mutta mitä Laululavalle matkaavien pitäisi lyhyen välimatkan lisäksi huomioida? Aika lailla samat perusasiat kuin suomalaisiinkin konsertteihin, vinkkaavat paikalliset järjestäjät Ticketmaster Suomelle.

Omien ruokien, juomien ja sateenvarjojen tuominen paikalle ei ole sallittua, joten suositeltavaa on varata mukaan sadetakki ja riittävästi käteistä rahaa, koska kaikki myyntitiskit ottavat vastaan vain käteistä. Ja tietysti mukaan on hyvä ottaa iloista juhlamieltä sekä halua mahdollisimman äänekkääseen sing-alongiin eli yhteislauluun, toivotaan keikkajärjestäjä taholta.

Pankkiautomaatteja on Laululavan alueella vain muutamia, joten käteistä kannattaa nostaa etukäteen. Ja koska matka satamasta on lyhyt, kannattaa oma auto jättää suosiolla kotiin ja taittaa pari kilometriä jalan, taksilla tai julkisilla kulkuvälineillä.

Robbie Williams

Robbie Williams 2013.

Yksi tärkeä paikan päällä asioita sujuvoittava huomio on oikean sisäänpääsyportin valinta, eli jokaisella portilla on oma kulkuväylänsä Ticketmaster Suomen kautta lipun ostaneille. Portit keikalle aukeavat klo 16, show starttaa klo 19.

Mutta itse pääasia, eli Queen! Freddie Mercury ei luonnollisesti ole mitenkään tai koskaan korvattavissa, mutta American Idolista aikoinaan ponnistanut Adam Lambert on osoittanut viime vuosien aikana, että parhaan mahdollisen korvaajan bändi on onnistunut löytämään: Yhtyeen laajalti loppuunmyyty maailmankiertue 2014-2015 oli suuri menestys ja sementoi Queenin paikan maailman rock-huipulla myös 2010-luvulla.

Tallinna on tällä kiertueella vieläpä siitä harvinainen tapaus, että bändi valloittaa Viron kesäillan yksin, eikä osana isompaa festivaalia, kuten Euroopan-keikoillaan tavallisesti. Tallinnassa lisäksi alkuperäiskitaristi Brian Mayn sekä -rumpali Roger Tayloria on luvattu kuultavaksi myös laulamassa tymäkän soittonsa lisäksi.

Queen+Adam Lambert

Queen ja Adam Lambert ovat jo tottuneet esiintymään yhdessä.

I Want To Break Free. We Will Rock You. Bohemian Rhapsody. We Are The Champions. Näitä parempaa kesäiltaa ei hetkessä tule vastaan.

 

Liput Queen + Adam Lambertiin kätevästi Ticketmaster Suomen verkkosivuilta. Peruslippu 62,50 euroa. 

 

Teksti: Pekka Mäntylä