Uutiset

Esittelyssä

Kesän 2022 festivaalit aikuiseen makuun

Tutustu festaritarjontamme tyylikkääseen ja hyvin kypsyneeseen osastoon, jossa tarjolla on kaikkea klassisesta musiikista kovimpiin pop- ja iskelmänimiin, höystettynä laadukkaalla tunnelmalla.

Kaikki festivaalit löydät Festival Finderista.

Tsekkaa Festival Finder

Festivaalielämys ei ole vain selviytymistä teltta-alueella, hikoilua tungoksessa, kadonneen käsilaukun etsimistä tai vessajonossa seisomista. Runsas festaritarjonta antaa paljon myös aikuiseen ja vaativampaan makuun.

Miltä kuulostaisi illallinen oman porukan kesken parhaiden artistien keikoilla? Maistuisiko lasillinen samppanjaa ja rentouttava hotelliyö?

Rentoutta, laatua ja huippuartisteja

Tyylikästä tunnelmaa, rentoa olemista ja huikeita artisteja nähdään Kuopio Wine Festivalilla sekä Sampea ja Samppanjaa -festivaalilla.

Perinteikäs ja  suuren suosion saavuttanut 30.6.-9.7. järjestettävä Kuopio Wine Festival juhlii 25. juhlavuottaan. Suomen pirskahtelevin kaupunkifestivaali kutsuu luokseen niin ruoan, juoman kuin musiikin ystävät. Festivaalialue on suunniteltu viihtyvyys edellä. Alueelta löytyy suuren esiintymislavan ohella useita ruoka- ja juoma-alueita. Erityisen kokemuksen kaikille aisteille seurueenne saa Wine Makers Loungessa, jossa voi nauttia viiden ruokalajin menusta suoralla näkyvyydellä lavalle. Alueella on varattavissa möys Viinitupa ruoka- ja juomatarjoiluineen, ja Bistro 25:n antimet maistuvat samalla, kun katsot keikkaa screeniltä. Voit myös levähtää rentoutumaan Loungessa, tai raivata tiesi yleisön eturiviin.

Viinijuhlien lavalle nousee huikea määrä huippuartisteja. Yli viikon kestävät viinijuhlat tarjoilevat jokaiselle päivälle unohtumattomia konsertteja, kun lavalle nousevat muun muassa Tehosekoitin, J. Karjalainen ja Lauri Tähkä. Majoituksesta ei tällä festarilla tarvitse tinkiä – sijainti Kuopion keskustassa mahdollistaa mukavan ja rauhallisen hotelliyöpymisen.

Varkauden Itsenäisyydenpuistossa 22.-23.8. järjestettävä Sampea ja Samppanjaa keskittyy niin ikään loistavaan ruoka- ja juomatarjontaan sekä eturivin artisteihin. Ruokapuolella ei istuta valkoliinaisissa pöydissä, vaan nautitaan rennosti laadukkaasta pubiruoasta, street foodista sekä rakkaudella tehdyistä paikallisista herkuista.  

Sampea ja Samppanjaa pystyttää tapahtuma-alueelle tunnelmallisen juhlateltan, jonka lavalle nousevat muun muassa Virve Rosti ja Menneisyyden Vangit, Klamydia, Vesterinen Yhtyeineen sekä Gasellit. Yösijakin löytyy Varkauden keskustan hotellivalikoimasta. Tervetuloa viihtymään!

Millä festivaalilla teidän ystäväporukkanne nostaa juhlamaljan?
Millä festivaalilla teidän ystäväporukkanne nostaa juhlamaljan?

Festivaaleja klassisen musiikin ystäville

Klassista musiikkia pääsee kokemaan niin pohjoisessa kuin etelässäkin – Lapin upeissa maisemissa koetaan Luosto Soi! -festivaali, ja BRQ Vantaa Festival kaikuu kauniisti Pyhän Laurin kirkossa.

Luosto soi! -festivaali järjestetään 27.-31.7. Lapin tunturimaisemissa Luostolla, Pyhätunturilla ja Sodankylässä. Konsertteja koetaan muun muassa ainutlaatuisilla luonnon muovaamilla näyttämöillä Ukko-Luoston rinteellä ja Aittakurussa sekä Sodankylän tunnelmallisessa vanhassa hirsikirkossa. Konserttitarjonnassa on monipuolinen kattaus kamari- ja orkesterimusiikkia barokista tähän päivään. Festivaalin vuoden 2022 teemana on sadut ja myytit.

Voit tulla Luostolle kokemaan vain yksittäisen konsertin, tai valita mieleiset konsertit ja oheisohjelman sisältävän lippupaketin. Luostotunturin auditoriossa on vapaa pääsy Aamuesitelmiin, joissa kurkistetaan päivän konserttitarjontaan. Voit majoittua festivaalin aikana Luoston henkeäsalpaavissa maisemissa – valinnanvaraa on aina ylellisistä hotelliöistä vaatimattomamman ja luonnonläheisen matkaajan majoituksiin.

Vantaalla 7.-17.8. järjestettävä BRQ Vantaa Festival syventyy periodisoittimiin sekä vanhaan, ennen 1800-lukua sävellettyyn musiikkiin. Ohjelmaa maustavat uusi musiikki ja kantaesitykset sekä vanhojen instrumenttien traditioon pohjautuvat soitininnovaatiot. Festivaalin ytimen muodostavat resitaalit ja kamarimusiikki yksittäisten orkesterikonserttien täydentämänä. Ohjelmistosta löytyy vaihtoehtoja niin vanhan musiikin intohimoisille harrastajille kuin ensikertalaisille. BRQ Vantaa Festival järjestää festivaaliviikon ulkopuolella oheisohjelmaa ympäri kulttuurikaupunki Vantaata. Lepohetki-konsertit, joissa yleisö saa kuunnella konserttia joogapatjoilla rauhoittuen ja musiikin sylissä raukeasti leväten, ovat monen rakastama ja vanhalle musiikille aivan uutta yleisöä kerännyt konsepti.

Ystäväporukka kasaan ja tanssimaan!

Aikuiseen makuun löytyy myös tanssittavia, trendikkäitä sekä makunystyröitä hiveleviä festivaaleja. Hämeenlinnan nautitaan, kun Iskelmäpuisto kohoaa Linnapuiston upeaan miljööseen, legendaarinen Pori Jazz tuo yhteen ajankohtaiset sekä ikuiset artistinimet ja Tapiola Festivaali herättelee Espoota juhlatunnelmiin.

5.-6.8. Linnapuistossa juhlitaan toden teolla, kun Hämeenlinnan keskustan tuntumaan rakennetulle Iskelmäpuiston festivaalilavalle nousevat muun muassa Antti Tuisku, Suvi Teräsniska, Arja Koriseva ja Erika Vikman. Kotimaan huippunimien ohella alue on suunniteltu erityisen viihtyisäksi, ja festivaalikansa voikin tutustua esimerkiksi eri viinien maahantuojien kojuihin tai nauttia pienpanimoiden tuotteita. Lisäksi Iskelmäpuistoon rakennetaan upea ravintola, jonka antimista huolehtivat nimekkäät kokit. Saapuminen ja yöpyminen hoituu loistavan sijainnin ansiosta helposti ja tyylikkäästi!

Monelle kesän kohokohdaksi muodostunut Pori Jazz koetaan tutulla paikallaan Kirjurinluodolla heinäkuussa 14.-16.7. 55. kertaa järjestettävällä festivaalilla musiikki raikaa kolmena päivänä kolmella lavalla. Pääsymaksutonta ohjelmaa tarjoillaan vehreässä ja luonnonkauniissa Jazzpuistossa. Pori Jazzin lavalle nousee upeita artisteja, muun muassa John Legend, Lewis Capaldi, Simply Red, Emeli Sandé, Hector Reimagined sekä Gov’t Mule.

Mielitkö tyylikästä festarikokemusta? Pori Jazzilla on pitkät perinteet VIP-kokemusten tuottamisessa. Uudistettu Pori Jazz VIP tarjoaa parhaat puolet Suomen kesästä ja tuoreista kauden herkuista. Kahdessa kattauksessa tarjoiltavan ruoan maut, raaka-aineet ja inspiraatio tulevat suomalaisesta luonnosta – tarjolla on muun muassa villikalaa juhlavaan henkeen kohotettuna. VIP-alueen rennossa, yhteisöllisessä ja kiireettömässä ympäristössä on helppo nauttia herkullisista mauista ja kesän parhaista hetkistä. Pori Jazzin VIP-alue sijaitsee vastapäätä festivaalin päälavaa eli Kirjurinluodon tutun rinnekatsomon laella. Pori Jazzeille on myös tyylikästä tulla piknikille – nappaa ystäväporukka mukaan ja tule viettämään ikimuistoista kesäviikonloppua.

Espoon lähiöihin tulee vauhtia, kun Tapiola Festivaali valtaa Tapiolan Urheilupuiston 19.-18.8. Osana Espoo 50 vuotta -ohjelmaa järjestettävälle festivaalille saapuu suuri joukko kotimaisia ja ulkomaisia huippunimiä, kuten Haloo Helsinki!, The Rasmus ja SANNI. Metro Areenan sisälle rakennettavalla retrolavalla tanssittavat muun muassa Günther, Waldo’s People, Aikakone ja Basic Element. Nappaa oman porukan käyttöön rentoutumista varten oma olohuone, Lounge, ja istahda alas buffetillallisen ääreen. Festivaalikokemuksen voi nostaa tasolla ylöspäin myös VIP-lipuilla, ja voit vetäytyä VIP-alueelle rentoutumaan ja nauttimaan festivaalitunnelmasta rauhallisemmissa merkeissä. Festivaalialueelle pääsee näppärästi metrolla ja bussilla, hotellitkin löytyvät Tapiolasta tai Matinkylästä.


Lue lisää