Uutiset

Esittelyssä

Kesän 2022 parhaat rock- ja metallifestarit

Kesällä vietetään musiikin juhlaa – vihdoin. Suvessa raikaavat raskaat sävelet ja tukka heiluu.

Lue tämän kesän kovimpien rock- ja metallifestivaalien mielenkiintoisimmat kiinnitykset! Kaikki festarit löydät myös Festival Finderista.

Tsekkaa Festival Finder

Rock- ja metallifestivaalit kesällä 2022

Tutut raskaan musiikin festarit tarjoilevat vaikuttavat ohjelmistot

Metallikentän kesän kohokohta Tuska tarjoilee tuttuun tapaan kovatasoisen ohjelmiston Helsingissä 1.-3.7. Raskaan musiikin karkeloissa vedetään tiukkaa tykistä kolmena päivänä neljällä lavalla. Festivaalin pääesiintyjinä nähdään perjantaina nu metal -jätti Korn, lauantaina lavalle nousee vain valittuja Euroopan keikkoja heittävä legendaarinen paluun tehnyt Mercyful Fate, ja sunnuntain pääesiintyjänä nähdään vaihtoehtometallin pioneeri Deftones.

Muita ulkomaisia huippukiinnityksiä ovat muun muassa äärimetallin ruhtinas Carcass, eurooppalaista mytologiaa ja hurmosta tarjoileva Heilung, Göteborg-metallin soihdunkantaja Soilwork, thrash-jyrä Kreator sekä progemetallin yliseppä Devin Townsend. Tuskan neloslavalta kannattaa bongailla uutta verta – TuskaKVLT-stagella pääsevät ääneen 19 tuoretta ja nälkäistä pienempää yhtyettä.

Tuskan vetovoimaa ei ainakaan vähennä sen miljöö, Helsingin Suvilahti on kuin tehty festarielämyksiä varten. Tuskasta löytyy kovien esiintyjien lisäksi festivaalin henkeen sointuva Tuska Expo sekä uudistunut ja vehreä VIP Area 51.

Heinäkuussa metallikansa saa vaeltaa etelästä pohjoiseen! Vuodesta 2003 vahvasti Suomen festivaalikentässä edustanut Oulun Qstock tarjoilee metalliakoille ja -ukoille herkkua, kun lavan valtaa Fred Durst yhtyeineen – nu metal -jätti Limp Bizkit on kesän huomion herättävimpiä kiinnityksiä. Saapumisensa 29.-30.7. järjestettävään Qstockiin ovat niin ikään vahvistaneet kovassa nousukiidossa oleva saksalainen metalcore-ryhmä Electric Callboy, 70-luvun raskaan rockin suuntaan kumartava ruotsalais-saksalainen Lucifer ja ensimmäistä kertaa Qstockissa nähtävä kotimainen power metal -ylpeys Stratovarius. Kotimaisia raskaita säveliä puurtavat Qstockin lavalla myös muun muassa Mokoma, Omnium Gatherum sekä Xysma.

Qstockin täydensi hiljattain ohjelmaansa viidellä uudella kiinnityksellä, joiden myötä festivaalin ohjelma on kokonaisuudessaan valmis. Artistikattaukseen liittyvät kotimaisen metalcoren kärkinimi Balance Breach, rockin superkokoonpano Moon Shot, vaihtoehtorockin ja -metallin konkari Sara, progressiivisen metallin lupaus Wheel ja popahtavia melodioita vaihtoehtometalliin tuova Merta.

Varsinais-Suomessa kuohuu, kun kahdeksatta kertaa Liedossa 1.-2.7. järjestettävä Smugglerrok tuo Turun lähelle kansainvälisiä ja raskaita tuulia. Rockmusiikkiin panostava festivaali täyttää Turun seudulta puuttuneen raskaan musiikin muotoisen aukon, kun lavalle nousevat muun muassa saksalainen heavy metal -sanansaattaja Accept, Ruotsista ponnistavat hard rock -yhtyeet Hardcore Superstar ja Mustach, kanadalainen solistinsa nimeä kantava hard rock -kokoonpano Danko Jones sekä ruotsalainen skate punk -orkesteri Millencolin.

Niin ikään Varsinais-Suomessa Lokalahdessa 20.-23.7. järjestettävä kyläfestivaali Karjurock posottaa festariviikonlopun torstaina rockia. Lavalle nousee brittiläinen pitkän linjan rock-kokoonpano Uriah Heep, ja kotimaista rockia tarjoilevat Klamydia ja Lordi. Negatiiviset Nuoret täydentävät Karjurockin torstain kattauksen intohimoisella punk-soitannallaan.

Metallifanien pirunsarvi-käsimerkki
Millä festareilla sinä nostat pirunsarvet ilmaan?

Kesällä 2022 koetaan vihdoin uusia metallifestivaaleja

Raskaan musiikin festarikentällä nähdään myös useampi tuore tulokas. Näitä festivaaleja on odoteltu jo tovi, kun koronavuodet ovat laittaneet pakkaa sekaisin.

Yhdysvaltalaisen skate punk -legendan NOFX:n keulahahmon Fat Miken kipparoima Punk In Drublic koetaan vihdoin Turun Linnapuistossa 8.6.2022. Hiljattain ohjelmistonsa viimeisenkin yhtyeen julkaissut tapahtuma tuo Turkuun NOFX-yhtyeen lisäksi punk rock -legendan Me First and the Gimme Gimmesin. Fat Miken luotsaaman Fat Wreck -levymerkin maailmalle antamia sulosäveliä kuullaan Punk In Drublicissa usealta levy-yhtiön lapselta – paikalle saapuvat Ignite, The Bombpops, Days ’n Daze sekä Get Dead.

Kesäkuussa ensi-iltansa saava Metal Capital Festival. Metallimusiikille pyhitetty konsepti ottaa tilaa Oulun Äimäraution raviradalta 17.-18.6. Esiintyjäluettelo on vahva. Äärimetallin pioneeri Meshuggah vetää Oulussa kesän ainoan Suomen keikkansa, melodisen metallin ystäville on tarjolla Amaranthen syväluotaavat sävelet, ja vannoutuneille rässifaneille jyräystä on luvassa legendaarisen Kreatorin keikalla.

Metal Capital Festivalin tapahtuma-alueella on huhujen mukaan myös huikea kaksitasoinen VIP-alue. Jos ei pittaus kiinnosta ja mieluummin siemailet juomaasi kuin läikytät sitä, kannattaa varata tärkeän väen paikka VIPistä.

Oulu ei jätä ketään kylmäksi, kun North Of Hell paketoi kesän pitit elokuussa pussiin metallimusiikin pääkaupungissa. Kuusisaaressa 12.-13.8. ensimmäistä kertaa järjestettävä North Of Hell -festivaali suo tukanheiluttajille komean line upin – Ouluun saapuvat muun muassa naapurimaan ylpeydet Opeth ja Cult Of Luna, yhdysvaltalainen death metal -jätti Cannibal Corpse, ruotsalainen death metal -orkesteri Hypocrisy, norjalainen progepumppu Leprous sekä edelleen kovaa tahtia painava englantilainen Napalm Death. Kokeellista avant garde metal -puolta edustaa North Of Hellissä bläkkistä, bluesia ja gospelia yhdistelevä mielenkiintoinen Zeal & Ardor.


Tässäpä riittää kaulalihaksille työtä, kun pään pyörii koko kesän. Minkä festarin kattaus on kovin, mitä ei voi missata?

Tsekkaa kaikki Ticketmasterilla myynnissä olevat festivaalit Festival Finderista.