Musiikki

Reportaasi

Heinäkuun helle helli sekä DBTL:ää että Qstockia

DBTL ja Qstock nousivat tänä vuonna loistoon, kun Suomen kesä näytti upeimmat puolensa!

DBTL todisti, ettei yksi artisti festaria tee

Viimeviikkoiset helteet ovat taanneet festarikansalle suurelta osin upeat puitteet erinomaiselle musiikille, perinteikkäälle festariruoalle sekä kaiken kattavalle kesäfiilikselle – eikä Suomen vanhin kaupunkifestivaali, Turussa tänä vuonna 25.-28.7. järjestetty Down By The Laituri (lyhyesti DBTL), ollut mikään poikkeus. DBTL keräsi yleisöä kaiken kaikkiaan ennätykselliset yli 16 000 käsiparia!1 Huima yleisömäärä myös näkyi paikan päällä. Hurmioitunut festariyleisö kannusti esiintyjiä villisti keikoilla; milloin taputtamalla musiikin rytmiin, milloin muuten vaan rokkaamalla kädet ilmassa heiluen.

dbtl_yleiskuva_600x400

DBTL:n yksi päälava takasi suuren yleisömäärän jokaiselle keikalle.

Ticketmaster Suomi kävi kurkkaamassa DBTL:n menoa keskiviikkona ja torstaina, kun lavalla show’ta nousivat pyörittämään muun muassa Paula Koivuniemi, Vicky Rosti, Samuli Edelmann, Neon 2, Kaija Koo sekä Popeda. Vaikka säätiedotus ei luvannut DBTL:lle muuta kuin aurinkoa, sai Turun kaupunkifestivaali osakseen tummia pilviä vain päiviä ennen festareiden alkua. DBTL:n pääesiintyjä Tom Jones joutui nimittäin perumaan esiintymisensä sairastumisen takia. DBTL:n järjestäjät joutuivat kovan paikan eteen, kun he joutuivat muutaman päivän varoitusajalla etsimään korvaavan esiintyjän. Korvaaja kuitenkin löytyi, eikä vain yksi, vaan peräti neljä kappaletta! Tompan tilalle saatiin Finnhittien kuninkaat aka Danny, Frederik sekä Tapani Kansa. Näiden kolmen hopeaketun lisäksi lavalle nousi iki-ihana Jari Sillanpää, jonka lavakarisma puri yleisöön kuin hyttynen kesämökkiläiseen.

DBTL_pallot_600x400

Pääsimme parhaalle paikalle seuraamaan Ticketmaster-pallojen vapautusta yleisöön.

Pidimme huolta, että Ticketmaster näkyi festareilla muutenkin kuin vain lippujen muodossa. Jaoimme nimittäin kassikaupalla popsocketeja, jotka menivät pienen alkukankeuden jälkeen kuin kuumille kiville! Tämän lisäksi saimme värvättyä DBTL:n juontajaparin, Sohvaperunoista tutut Juhanin ja Oskun, heittämään ennen Jari Sillanpään keikkaa suuret Ticketmaster-ilmapallot yleisömereen. Palloja heitettiin yhteensä kolme, mutta vain yksi selvisi seuraavan päivän Kaija Koon keikalle, jolla se pääsi uusiokäyttöön.

DBTL:n yleisö oli uskomattoman hyvällä tunteella messissä, mikä näkyi erityisesti keikkojen aikana. Kaikki lauloivat villisti mukana, ja varsinkin Kaija Koon keikka kirvoitti ihmiset tanssimaan ja nauttimaan täysillä heinäkuisesta festari-illasta. Kaijakin huomasi yleisön aidon läsnäolon, ja ihmisten kannustettua hänet sekä bändin takaisin lavalle encoreen hän totesikin pitkän tunnelman kehumisen ja kiittelyn lomassa: ”Huomasin heti, ettei täällä harrasteta mitään perseennuolemista, vaan täällä on oikeasti hyvä fiilis.”

DBTL_kiitosnäkemiin_600x400

Nähdään Turussa taas ensi vuonna!

 

Aurinkoisen Qstockin tarjonnasta löytyi jokaiselle jotakin

Myös Qstock Festivaaleilla aurinko helli Ouluun saapunutta festarikansaa. Festivaali järjestettiin tänä vuonna 27.-28. heinäkuuta Oulun Kuusisaaressa. Tänä vuonna festivaali oli loppuunmyyty jo kuudetta kertaa putkeen ja teki uuden yleisöennätyksen keräten kahden päivän aikana 35 000 festarikävijää.2

qstock-4

Qstockissakin yleisöä hemmoteltiin kesän hittituotteellamme, popsocketilla.

Helteinen Oulu tarjosi parastaan niin paikallisille, kotipaikkakunnilleen vierailulle palanneille kuin kaukaisemmillekin vierailijoille. Festarialueelta löytyi kaiken kaikkiaan kuusi lavaa, joista tarjontaa löytyi jokaisen makuun. Näistä mm. Päälavalla päästiin katsomaan suomalaisia ja ulkomaisia suuruuksia, Rytmirannassa nautittiin hiekkarannasta ja veden läheisyydestä, kun taas Sirkusteltassa päästiin pureutumaan hämärämpään tunnelmaan sirkuksen tähtien alla. Ruoka- ja oheistuotetarjontaa löytyi myös alueelta kattavasti. Ei haitannut, jos hellehattu tai aurinkolasit unohtuivat kotiin.

qstock-7

Oulun Kuusisaari tarjosi maisemat, jotka vetivät vertoja ulkomaan aurinkorannoillekin.

Ensimmäisenä festaripäivänä yleisö valui Kuusisaareen täynnä iloa, odotusta ja aurinkorasvaa. Festivaalien ensimmäinen artisti aloitti jo kahdelta, ja artistien loistoa nähtiin taukoamatta läpi päivän. Perjantaina lavoilla nähtiin mm. Roope Salminen & Koirat, Jenni Vartiainen, Reino Nordin, Vesta, JVG, Hardcore Superstar ja Neon 2.  Illan ulkomaiset tähdet Päälavalle saapuivat Briteistä, kun ensin yleisön valloitti Lily Allen ja illan viimeisteli Hurts, jonka solisti Theo valloitti viimeistään kuuntelijat heittelemällä valkoisia ruusuja yleisöön läpi keikan.

Aurinkoinen lauantai alkoi tunnelmallisesti jo puoliltapäivin täydessä Sirkusteltassa Ida Paulin & Kalle Lindrothin kanssa, jonka jälkeen Päälavalla aloittanut Saara Aalto keräsi yleisöön myös paljon lapsia nauttimaan kesäpäivän festaritunnelmasta. Päivä jatkui iltaan asti erinomaisessa festaritunnelmassa, jota nostattivat mm. Ellinoora, Paperi T, Kaija Koo, The Rasmus, Elastinen ja Disco Ensemble. Päivän kääntyessä iltaan Päälavalle saapui valtameren toiselta puolen yhdysvaltalainen punk-bändi Bad Religion, joka sai fanit yhtymään moshpitiin keikan aikana. Hellepäivän viilentyessä iltaan kruunasi festarikansan viikonlopun koko kansan suosikki Cheek ilotulitteiden saattelemana.

qstock-6

Paperi T esiintyi Sirkusteltassa lauantaina.

 

Osallistu kesäkilpailuumme #TicketmasterLIVE

Millä festareilla sinä olet käynyt tänä kesänä? Muista jakaa parhaat tapahtumakuvasi Instagramissa hashtagilla #TicketmasterLIVE ja osallistumalla kesäkilpailuumme osoitteessa https://www.ticketmaster.fi/ticketmasterlive. Kilpailussa pääpalkintona on peräti 300 euron arvoinen Ticketmaster Suomen lahjakortti, jolla voit varmistaa paikkasi myös ensi kesän festareilla!

600x90TICKETmasterlive2018