Festivaali

Tiedote

DBTL-kaupunkifestivaali lupaa upeita uudistuksia

DBTL juhlitaan Turussa 27.-29.7.2023. Kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä.

Katso saatavilla olevat liput

Down By The Laituri, tutummin DBTL, juhlitaan heinäkuun lopussa Turussa. Festivaali lupaa mittavia muutoksia VIP-kokemukseen. Kesän artistikattaus on myös yhä monipuolisempi. Ja mikä parasta, DBTL järjestetään aivan Turun keskustan tuntumassa, julkisten kulkuvälineiden ja majoituspalvelujen ytimessä.

Alkaako jo kaipuu kesään? Meillä ainakin! Valmistaudu aurinkoon, shamppanjalasien kilinään ja eturivin kokemukseen.

Psst! Festivaalijärjestäjä jakaa ystävänpäivänä 14.2. 400 kpl ilmaislippuja Tomi Metsäkedon kirkkokonserttiin to 27.7. Lue lisää tästä.


DBTL juhlitaan Turussa torstaista lauantaihin 27.-29.7.2023. Tapahtuma uudistaa ja monipuolistaa festivaalialueen tarjontaansa, mutta Suomen upein ja historiallisin festivaalialue Tuomiokirkkotorilla ja Brahenpuistossa pysyy edelleen festivaalin näyttämönä.

Alueelle on suunniteltu lisää yleisön viihtyvyyteen liittyviä toimintoja. Päälavan esiintyjäkattaus on julkaistu ja estradilla nähdään jälleen kerran useita Suomen eturivin artisteja. Lauantaina festivaaliyleisön eteen nousee muun muassa yhdysvaltalaisyhtye The Jacksons.

Turun Tuomiokirkossa koettavat kirkkokonsertit palaavat ohjelmistoon

Turun Tuomiokirkossa päästään jälleen nauttimaan upeista kirkkokonserteista. Torstaina 27.7. yleisön eteen astelee maailmankuulu Apocalyptica, joka on harvemmin nähty esiintymässä kirkkojen esiintymislavoilla. Perjantaina 28.7. vuoronsa saa ihastuttava Diandra ja lauantaina 29.7. United Festivals Oy:n, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä AMJ Turku Audio Oy:n järjestämässä ilmaiskonsertissa esiintyy Tomi Metsäketo.

United Festivals Oy:n Huvitoimikunta jakaa ystävänpäivän kunniaksi tiistaina 14.2. klo 18 Tuomiokirkon portailla 400 ilmaislippua lauantain 29.7. Tomi Metsäkedon kirkkokonserttiin. Konsertissa voi tehdä lahjoituksen kirkon ulkomaanavulle, joka ohjaa varat suoraan Ukrainan auttamiseen.

Tomi Metsäketo esiintyy Turun Tuomiokirkossa lauantaina 29.7. nähtävässä ilmaiskonsertissa. Kuva: Marek Sabogal
Tomi Metsäketo esiintyy Turun Tuomiokirkossa lauantaina 29.7. nähtävässä ilmaiskonsertissa. Kuva: Marek Sabogal

Lanson VIP -alueen ruoka- ja viihdetarjontaa uudistetaan ja monipuolistetaan entisestään

Suositun Lanson VIP -tilan palvelut uudistuvat ja monipuolistuvat. Herkullisten ruoka-annosten nauttimisen jälkeen tunnelma tiivistyy ja VIP-alue muuttaa ulkoasunsa tyylikkääksi yökerhoksi. Esiintymässä Lanson VIP -alueella nähdään kaikkina kolmena festivaalipäivänä DJ Amanda Harkimo, show-viulisti Elisa Järvelä ja pianisti Anu Kosonen. Tämän lisäksi jokaisena tapahtumailtana tarjolla on myös yllätysesiintyjiä ja -ohjelmaa.

Lanson Golden VIP -lippuun kuuluvan ruokailuelämyksen on valmistellut huippukokkikaksikko Antti Vahtera ja Petteri Luoto. Kokit tarjoilevat asiakkaille alku-, pää ja jälkiruoat erillisiltä ruoka-asemilta.

Huippukokit Petteri Luoto ja Antti Vahtera loihtivat DBTL 2023 -festivaalien Lanson Golden VIP -menun. Kuva: Valtteri Hentilä / DBTL
Huippukokit Petteri Luoto ja Antti Vahtera loihtivat DBTL 2023 -festivaalien Lanson Golden VIP -menun. Kuva: Valtteri Hentilä / DBTL

Pyrimme vuosittain monipuolistamaan VIP-alueen tarjontaa ja tämän vuoden tapahtumassa alueesta tulee suorastaan fantastinen. Ohjelma on laadukas ja monipuolinen ja ruokamaailmasta vastaavat maineikkaat ja palkitut kokit Antti Vahtera ja Petteri Luoto,

kertoo DBTL-tapahtuman järjestäjä Henri Kulmala.
Show-viulisti Elisa Järvelä nostaa tunnelman kattoon DBTL-festivaalien Lanson VIP -alueella. Kuva: Valtteri Hentilä / DBTL
Show-viulisti Elisa Järvelä nostaa tunnelman kattoon DBTL-festivaalien Lanson VIP -alueella. Kuva: Valtteri Hentilä / DBTL

DBTL-artistikattauksessa kotimaisia ja ulkomaisia nimiä

DBTL-festivaaleilla nähdään tulevana kesänä erityisen monipuolinen artistikattaus. DBTL-torstaina 27.7. estradille nousevat Popeda, Erika Vikman, Virve Rosti & Freeman & Menneisyyden Vangit ja Lauri Haav sekä keskiviikkona 22.2. julkaistava huippunimekäs esiintyjä.

Perjantaina 28.7. vuoronsa saavat Juha Tapio, Arttu Wiskari, Olli Halonen, Abreu ja Neon 2.

Festivaalien päätöspäivänä lauantaina 29.7. lavalla nähdään The Jacksons (USA), Lauri Tähkä, Teflon Brothers, Suvi Teräsniska ja Ressu Redford.

Huippusuosittu Lauri Tähkä tekee yhden kesän harvoista keikoistaan DBTL-festivaaleilla lauantaina 29.7. Kuva: Ville Juurikkala
Huippusuosittu Lauri Tähkä tekee yhden kesän harvoista keikoistaan DBTL-festivaaleilla lauantaina 29.7. Kuva: Ville Juurikkala

DBTL-liput – kaikki lipputyypit myynnissä

Kaikkien lipputyyppien myynti on alkanut. Tarjolla on päivälippujen ja kolmen päivän festarilippujen lisäksi kirkkokonserttiliput torstaille ja perjantaille, Lanson VIP -lippu yhdelle tai kolmelle päivälle ja ruokamenun sisältävät Lanson Golden VIP -lippu ja Roster VIP -lippu.

Rajoitettu erä huippuedullisia kampanjahintaisia kolmen päivän lippuja on myynnissä tiistaihin 28.2. asti tai niin kauan kuin kampanjahintaisia lippuja riittää. Liput myy Ticketmaster.

Down By The Laituri
27.-29.7.2023
Tuomiokirkkotori & Brahenpuisto, Turku


Lue lisää festariuutisia.