Musiikki

Reportaasi

Tuska 2018 tavoitti hevikansaa läheltä ja kaukaa

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna 29.6.-1.7. järjestettiin Tuska-festivaali Helsingin Suvilahdessa. Raskaan musiikin festareilla nähtiin lukuisia kansainvälisiä ja kotimaisia huippuesiintyjiä. Laajaan kansainväliseen artistikattaukseen kuului muun muassa ensi kertaa Suomessa vieraileva Body Count ft. Ice T sekä Gojira, Parkway Drive, Kreator ja Carpenter Brut. Myös kotimaiset bändit, kuten Shiraz Lane, Mokoma ja Hallatar pitivät festarikansan hevimerkit ilmassa ja päät heilumassa.

Perjantai-iltapäivällä Helsingin keskustassa ja Kalliossa oli helppo tunnistaa Tuskaan suuntaavat hevimusiikin ystävät. Pääsääntöisesti mustaan pukeutunut Tuska-kansa suunnisti kohti Suvilahtea mielessään yhtenäinen tavoite: musiikista ja hyvästä fiiliksestä nauttiminen. Suvilahteen saapuessa festivaalialueen ulkopuolelle oli kokoontunut suuri joukko innokkaita musiikinystäviä nauttimaan yhdessäolosta ja valmistautumaan illan keikkoihin. Festivaalialueella oli jo täysi meininki päällä ja bändit soittamassa.

blogikuva_1_600x600

Mokoma lauantaina Radio Rock -lavalla.

Festareilla yleisö pääsi nauttimaan raudankovista ja energisistä esityksistä koko viikonlopun ajan. Esiintyjät pitivät tunnelmaa yllä räjäyttävillä esiintymisillä, upeilla kitara- ja rumpusooloilla sekä lavaefekteillä. Keikkojen aikana yleisössä nähtiin perinteisiä moshpittejä (aggressiivinen tanssityyli, jossa pompitaan ja tönitään). Perjantain Dead Crossin keikalla kaksi onnekasta fania yleisöstä pääsi lavalle rokkaamaan ja esiintymään bändin kanssa.

Tuskan raskaan musiikin faneille oli tarjolla viikonlopun aikana muutakin tekemistä kuin keikoilla viilettäminen. Festivaalialueelta löytyi muun muassa kasvojenmaalausta, Belzebubsin sarjakuvanäyttely sekä monipuolinen ruoka- ja juomatarjonta. Ruokailualueella tarjoiltiin kaikenlaista maittavaa syötävää sekä erilaista juotavaa. Ruokamaailma kattoi muun muassa BBQ-ribsit ja erilaiset hampurilaiset, herkulliset kasvisruokavaihtoehdot sekä curryannokset. Festivaalin tunnelmaa ja yleiskuvaa yhdistivät paikalle tuodut Jenni Kääriäisen heinäseiväsinstallaatio sekä muut taideteokset ja koristeet, jotka oli selvästi valikoitu korostamaan festivaalin tuskaista tunnelmaa. Taukoa keikoista ja syömisestä sai hakea myös baarialueen viereisestä saunasta, joka veti ihmisiä puoleensa kuin makkaraperunat festarikansaa.

blogikuva_2_600x600

Carpenter Brutin keikkaa Helsinki-lavalla komisti Jenni Kääriäisen heinäseiväsinstallaatio.

Tosifaneille Tuskassa oli tarjolla mahdollisuus tavata esiintyjiä ja pyytää nimikirjoituksia, sekä fanipaitojen ja muiden tapahtumatuotteiden ostomahdollisuus Merchandise-pisteeltä. Perjantaina nimikirjoituksia oli jakamassa muun muassa Body Count ft. Ice T, jotka keräsivät pitkän jonon innokkaita faneja.

blogikuva_3_600x600

Body Count ft. Ice T jakamassa nimmareita.

Pienet sadekuurot eivät haitanneet tuskalaisia, vaan hyvä meininki vallitsi koko viikonlopun ajan. Keikoilla oli yleisöä, satoi tai paistoi, ja festarialueella kävellessä saattoi kohdata juoksevia hevareita kiirehtimässä kuuntelemaan suosikkibändejään. Tuskassa vallitsi erinomainen tunnelma loppuun asti, ja siitä voidaan kiittää yleisöä, bändejä ja yleisesti Tuskan järjestäjää, Finnish Metal Eventsiä, hienosta festivaalista.

Osallistu #TicketmasterLIVE -kesäkilpailuun!

Olitko paikalla ja napsit kuvia? Käy lisäämässä kuvasi kesäkilpailuumme osoitteessa www.ticketmaster.fi/ticketmasterlive ja voita kuukausittaisia palkintoja! Kesän lopuksi eniten ääniä kerännyt kuva voittaa 300 € lahjakortin. Tarkemmat osallistumisohjeet löydät kilpailusivuilta.