Festivaali

Tiedote

Metallivuori hemmottelee hevikansaa Turussa

Turkuun muuttanut Metallivuori järjestetään 14.-15.7.2023 Uittamon kansanpuistossa. Liput ovat nyt myynnissä.

Katso saatavilla olevat liput

Läntisen Suomen metallikansaa hemmotellaan olan takaa! Raskaan musiikin festivaali Metallivuori järjestetään jo kolmatta kertaa, tällä kertaa Turun Uittamon kansanpuistossa, jossa meri, metsä ja puisto kohtaavat aimo annoksen metallia. Lavalle nousee niin tunnettuja kuin tuoreitakin metalliorkestereita.

Sieravuoresta Turkuun muuttanut tapahtuma kasvaa, ja kaupunkimiljöö tarjoaa loistavat puitteet festivaalille. Festivaali tekee tiukkaa yhteistyötä Turku Rock Academyn kanssa, ja tarjoaa nuorille ja uusille kyvyille mahdollisuuden näyttää kyntensä ison festivaalin lauteilla.


Metallivuori 2023 – esiintyjät

Turkuun kerääntyy heinäkuussa 18 raskaamman musiikin yhtyettä kahdelle eri lavalle. Festivaali on julkistanut jo suurimman osan esiintyjistä.

Päätähtinä esiintyvät suomalaisen metallin kuningas Stam1na, joka jyrää kesän ainoalla Turun keikallaan Metallivuoressa, sekä festivaalin kestosuosikki Turmion Kätilöt, myös Turun ainoalla kesäkeikallaan.

Muita tunnettuja ja kovia nimiä ovat Kiuas, Xysma, Wolfheart, Before The Dawn, Tyrantti, Awake Again ja Vermilia yhdessä kovasti ylistetyn Stoned Statuesin kanssa.

Turku Rock Academyn kanssa yhteistyötä tekevä Metallivuori tuo lavalle nousevat tulevaisuuden tähdet. Turku Rock Academy -lavalla nähdään AvAciA, Without Warning, Destiny Inveiled, Sacred Dimension, Toivo-Olavi sekä edellisvuoden Metallivuoressa suosiota nauttinut BloodRedNails.

Artistikattaukseen on haluttu kotimaisia metallikansan suosikkeja, mutta myös tuoreita ja nousevia lupauksia sopivassa suhteessa.  Metallivuoren linjassa ei haluttu ottaa liian tiukkaa, pelkän tietyn tyyppisen metallin kattausta, vaan on pyritty hiukan myös sekoittamaan pakkaa,

kertoo festivaalin artistituottajana toimiva Iida-Sofia Saukkoriipi.

Ohjelmaan odotetaan vielä muutamia lisäyksiä kevään aikana.

Metallivuoressa puhaltavat uudet tuulet

Kolmatta kertaa järjestettävässä Metallivuoressa puhaltavat uudet tuulet. Festivaalin järjestäjä on laajentanut omistuspohjaansa ja kasvattanut samalla tapahtumaorganisaatiota. Samalla festivaalin tapahtumapaikka siirtyy Sieravuoresta Turkuun Uittamon kansanpuistoon.

Uusi tapahtumapaikka avaa ovet tapahtuman kasvattamiselle ja vapaammalle tekemiselle. Tapahtumaa järjestämässä ollut konkari Kim Grönlund kommentoi muutoksia:

Metallivuori Sieravuoressa oli loistava tapahtuma, mutta tapahtumapaikka itsessään asetti tietyt rajat tekemiselle ja asiakaspotentiaalin kasvattamiseen. Viime vuodet ovat olleet myös erittäin haastavia taloudellisesti, joten usko suuremman markkina-alueen asiakaspotentiaaliin on kova. Tavoitteemme on pitää Metallivuorelle ominaiset positiiviset asiat mukana uuden tapahtumapaikan myötä ja tuoda myös samalla paljon lisäelementtejä uutena kaupunkifestivaalina Turussa. Järjestelyt etenevät tällä hetkellä hienosti, tiimi on saanut hyvän hengen päälle ja valmistelut ovat aikataulussa,

Grönlund kertoo.

Metallivuori yhteistyössä Turku Rock Academyn kanssa

Festivaali toimii tiiviissä yhteistyössä Turun kaupungin nuorisopalveluiden ja Turku Rock Academyn tuottaman Rock Academy -ohjelman kanssa. Valtakunnallinen Rock Academy Finland -hanke edistää nuorten yhtyeiden kehitystä kohti jopa ammattimaista musiikkiuraa ja tarjoaa nuorille tietoa eri uravaihtoehdoista musiikkialalla.

Rock Academyn kanssa jatkuva yhteistyö on meille tärkeä osa festivaalia, sillä uusien kykyjen esiin nostaminen on raskaan musiikin kulttuurin jatkuvuuden kannalta tärkeää. Kokemus on arvokas paitsi bändeille, myös aiempien vuosien perusteella asiakkaat ovat pitäneet siitä, mitä Turku Rock Academy-lava on festivaalikokemukseen lisännyt,

kertoo Saukkoriipi.

Liput

Metallivuori järjestetään Turussa Uittamon kansanpuistossa 14.-15.7.2023. Liput ovat myynnissä Ticketmasterilla.

Myynnissä on perus- ja VIP-lippuja päiväkohtaisesti sekä koko kaksipäiväisen festivaalin ajaksi.


Lue lisää festivaaliuutisia.