Teatteri ja Taide

Tiedote

Tunnelmia saaresta ja Idän Pikajunan Arvoituksesta

Idän pikajunan arvoitus saa ensi-iltansa 11.6.2019 Suomenlinnan kesäteatterissa.

Katso tarjolla olevat liput

Behind the scenes – tunnelmia saaresta ja Idän Pikajunan Arvoituksesta

Treenattu on about tasan kuukausi Pikajunaa ja tunnelma on katossa, tai siis, junassa! ;) Maanantaina meillä oli ensimmäistä kertaa roolivaatteet päällä ja kuvasimme käsiohjelmakuvia JTlinessa. Linnakkeessa on tähän asti treenattu toppahousut ja pipot päässä, koska Hyvän Omantunnon Linnake on talven jäljiltä vielä kuin pakastin. Loppukesästä muurit ovat lämmenneet sen verran paljon, että teatterissa on tasaisen raikas ilma. Muistetaan siis ottaa se takki myös mukaan teatteriin tullessa. ;) Vilttejä meiltä löytyy.

Ainahan se kesäsää kiinnostaa suomalaisia ja koska saaressa ja erikoisissa olosuhteissa ollaan, niin luontoäiti on osannut antaa meille taivaalta kaikkea: kylmää, sadetta, tuulta, kovaa tuulta, vielä kovempaa tuulta, lämpöä ja aurinkoa. Työryhmä kuitenkin kokee, että täällä työskennellessä ja lounaasta ulkona terassilla nauttien tunne on parhaimmillaan kuin ulkomailla eikä töissä lainkaan.

Vas: Helena Vierikko, Toni Wahlström, Minna Suuronen. Taustalla Tuulia Eloranta ja Lasse Viitamäki. Helenan selän takana Niina Pasanen

Voitonriemuisena koleana maanantaiaamuna upeat naiset ja komeat miehet kävelivät JTLinen lautalle. Suomenlinnan turistit ottivat upeasta näyttelijäjoukostamme kuvia ja eräs koululaisporukka huudahti kysymyksenkin: “Mitä elokuvaa te kuvaatte, päästäänkö mekin mukaan?”

Olemme menossa kohti ensi-iltaa ja tuotanto alkaa olla karkkimaisen odottavissa tunnelmissa. Nauru raikui Itämerellä JTLinen Monicalla seilatessa ja kuvia napsiessa.

Vas: Minna Suuronen, Johanna Kokko, Tuulia Eloranta

Näyttelijä Johanna Kokko kertoi, että nyt on tosi hyvä fiilis jutusta ja varsinkin kun saa roolihahmon omat vaatteet käyttöön, niin se tuo heti rooliin syvyyttä lisää sekä antaa näyttelijälle lisää työkaluja.

Myös vastanäyttelijä saa enemmän impulsseja toisesta, kun on roolivaatteet päällä. Puvustuksella on suuri merkitys esimerkiksi periodinäytelmissä, jossa selkeästi vaatteet kertovat kuka on rahvas ja kuka aatelinen. Myös lavakuva alkaa näyttämään oikealta, ja valojen keisari Ville Mäkelä, pystyy tarkentamaan valojen sävyjä, kun näkee puvustuksen näyttelijöiden päällä. Teatterituotannot ovatkin kokonaisuuksiensa (ääni, valo, puvustus, ohjaus, näyttelijäntyö, rekvi, maski…)  täydellisiä summia ja kun ne pelaavat hyvin yhteen, tulee täydellisiä teatterielämyksiä.

Sara Paavolaisen Ruhtinar jakelee ohjeita Eeva Oinoselle?

Helena Vierikko komppasi kollegaansa Johannaa ja sanoi että hyvä on fiilis. Se näkyy lavalla ja kuvissa myös.

Tuulia, joukon nuorin kertoi, että on tuotannossa on hyvä tunnelma ja hän on ollut iloinen, että jengi on ottanut hänet avosylin vastaan ja hän on solahtanut sisään vaikka Tuulian harjoituskausi alkoi vähän myöhemmin kuin muiden.

Vas: Johanna Kokko, Joel Hirvonen, Tuulia Eloranta, Juha Kukkonen

Ohjaaja Juha Kukkonen on odottavalla ja kutkuvalla mielellä jatkamassa eteenpäin kohti ensi-iltaa. “Puku on tehnyt loistavaa työtä ja näiden myötä roolihahmot heittävät ison harppauksen eteenpäin.” Kokonaisuus hahmottuu paremmin ja se mitä on käsikirjoitusta lukiessa kuvitellut miltä asiat näyttää, alkaa konkreettisesti näkyä. Enää ei tarvitse katsoa mustia toppahousuisia tyyppejä vaan upeiden murrettujen sävyjen maailmaa, joista huokuu 1930-luvun henki.

Vas: Kristo Salminen, Sara Paavolainen, Lasse Viitamäki, Helena Vierikko, Asta Sveholm sekä Jari Virman

Porukka on nauravaista ja iloista, juna puksuttaa eteenpäin. Tästä on mahtava jatkaa kohti kesän esityksiä.