Uutiset

Menovinkit

Pääsiäinen 2024 – pääsiäisen konsertit ja keikat

Tsekkaa pääsiäisen ajan kauneimmat konsertit ja parhaat klubikeikat.

Pääsiäinen 2024

Pääsiäistä vietetään tänä vuonna 24.3.-1.4.2024. Arkipyhiä ovat pitkäperjantai 29.3. ja toinen pääsiäispäivä 1.4. Monelle pääsiäinen tuo tullessaan siis kaivatun pitkän viikonlopun ja hengähdystauon kevääseen.

Miten sinä vietät pääsiäistä? Katso alta poimintamme pääsiäisen kauneimmista konserteista ja klubikeikoista.

Pääsiäisen kauneimmat konsertit

Pääsiäinen 2024

Oulu Sinfonia – J. S. Bach: Matteus-passio

Oulu Sinfonia esittää palmusunnuntaina ja pääsiäisviikolla Johan Sebastian Bachin pääsiäisjuhlan pitkäaikaisen perinneteoksen, Matteus-passion.

Vuonna 1727 syntynyt, jättimäinen passio Matteuksen evankeliumin mukaan kuvaa suuren kuoron, kuuden laulusolistin ja täyden sinfoniaorkesterin vahvuudella Jeesuksen viimeisten päivien kärsimyksiä ja kuolemaa. Niin mieltä kuin kehoakin ravistelevan, sielua ruokkivan sävelkielen voima on puhutellut niin uskovia kuin uskonnottomia kohta 300 vuoden ajan.

Madetojan salin konsertit järjestetään yhteistyössä Oulun hiippakunnan ja Oulun Musiikkijuhlien kanssa.

24. & 27.3.2024, Madetojan Sali, Oulu

Kymi Sinfonietta – G. F. Händel: La Resurrezione

Kymi Sinfonietta esittää Händelin Ylösnousemus-oratorion pääsiäisviikon konserteissa. Konsertti kuullaan Kouvolassa ja Kotkassa.

Ylösnousemus on Händelin Italian kauden huipputeos. Italia-vaikutteet heijastuvat oratorion musiikkiin, ja sen kauneus ilmenee intiimillä ja henkilökohtaisella tavalla. Tarinankerrontaan erityistä mielenkiintoa tuo se, että Ylösnousemuksessa esitellään myös vähemmän tunnettuja hahmoja ja mukana on riemullisen oopperamaisiakin sävyjä. Näitä tulkitsemaan saapuvat taiturilliset solistit, jotka kapellimestari Topi Lehtipuu on valinnut vokaalimusiikin huippuosaamisellaan.

27.3.2024 Kymin kirkko, Kotka
28.3.2024 Kuusankoskitalo, Kouvola

UMO Helsinki Jazz Orchestra – Silent Music

UMO konsertoi pääsiäisviikolla Musiikkitalolla ja Mikael Agricolan kirkossa Helsingissä. UMOn Silent Music -konsertit saavat uusia sävyjä orkesterin tuodessa ensimmäistä kertaa Suomeen saksalaisen pasunistin Maxine Troglauerin ja ruotsalaisen pasunisti-laulajan Ebba Åsmanin.

Konserteissa kuullaan jopa ambientmaisia sävyjä nykyjazzin ja klassisen musiikin välimaastossa. Luvassa on pääsiäisviikon teemassa soivaa ja pasuunan äärimmäistä kauneutta osoittavaa musiikkia erilaisissa kokoonpanoissa aina pasuunaduosta parikymmenpäiseen big bandiin.

28.3.2024 Musiikkitalo, Helsinki
29.3.2024 Mikael Agricolan kirkko, Helsinki

Cantores Minores – J. S. Bach: Matteus- ja Johannes-passio

Pitkäperjantaina poikakuoro Cantores Minores esittää jo perinteiseen tapaan Bachin pääsiäisen merkkiteoksen. Tuomiokirkon perinteikäs poikakuoro esiintyy yhdessä Suomalaisen Barokkiorkesterin kanssa. 

Tässä poikkeuksellisessa musiikkidraamassa monikerroksellinen symboliikka, laulun ja soittimien äänenvärit sekä taidokas musiikillinen kerronta yhdistyvät pääsiäisen kärsimysnäytelmän väkeväksi ilmaisuksi. Mukana passion ensimmäisessä osassa laulaa myös Anna Hurmeen ja Timo Pihkasen valmentama Cantores Minores Koulutusryhmien kuoro.

Cantores Minores esittää pääsiäisenä perinteisesti Matteus- ja Johannes-passion vuorovuosittain. Tänä vuonna Johannes-passion ensiesityksestä tulee kuluneeksi 300 vuotta, ja juhlan kunniaksi tänä keväänä kuullaan siis molemmat teokset. Johannes-passio saa vuoronsa huhtikuussa.

29.3.2024 Helsingin Tuomiokirkko (Matteus-passio)
7.4.2024 Helsingin Tuomiokirkko (Johannes-passio)


Pääsiäinen 2024 – klubikeikat

Pääsiäinen 2024 - klubikeikat

costee

Vaihtoehtopopin suunnannäyttäjä costee ottaa yleisön haltuun palmusunnuntaina rosoisella, tummanpuhuvalla ja koukkuja tarjoilevalla energiallaan.

Koko ikänsä musiikkia harrastanut laulaja-lauluntekijä on yksi tämän hetken kiinnostavimmista nimistä. costeen kaikki kolme albumia ovat vieneet striimilistojen kärkisijat ja tuonut artistille useita Emma-ehdokkuksia.

24.3.2024 45 Special, Oulu

Gregory Porter

Moninkertaisesti Grammy-palkittu jazzlaulaja Gregory Porter esiintyy Musiikkitalossa pääsiäisviikolla. Luvassa on artistille ominaisesti tyyliä, tunnetta ja voimakkaan baritonin pehmeää fraseerausta.

26.3.2024 Musiikkitalo, Helsinki

Atomirotta

Atomirotta laittaa jalalla koreaksi pitkäperjantaina. DIY-perinnettä vaaliva kolmen hengen kokoonpano yhdistelee musiikissaan rappia, bluesia, funkia, jazzia ja punkia. Luvassa on jälleen takuuvarmasti menoa ja meininkiä koko illan täydeltä.

29.3.2024 45 Special, Oulu

Etta

Suomiräpin historiaa kirjoittava Etta tunnetaan muun muassa hiteistä Ämmä ja Bändäri. Someilmiöstä Emma-ehdokkaaksi ponnistanut helsinkiläiinen räppäri laittaa juhlat pystyyn Bar Ihkussa pitkäperjantaina.

29.3.2024 Bar Ihku, Helsinki

Indica

Oletko pääsiäisenä Rukalla? Kannattaa käydä laskettelu- ja hiihtopäivien lomassa tsekkaamassa Bar Ihkussa iki-ihanan Indican keikka!

30.3.2024 Bar Ihku, Ruka


Lue lisää tapahtumauutisia.