Uutiset

Menovinkit

Pääsiäinen 2023 – mitä tehdä pääsiäisenä?

Pitkä viikonloppu ja tekemistä vaille? Lue vinkkimme pääsiäisloman viettoon.


Pääsiäinen 2023 – tapahtumavinkit pääsiäislomalle

Pääsiäistä vietetään 6.-10.4.2023. Pääsiäinen tarjoaa keväisin monelle odotetun hengähdystauon. Arkipyhistä nautitaan tänä vuonna pitkäperjantaina sekä 2. pääsiäispäivänä maanantaina.

Pitkän viikonlopun aikana voit virittäytyä pääsiäisjuhlan tunnelmaan klassisten teemaan sopivien järkäleiden parissa tai ottaa irtioton arjesta vaikkapa pienen reissun merkeissä ja käydä samalla kylillä keikalla.

Etsitkö pääsiäisloman tekemistä itsellesi, kaveriporukallesi tai perheellesi? Tsekkaa 13 tapahtumavinkkiämme pääsiäisen viettoon! Tarjolla on pääsiäisen tunnelmaan siivittäviä tunnelmallisia klassisen musiikin konsertteja sekä meneviä klubikeikkoja.

Klassisen musiikin helmet pääsiäisenä

Kymi Sinfonietta: Vapahtajan seitsemän viimeistä sanaa ristillä

Kymenlaaksossa laskeudutaan rauhalliseen pääsiäistunnelmaan Kymi Sinfoniettan esittämää Joseph Haydnin lohdullisen valoisaa Vapahtajan seitsemän viimeistä sanaa ristillä -teosta kuunnellen.

Vuonna 1786 sävelletyn teoksen seitsemän osaa kuvaavat Jeesuksen viimeisiä lauseita ristillä. Luvassa on mietiskelevää ja rauhoittavaa musiikkia, joka johdattelee kuulijan pääsiäisen viettoon.

5.4.2023 Kouvolan keskuskirkko
6.4.2023 Kotkan konserttitalo

Cantores Minores: J. S. Bachin Johannes-passio

Cantores Minores johdattaa kuulijansa pääsiäisen tunnelmaan klassikon parissa.

Hannu Norjasen johtama kuoro esittää Bachin kaksiosaisen teoksen Helsingissä yhdessä Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa. Solisteina kuullaan Tuuli Lindebergiä (sopraano), Teppo Lampelaa (altto), Johan Krogiusta (tenori ) ja Aarne Pelkosta (basso).

Bachin Johannes-passio kuvaa pääsiäisen ajan tapahtumia Jeesuksen vangitsemisesta hautaamiseen taidokkaiden aarioiden, hartaiden koraalien ja mahtipontisten kuorokohtausten kautta.

5.4.2023 Helsingin Tuomiokirkko
7.4.2023 Helsingin Tuomiokirkko

Oulu Sinfonia: Soiva katedraali

Madetojan salissa viritellään hengellistä ja wagnerilaista tunnelmaa Anton Brucknerin Sinfonia nro 6 A-duuri WAB 106:n parissa.

Brucknerin sinfonioita on kutsuttu soiviksi katedraaleiksi hengellisen pohjavireensä vuoksi. Kuudes sinfonia hamuilee kuitenkin myös maallisia melodioita ja seikkailee uskaliaissa sävelkuluissa.

Illan aikana kuullaa Brucknerin kuudennen sinfonian lisäksi Richard Wagnerin Pitkäperjantain ihme (Karfreitagszauber) oopperasta Parsifal.

6.4.2023 Madetojan Sali, Oulu

UMO Helsinki Jazz Orchestra: Silent Music

UMO Helsinki Jazz Orchestran pääsiäistraditiot soivat jälleen kiirastorstaina ja pitkäperjantaina.

UMO nostaa orkesterin eteen tanskalaisen pianistin, säveltäjän ja yhtyeenjohtajan Kathrine Windfeldin, jota pidetään yhtenä tämän hetken jännittävimmistä ja virkistävimmistä uusista skandinaavisista jazzsäveltäjistä. Konserteissa kuullaan Windfeldin sävellyksiä ja sovituksia sekä yksi kantaesitys.

6.4.2023 Musiikkitalon Paavo-sali, Helsinki
7.4.2023 Mikael Agricolan kirkko, Helsinki

Radion Sinfoniaorkesteri: J. S. Bachin Matteus-passio

RSO esittää pitkäperjantaina Bachin Matteus-passion Nicholas Collonin johdolla yhdessä Helsingin Kamarikuoron ja Tapiolan kuoron kanssa.

Teos on ankara matka kärsimykseen, syyllisyydentuntoon ja uskon koettelemuksiin. Matkaan sisältyy kuitenkin myös myötätunnon, lohdun ja toivon hetkiä.

Teoksen solistiaariat hyökyvät kuin henkilökohtaiset tilinteot, ja kuoro tulkitsee pitkäperjantain tapahtumia kreikkalaisen tragedian tapaan.

7.4.2023 Musiikkitalo, Helsinki

Poikakuoro Pirkanpojat: J. S. Bachin Johannes-passio

Johannes-passio kuullaan Tampereella jälleen kirkkaiden nuorisokuorojen tulkitsemina. Teoksen esittävät Jouni Rissasen johdolla Pirkanpojat ja Nuorisokuoro Sympaatti yhdessä Hyvinkään orkesterin kanssa. Jeesuksen äänenä kuullaan Waltteri Torikka.

Alun perin poikakuorolle sävelletty teos soi alkuperäisen sointinsa ja tunnelmansa mukaisesti, ja pääsiäisen kertomuksen väkevyys on läsnä.

7.4.2023 Tampereen tuomiokirkko

Pääsiäisen klubikeikat

Kalmah + Mors Subita & Suotana

Pitkän linjan metalliyhtye Kalmah tarjoilee kylmää kyytiä pääsiäisenä yhdessä Mors Subitan ja Suotanan kanssa.

Kalmah käynnistelee kevään kiertuettaan maaliskuun lopussa Helsingissä ja rantautuu Ouluun sopivasti pääsiäisen pyhille. Toukokuussa uuden albumin julkaiseva yhtye lupailee kovaa keikkakuntoa. Huhujen mukaan tulevan levyn biisejä on soitossa jo keikoilla.

6.4.2023 Tullisali, Oulu

Mariska

Lukuisista hiteistään tunnettu Mariska on tehnyt menestyksekästä muusikonuraa jo 20 vuotta. Itäinen Suomi saa nauttia kiirastorstaina naisen konsertista.

Mariska tunnetaan soolouransa sekä Mariska & Pahat Sudet -kokoonpanon lisäksi myös sanoittajana. Hän on myös julkaissut runoteoksia.

Syksyllä 2022 julkaistulla yhdeksännellä Mäihä-studioalbumillakin esiintynyt kokoonpano nähdään myös keikoilla. Mariskan yhtyeessä soittavat biisintekijänäkin toimiva Jouni Aslak (kitara), Antti Kokkola (kitara, viulu, koskettimet), Harri Rantanen (basso) ja Juha Räsänen (rummut).

6.4.2023 Karelia-sali, Kulttuuritalo Virta, Imatra

Gasellit

Kotimaan suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Gasellit julkaisee huhtikuussa uuden albumin ja suuntaa levyjulkkarikiertueelle!

Tulevalta Kyynel-albumilta julkaisut singlet Pakko relaa ennen ku mä delaan sekä Laulu ilman sanoja feat. ABREU latasivat melkoiset lähdöt radiossa ja striimilistoilla. Yhtye on vetäytynyt alkuvuodeksi studioon tekemään viimeisiä silauksia albumille.

Levyjulkkarikeikoilla on luvassa tietenkin uuden levyn materiaalia, mutta mukana on myös vanhaa kultaista tuotantoa.

7.4.2023 Tullisali, Oulu

Arppa

Arppa yhtyeineen kiertää niin ikään levyjulkkarien merkeissä. 10.3. julkaistu uusi albumi Valeria sai loistavan vastaanoton, ja nyt yleisö pääsee fiilistelemään tätä popin, jazzin ja rockin sulavaa fuusiota livenä.

Arppa yhtyeineen tunnetaan energisestä ja vilipittömästä lavapresenssistä. Nähdään keikalla Nelivitosessa!

7.4.2023 45 Special, Oulu

Yona

Teosto-, Emma- ja Vuoden tapahtuma -pysteillä palkittu kotimaisen popin helmi Yona tuo kevään kiertueen Rovaniemelle pääsiäisen pitkänä viikonloppuna.

Suomalaisen taidepopin supertähti Yona on ehtinyt tehdä jo pitkän ja kattavan uran. Viimeisin ja järjestyksessään kahdeksas studioalbumi Uni johon herään toteutui yhdessä Tapiola Sinfoniettan kanssa.

8.4.2023 Kulttuuritalo Korundi, Rovaniemi

Ramses II

Villieläin-hitillään Suomen hurmannut Ramses II on keikkaillut ahkerasti ja saapuu nyt villitsemään bilekansaa Peurunkaan.

Mitä jos tekisit pääsiäisenä pienen self-care (tai miksei friend- tai family-care) -retken Peurungan puitteisiin? Etkot ja jatkot sujuvat ilman kiirettä, kun kotiin ei ole hoppu ja hotellin puhtaat lakanat odottavat valmiina.

Peurungan majoituspaketteihin ja aktiviteetteihin voit tutustua täällä.

8.4.2023 Peurunka Ravintola, Laukaa


Lue lisää tapahtumauutisia.