Musiikki

Tiedote

Michael Bublén suuri maailmankiertue Suomeen

Yli 60 miljoonaa albumia myynyt samettinen ääni kaikuu Hartwall Areenalla 21. lokakuuta 2019.

Katso tarjolla olevat liput

Grammy-palkittu Michael Bublé valloittaa Helsingin Hartwall Areenan lokakuun 21. päivänä. Esiintyminen on osa vuoden 2019 suurta maailmankiertuetta, joka alkaa helmikuun 13. päivänä Floridan Tampasta ja nähdään muun muassa Madison Square Gardenissa New Yorkissa sekä Los Angelesin Staples Centerissä. Kaikkiaan 27 keikkaa sisältävä Yhdysvaltain-osuus on kuitenkin vasta alkusoittoa koko maailman kattavalle matkalle, jonka soundtrackina soi erityisesti tämän viikon perjantaina julkaistava uusi albumi.

Love-pitkäsoitto on järjestyksessään Michaelin kahdeksas studioalbumi, ja ennen tätä hän on ehtinyt kiertää maailman viidesti keräten areenat täyteen väkeä, voittaa neljä Grammy-palkintoa ja myydä yli 60 miljoonaa albumia. Bublén erityislaatuinen samettinen ääni on tuonut Bublélle uskomatonta menestystä, mutta kaksi vuotta sitten hänen elämänsä sai käänteen, joka muutti miehen suhtautumisen elämään ja laittoi arvot uusiksi:

Bublén perhettä kohtasi tragedia Michaelin edellisen Nobody But Me -albumin julkaisuviikolla vuonna 2016, ja tapahtunut asetti Bublén koko uran uuteen valoon, ja hän on jopa harkinnut vetäytymistä musabisneksestä kokonaan. Kaikki nämä tapahtumat ovat vaikuttaneet siihen, missä ollaan nyt.

”Se kokemus antoi minulle todellista perspektiiviä elämään ja muutti täysin näkemykseni siitä, mikä on tärkeää minulle”, Bublé kertoo.

Pikkuhiljaa palo musiikin pariin kuitenkin palasi bänditovereiden kanssa vietetyn vapaa-ajan myötä. Videopelit ja pizzan syönti alkoivat tuntua tylsältä verrattuna jammailuun.

”Luulen, että tarvitsin pienen muistutuksen siitä, miten paljon rakastan musiikin tekemistä. Enää kyse ei ollut siitä, palaanko musiikin pariin, vaan enemmän siitä, että voinko tehdä sen omilla ehdoillani; voinko tehdä rakastamiani kappaleita läheisten ihmisten kanssa siten miten haluan, puhtaasti ilosta ja autuudesta. Kun tiesin sen olevan mahdollista, lähdin siihen täysillä”, Bublé jatkaa.

Love on Bublén mukaan kuin kokoelma pieniä tarinoita rakkaudesta ja siitä mistä siinä on kyse, kaikkine puolineen, synkkine ja valoisine hetkineen. Albumin tuottajina toimivat Michaelin lisäksi David Foster sekä Jochem van der Saag.

”Tämä kuulostaa ihan taiteelliselta hömpältä, mutta tuntui siltä, että kappaleet valitsivat minut. On erikoista, miten universumi vain tiputtelee asioita syliisi”, Bublé toteaa.

Levy on samalla ylistys rakkauden parantavalle voimalle, tässä tapauksessa sekä tekijää että kuulijaa ajatellen. Bublén fanien tuki synkimpinä aikoina kuuluu myös levyllä.

”En ole tuntenut itseäni näin vapaaksi sitten urani alkuaikojen, jolloin en murehtinut tuloksista. Olin ehkä unohtanut sen ilon ja oikean syyn, miksi rakastin tätä niin paljon. Toivon vain, että en olisi tarvinnut näin rajua asiaa saadakseni tämän opetuksen, mutta nyt se meni näin”, Bublé kertoo.

”Läpikäymämme kokemukset antoivat minulle uskoa ihmisiin ja ihmisyyteen. Tunsin itseni siunatuksi monin eri tavoin, ja yksi näistä siunauksista on mahdollisuus tehdä jotain rakastamaani ja vielä mahdollista luoda sillä jotain positiivista maailmaan.”

Michael Bublé - Love You Anymore [Official Music Video]

Michael Bublé
Hartwall Areena, Helsinki
21.10.2019

Liput Michael Bublén konserttiin tulevat myyntiin ensi maanantaina 19. marraskuuta kello 9.00 Ticketmasterissa.

www.michaelbuble.com