Teatteri ja Taide

Esittelyssä

Kiinnostavin stand up ja komedia 2024

Katso artikkelistamme tämän vuoden kiinnostavimmat komediavedot. Kaikki teatteri-, show- ja komediaesitykset löydät myös oppaastamme.

Katso kaikki esitykset

Valmistaudu upottamaan itsesi vuoden kiinnostavimpien komedia- ja stand up -esitysten maailmaan! Huumori ja kulttuurielämykset tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden unohtaa arjen murheet hetkeksi ja nauttia sydäntälämmittävästä naurusta.

Vuoden 2024 kiinnostavimmat komedia- ja stand up -esitykset lupaavat viedä katsojansa hervottoman hauskanpidon maailmaan. Tämän vuoden komediatarjonta on monipuolinen ja lupaa huumorin täyteisiä hetkiä kaikille naurun ystäville.

Astu siis kanssamme kohti hulvatonta huumorimatkailua ja katso artikkelistamme tämän vuoden kiinnostavimmat komediavedot.

Kansainvälisiä stand up -tähtiä

stand up - ari eldjarn

Ari Eldjárn

Islannin suurin stand up -koomikko saapuu maailmankiertueellaan naurattamaan myös suomalaisia. Netflixistä ja BBC Two:lta tuttu koomikko on vetänyt salit täyteen muun muassa Lontoossa, Melbournessa ja Edinburghissa.

Miehen suusta kuullaan juttuja aina lentokenttien uhista Muumi-vaippoihin – tältä hyperaktiiviselta ex-lentoemännältä ei kannata odottaa mitään, sillä yllätyt kuitenkin!

Ari Eldjárn – Return Of The Icelandic
16.3.2024, Apollo Live Club, Helsinki

stand up - laura ramoso

Laura Ramoso

TikTokissa ja Instagramissa suursuosioon ponnahtanut Laura Ramoso saapuu Helsinkiin vetämään vauhdikkaan sketsishow’n. Hänet tunnetaan somessa erityisesti viraali-ilmiöiksi nousseista sketsihahmoistaan. Tutuimmiksi ilmiöiksi ovat nousseet mm. Lauran ”saksalainen äiti”- ja ”tyttö, joka juuri…” -hahmosarjat. Lauran sketsihahmoja ja huumoria seuraa TikTokissa ja yli kaksi miljoonaa fania.

Saksalais-italialainen koomikko on hurmannut somen lisäksi myös loppuunmyydyt katsomot ja mm. The Guardian -lehti on kuvannut Ramosoa loistavaksi esiintyjäksi.

Laura Ramoso – Sit Up Straight!
15.4.2024, Savoy-teatteri, Helsinki
LOPPUUNMYYTY

stand up - mo gilligan

Mo Gilligan

Palkittu brittikoomikko Mo Gilligan saapuu niin ikään maailmankiertueellaan Suomeen. Kolminkertainen BAFTA-palkittu stand up -ilmiö on tuttu muun muassa kahdesta Netflix Special -jaksostaan ja on parissa vuodessa saavuttanut suursuosion esiintymislavoilla. Brittien hauskimmaksi mieheksi tituleeratun Gilliganin havainnollisesta ja nokkelasta huumorista ei voi olla pitämättä.

Mo Gilligan – In The Moment
14.9.2024, Bio Rex, Helsinki

Kotimaista stand upia ja sketsejä

komedia - putous

Putous

Lauantai-iltojen kestohitti Putous tekee jälleen näyttävän paluun, kun 16. tuotantokausi päräytetään käyntiin Niina Lahtisen juontamana.

Ohjelman tulevalla kaudella tarjoillaan takuuvarmaa sketsiviihdettä sekä merkittäviä uudistuksia. Legendaarinen sketsihahmokilpailu uudistuu ensimmäistä kertaa Putouksen historiassa. Lisäksi ruutuun marssitetaan kaksi täysin uutta ohjelmaosiota, joissa koetellaan Putous-näyttelijöiden taitoja ja paineensietokykyä täysin uudenlaisilla tavoilla. Uudistusten ohella nähdään myös entuudestaan tuttuja ja rakastettuja ohjelmaosioita.

Tule mukaan Suomen hauskimman tv-ohjelman studioyleisöön!

Putous – 16. tuotantokausi
20.1.-9.3.2024, Angel Films Arabia, Helsinki

Ilari Johansson

Ilari Johansson on tv:stä tuttu näyttelijä–koomikko ja kuuluu maamme kokeneimpiin stand up -ammattilaisiin. Lähes 20 vuotta stand up -komiikan kotimaisella huipulla surffannut Ilari on häpeilemätön, häikäilemätön ja fyysisyydessään vertaansa vailla.

Sometan, siis olen? Ilari Johanssonin uudessa koko illan stand up -soolossa paneudutaan nykymaailman ilmiöihin, joista sosiaalinen media hämmentää ilman internetiä kasvanutta Ilaria eniten. Miten keski-ikäinen mies pärjää maailmassa, jossa influenssointi on työ, tunteet kuvaillaan emojeilla ja elämä jaetaan snäppiin, instaan ja tiktokiin? Onko ihmistä olemassa, jos hän ei ole somessa?

Ilari Johansson – Someoletettu
4.4.-31.5.2024, Imatra, Kouvola, Hämeenlinna ja Kuusamo

Komediaa teatterinäyttämöillä

komedia - elämältä kaiken sain

Elämältä kaiken sain

Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa nähdään arvosteluissa menestyneen ja suositun Elämältä kaiken sain -musiikkikomedian näytöksiä koko kesän ajan.

Elämältä kaiken sain on elämänmakuinen musiikkikomedia, joka herättää Pepe Willbergin ikihitit komeasti eloon. Luvassa on viihdyttävää komediaa, elämänmakuista tunnelmaa, romantiikkaa sekä taitavaa näyttelijäntyötä.

Rooleissa mm. Anna Hanski, Ilkka Merivaara, Miikka J. Anttila, Maija Rissanen, Petrus Kähkönen / Jarno Hyökyvaara ja Leena Rousti.

HUK: Elämältä kaiken sain
25.6.-17.8.2024, Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri, Hämeenlinna

komedia - luolanainen

Luolanainen

Alussa, kauan ennen rasvaimua, TikTokia, nännilävistyksiä ja Trumpia, oli Luolanainen. Hän eli hämäräluolissaan, mutta kun hän tuli tietoiseksi eksistenssistään, hän tajusi, että kaikilla muilla, jopa linnuilla ja liskoilla, oli KUMPPANI!

Tule kuulemaan mitä seurasikaan paleoliittisen parin ensitreffeistä. Luolanainen perheineen ja ystävättärineen kohtaa yllättävän nykyaikaisia ja tuttuja arjen tilanteita. Minna Koskela heittäytyy yksin lavalla kaikkiin rooleihin. Luolanainen on näyttelijätyön virtuositeettia parhaimmillaan.

Minna Koskela – Luolanainen
26.1.-13.4.2024, RioLive, Oulu

komedia - kalasatama

Kalasatama

Kalasatama on pillerinmakuinen ja tragikoominen (nostalgia)trippi lokeroista ja kaapeista vapauteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Riksu on keski-ikäinen lesbo ja vastarannan kiiski, joka on jäänyt sumppuun 2020-luvun seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden määritelmien keskelle. Kun vaimo jättää ja isä kuolee, Riksu ei pysty enää nukkumaan. Kalasataman hyvinvointi- ja terveyskeskuksen psykiatrin määräämä mielenterveyslääkecocktail sekoittaa pakan lopullisesti. Mitä voi sanoa, kun ahdistaa ja tekee mieli huutaa, jos mitään ei enää voi sanoa?

Näytelmä pohjautuu Tuuve Aron samannimiseen romaaniin. Rooleissa Joanna Haartti, Markku Haussila, Heli Hyttinen, Santtu Karvonen ja Minna Suuronen.

Ryhmäteatteri: Kalasatama
10.2.-27.4.2024, Ryhmäteatteri, Helsinginkadun näyttämö, Helsinki


Löydä lisää stand up-, komedia- ja teatteriesityksiä oppaastamme.

Lue lisää tapahtumauutisia.