Teatteri ja Taide

Helsingin Kaupunginteatterin syksyn tarjotin on katettu

HKT: Mitä sinä haluat kokea syksyllä 2017 – valitse suosikkisi!

Helsingin Kaupunginteatteri (hkt) juhlii tänä syksynä paitsi 100-vuotiasta Suomea, myös vastaremontoidun teatteritalon 50-vuotisjuhlia. Elokuusta lähtien toivotamme sinut tervetulleeksi entistä upeampaan teatteriin, nauttimaan suuren ja pienen näyttämön elämyksistä ja unohtumattomista esityksistä.

Juhlasyksyn 2017 ensi-illat ovat myynnissä nyt. Tutustu rauhassa ohjelmistoomme uunituoreen Teatteriin-lehden parissa. Lippuja voit ostaa verkkokaupasta tai soittamalla 09 394022. Eerikinkadun lippumyymälä palvelee kevään ajan ma-pe klo 9-18, la klo 11-18.

Juhlasyksyn päätapahtuma on kaikkia aisteja hivelevä, upea suurmusikaali Myrskyluodon Maija, jossa Lasse Mårtensonin musiikki soi uljaasti koko suuren näyttämön täydeltä. Lippuja Myrskyluodolle on myyty nyt 35 000, mutta vielä ehdit varmistaa paikkasi vuoden elämykseen.

Myrskyluodon Maija

MYRSKYLUODON MAIJA. Ensi-ilta 24.8.2017. Kuva © Asta Karell

Suurelle näyttämölle toivotun paluun tekee rakastettu, koko perheen suosikki Peppi Pitkätossu. Suuren näyttämön juhlasyksyn täydentää intensiivinen ja kiehtova historiallinen näytelmä Mannerheim ja saksalainen suudelma. Juha Vakkurin kirjoittama ja Kari Heiskasen ohjaama draama avaa uusia näkökulmia Suomen historian todellisiin vaaran vuosiin ja piirtää tuoreen ja inhimillisen kokovartalokuvan Mannerheimista (Asko Sarkola), Suomen ensimmäisestä suurmiehestä. Lue Juha Vakkurin kiinnostava juttu Teatteriin-lehdestä.

Peppi Pitkätossu

PEPPI PITKÄTOSSU. Kuva © Mirka Kleemola

 

Mannerheim ja saksalainen suudelma

MANNERHEIM JA SAKSALAINEN SUUDELMA

Pienen näyttämön syksyn avaa uusi ja raikas sovitus Maria Jotunin klassikosta Kultainen vasikka. Heidi Räsäsen ohjaama näytelmä kertoo epävakaiden olojen ja puutteen keskellä keinottelemaan ryhtyvistä ihmisistä, jotka unelma nopeasta rikastumisesta ja sen tuomasta turvasta sokaisee. Kaikki on kauppatavaraa, myös rakkaus. Lue lisää lehdestämme. Kansallisissa juhlatunnelmissa, mutta täysin omalla tavallaan ovat myös Hansu ja Pirre, jotka juhlistavat Suomea loimaalais-kansalliseeppisellä näyttämöteoksellaan Mieleni minun tekevi.

Kultainen Vasikka

KULTAINEN VASIKKA. Ensi-ilta 31.8.2017. Kuva © Mirka Kleemola

 

Hansu ja Pirre

HANSU JA PIRRE – MIELENI MINUN TEKEVI. Ensi-ilta 21.9.2017. Kuva © Henrik Schütt

Arena-näyttämöllä nautitaan kuoliaaksi naurattavaa komediaa syyskuusta alkaen. Palkkamurhaajan painajainen on nopea ja yllättävä farssikomedia kahdesta miehestä, jotka majoittuvat vierekkäisiin hotellihuoneisiin, molemmilla mielessään kuolettavia suunnitelmia. Komedian ohjaa stand up -koomikkonakin tunnettu Mika Eirtovaara.

Palkkamurhaajan painajainen

PALKKAMURHAAJAN PAINAJAINEN. Ensi-ilta 6.9.2017. Kuva © Herik Schütt

Lisäksi ohjelmistosta löytyy vierailuja, yhteistuotantoja ja jatkavia suosikkiesityksiä – lapsille, aikuisille, sirkusta, komediaa, draamaa… Tutustu tarjontaan ja tervetuloa teatteriin!

Lue Teatteriin-lehti

Osta liput syksyn näytöksiin