Urheilu

HIFK:ssa viikset kasvavat hyvän asian puolesta

Helsingin IFK:n Liiga-joukkue on mukana marraskuun Movember-tempauksessa, jossa viiksiä kasvattamalla kerätään rahaa miesten terveyden puolesta. Viralliseen Shave Down -tapahtumaan osallistunut Matti Kuparinen kertoo mikä Movemberissa kiehtoo ja valottaa joukkueen tilannetta.

Olen ollut itse mukana Movemberissa jo muutaman vuoden ajan. Marraskuun viiksienkasvatus on helppo tapa lähteä mukaan hyvän asian puolesta. Näin voin omalta osaltani olla mukana kasvattamassa tietoisuutta miesten terveyteen liittyvistä asioista.

Monelle viiksien kasvattaminen on myös huumoria ja kieltämättä niin se on osin myös omalla kohdallani. Mutta jos näin pienellä teolla saa tärkeälle asialle julkisuutta, mukaan on helppo lähteä.

Tänä vuonna koko IFK:n joukkue kasvattaa viiksiä, tai ainakin vähintään yrittää. Kaikille ei vielä viikset kasva, mutta uskon, että suurimmalla osalla Movemberiin osallistuminen myös näkyy.

Joukkueen kausi kaukalon puolella on ollut kaksijakoinen. Samaa voi sanoa omasta kaudestani. Yksi tavoite oli pysyä ehjänä mutta se ei pitänyt tänäkään vuonna. Nyt on kylkiluun alapuolella pieniä tuntemuksia, mutta maaottelutauon jälkeen pitäisi pystyä taas pelaamaan.

Liigan lisäksi Champions Hockey Leaguen ottelut ovat täyttäneet kalenteria syksyllä. Vaikka pelejä tuntuu olevan aika tiiviissä tahdissa, esimerkiksi reissut Eurooppaan ovat sujuneet hyvin ja asiat paikan päällä on hoidettu mainiosti. Alkulohkoissa oli jonkin verran tasoeroa, mutta on avartavaa pelata myös muiden maiden joukkueita vastaan.

Hyvää Movemberia kaikille!

Liput HIFK:n peleihin ostat helposti tästä

 

Made_in_Movember_Icon_1_374