Musiikki

YLEX JA ONE DIRECTION = <3

Olipa eräs kaunis kesäinen päivä, kun kuulin villin huhun että 1D saatetaan saada Suomeen ensi kesänä. Asiaa sen enempää ajattelematta ilmaisin, että me, YleX haluamme olla tässä isosti mukana. Me haluamme olla siellä missä kanavamme kuuntelijatkin ja tiedämme, että joukostamme löytyy paljon, paljon Directionereita. Asiahan ei ollut ihan näin simppeli, mutta kun lopulta lokakuussa sain vahvistuksen asiasta ja että olisimme mediakumppani, niin taisin vähän kiljaista riemusta. Silloin tiesin, että tästä lähtee ikimuistoinen matka, jota pääsen suunnittelemaan yhdessä fanien kanssa!

Minä olen Peppi, YleX:n musiikkipäällikkö. Työtehtäväni on valita kanavamme soittolistalla oleva musiikki ja vastata musiikillisista yhteistöistä. Minulla on lapsesta asti ollu muutama lempparibändi, joita olen fanittanut suuresti. Niin paljon että suunnittelin matkoja idoleideni kotikaupunkeihin ja taisinpa joskus teininä soitella Manchesteriin Take Thatin Markin lempipubiin ja Oklahomaan Hansoneiden mainostamaan keilahalliinkin… Tiedän siis mitä on fanitus ja miten paljon sitä voikaan rakastaa omia suosikkejaan.

Pari vuotta sitten tein Universalilla ulkomaisten artistien promootiota. Rosteriini kuului myös Justin Bieber, joten tein aktiivisesti töitä ihanien Beliebereiden parissa. Kun Justinin tulosta Suomeen ilmoitettiin, aloin heti miettiä mitä voisin tehdä fanien kanssa. Sain pähkähullun idean omasta Welcome to Finland Justin Bieber-tapahtumasta ja onneksi yksi (hullu hänkin) työkaverini innostui ideasta, joten lähdettiin tätä edistämään. Paikalle saapui tuhansia faneja ja moni suomalainen artisti halusi tulla puistoon esiintymään. Näistä jatkoimme matkaa yhdessä YleX:n juontajien johtamalla kulkueella kohti Hartwall Areenaa, jossa meitä odotti itse Bieber ja mieletön konsertti. Ennen keikkaa poimin mukaani vielä pienen porukan faneja ja vein heidät tapaamaan Justinia. En koskaan, koskaan voi unohtaa tuota päivää.

Olinkin aivan täpinöissäni lokakuun 23. päivä, kun olin huijannut 4 fania toimitukseemme ”kuuntelemaan musiikkia kanssani”… Tytöt luulivat tulevansa vain tapaamaan minua, mutta yllättyivät todenteolla. Heidät johdatettiin sisään, sidottiin silmät ja eteen tuotiin iso One Direction-juliste jossa oli tiedot keikasta. Nämä tytöt pääsivätkin ensimmäisenä kuulemaan, että One Direction tulee Suomeen. Olisittepa nähneet miten tytöt kiljui ja hyperventiloi. Ensin yritettiin tietenkin olla todella coolina, mutta kyynelehtimiseksihän se meni… Heitä katsellessani tiesin, että tämä oli juuri oikea tapa julkaista uutinen.

Nyt kirjoitan tätä blogikirjoitusta marraskuussa 2014 ja kasvoilleni leviää suuri hymy, koska pääsemme yhdessä YleX:n, Live Nationin, Sony Musicin, Demin ja Directionereiden kanssa rakentamaan kokonainen matka kohti kesäkuuta ja One Directionin KAHTA keikkaa Helsingin Olympiastadionilla. Suunnittelut on vasta alkumetreillä, mutta kaikenlaista hauskaa tulee tähän tulevaan matkaan sisältymään. Keskitytään nyt kuitenkin ensin tähän uuden Four-albumin julkaisuun, jonka tiimoilta ympäri Suomen järjestetään erilaisia miittejä tänään maanantaina. Mekin järjestimme erityistä ohjelmaa jo kuluneelle viikonlopulle, kun soittelimme levyn biisejä etukäteen ja jaoimme muutamat liputkin keikalle…

Toivottavasti tulen näkemään mahdollisimman monta Directioneria tulevien kuukausien aikana ja kuulemaan mahdollisimman monta tarinaa siitä miten te olette löytänyt tienne tämän bändin luokse. Rakastan tehdä työtäni ja tällaisten yhteistöiden parissa pääsen aina hetkeksi siksi Pepiksi, joka olisi tehnyt mitä tahansa oman lempibändinsä puolesta, joka käytti kaikki rahansa julisteisiin ja fanituotteisiin ja joka vain toivoi, että jonain päivänä Hanson tulisi Suomeen. Näin ei koskaan tapahtunut, joten rakkaat ystävät, ottakaa kaikki ilo irti näistä keikoista. Te olette onnekkaita, että saatte lempibändinne Suomeen ja minä aion olla teidän kanssa laulamassa biisien mukana.

Nähdään pian!

Peppi (@peppipuljujarvi)

http://ylex.kokeile.yle.fi/tapahtumat/one-direction-suomessa
www.instagram.com/ylex_official
www.facebook.com/ylex.fi