Ticketmaster
Review
Yhteistyö tarjosi perheelle merkityksellisiä elämyksiä
Ticketmaster, Live Nation ja Hartwall Arena tarjosivat helsinkiläiselle perheelle tärkeän irtioton.
Yritysyhteistyö tarjosi perheelle merkityksellisiä elämyksiä
Aseman Lapset ry on alkuvuodesta 2017 työskennellyt perheen parissa, joka on joutunut kohtaamaan koulukiusaamisen kauhut. Raju kiusaaminen jatkui helsinkiläisessä alakoulussa peräti kaksi vuotta, ja johti urheilullisen pohjan sairastumiseen traumaperäiseen stressihäiriöön ja keskivaikeaan masennukseen.
Koko perheen elämä meni uusiksi, kun poika ei enää pystynyt käymään voimakkaiden ahdistusoireiden takia koulussa. Lopulta hän sai paikan sairaalakoulusta, jossa käy peruskoulun loppuun. Edelleen perheen arki on rakennettava tiukkojen rutiinien varaan, sillä niistä poikkeaminen saa pojan pois tolaltaan. Pojan ehdoilla rakennettava arki on tarkoittanut myös taloudellisia menetyksiä, kun vanhempien on pitänyt olla vuorotellen pois töistä.
Pieniä valonpilkahduksiakin on onneksi nähty. Esimerkiksi Pokemon go -peli sai pojan ensimmäistä kertaa vuosiin poistumaan kotoa ilman vanhempiaan. Kaivattua piristystä arkeen toi myös Ticketmaster, Live Nationin ja Hartwall Arenan yhteinen ele. Yritys mahdollisti pojalle elämyksen perheensä kanssa Monster Jam -tapahtumassa tarjoamalla tapahtumaan liput sekä lahjakortin ravintolaan.
”Tällaisen yritysyhteistyön avulla voimme tuottaa nuorille ja heidän perheilleen sellaisia elämyksiä, joita meillä järjestönä ei ole mahdollista järjestää”, Heikki Turkka Aseman Lapset ry:stä kertoo. ”Arvostan todella tällaisia tekoja ja tiedän, miten suuri merkitys tällä on kyseiselle perheelle.”
Mistä yhteistyö-hankkeessa on kyse?
Turkka työskentelee K-0 – kiusaamiseen puuttuvassa hankkeessa, jossa pureudutaan pitkään jatkuneisiin ja vaativiin kiusaamistilanteisiin, joista on tehty rikosilmoitus poliisille. Poliisilta tulleen tiedon jälkeen hankkeen työntekijät kartoittavat tilanteen ja ne tahot, jotka on syytä kytkeä työskentelyyn. Tapausten selvittelyyn otetaan koulun henkilökunnan lisäksi mukaan alueen muita toimijoita kuten nuorisotoimi, terveydenhuolto ja lastensuojelu. Lisäksi osallisten nuorten vanhemmat ovat tärkeä työskentelykumppani. Työskentelyssä hyödynnetään ryhmäyttämistä, sovittelua sekä perhe- ja yksilötyötä turvallisen oppimisympäristön rakentamiseksi.
”Usein jo se, että joku kuuntelee ja pysähtyy perheen huolen äärelle, antaa valtavasti voimaa. Toisinaan taas vaaditaan kuukausien työskentely – ja yleensä aina eri tahojen välistä yhteistyötä”, Turkka kertoo.
Kenttätyökokemusten ja hankkeessa toteutettavan tutkimuksen pohjalta vuoden 2018 aikana koulutetaan eri alojen ammattilaisia hyödyntämään hyviksi koettuja toimintatapoja. Tavoitteena on, että hankkeessa kehitetty työote omaksutaan valituilla pilottialueilla niin, että jatkossa koulujen käytössä on moniammatillinen työryhmä kiusaamistilanteiden ratkomiseen.
Hanketta rahoittaa ME-säätiö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Aseman Lapset ry.