Perhe

Tiedote

Virittäydy vapaalle hurmaa huhtikuussa Tampereella

Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen kirmaa kesä, kun Virittäydy vapaalle -messut loistaa 22.–24. huhtikuuta neljässä messuhallissa tarjoillen vapaa-aikaan peräti viisi helteisesti yhteen sulavaa messutapahtumaa.

Katso saatavilla olevat liput

22.–24.4. puutarhaunelmien Piha ja Koti sekä reissukuumeen nostattava Kotimaan matkailu kutsuvat luokseen. Virittäytymistä täydentävät 23.–24.4. Keräilyn maailma, Suuri Snadi ja Perhomessut. Virittäydy vapaalle on lämminhenkinen koko perheen tapahtumakokonaisuus, joka tarjoaa sukelluksen yhdessä vietettäviin unohtumattomiin hetkiin.

Virittäydy vapaalle on inspiroiva tapahtumakokonaisuus, jossa kokee löytämisen riemua, pääsee tutustumaan uusiin asioihin ja kohteisiin, nappaa ideoita ja hankkii niin vintage-aarteet kuin alojen tuoreimmat tuotteet. Luvassa on ennen kaikkea oivalluksia ja elämyksiä!

Piha ja Koti puhkeaa Virittäydy vapaalle -messuilla kirjaimellisesti kukkaan. Piha- ja parvekehaaveiden sekä puutarhaunelmien kehto tarjoaa viherloistoa, ideoita ja tuoteuutuuksia, ehdottomana kruununaan hallin halki polveilevat Kesäkatu ja Pihakatu. Yllätyksellisen Kesäkadun inspiraationa ovat Astrid Lindgrenin rakastetut satuhahmot Peppi sekä Ronja Ryövärintytär.  Pihakadulla nautitaan Välimeren tuulahduksesta modernilla ja vehreällä pihalla, sitruspuiden katveessa. Kukkeat puutarhamaailmat, täynnä vihreyttä, puita ja erilaisia istutuksia valtaavat messuhallien lisäksi kävijöidensä sydämet.

Omatarhuri Puutarha -osastolla saa messujen mittaan kokea alan kokonaisvaltaisen kukoistuksen. Omatarhurin osaston poluilla pääsee kuulemaan asiantuntijoiden esityksiä kaikesta puutarhaan liittyvästä ja jokaisen esityksen jälkeen katsoja voi jäädä keskustelemaan askarruttavista puutarhapulmista alan huippuasiantuntijoiden kanssa.

Kotimaan matkailu paljastaa Suomen salaiset helmet. Suomi on mielenkiintoinen matkailumaa, jonka myös viime vuodet ovat laajalla innostuksella kotimaan matkailuun osoittaneet. Maailman onnellisimman maan upeimpiin kohteisiin innostaa tutustumaan Kotimaan matkailu. Matkaaminen maamme niemissä ja notkelmissa on kaikkineen sangen helposti toteutettavaa sekä vaivattomasti lähestyttävää. Tämän vuoden messuilla pääsee erittäin laaja-alaisesti tutustumaan erilaisiin kohteisiin sekä nähtävyyksiin.

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys -tunnustus jaetaan perinteiden mukaan messuilla, Kotimaan matkailun ja koko tapahtumakokonaisuuden avajaispäivänä perjantaina 22. huhtikuuta. Hotelli Punkaharjun yrittäjä, malli, sienestäjä sekä vangitseva tarinankertoja Saimi Hoyer juontaa messujen Kylä-lavalla messuperjantaina. Toimittaja-kirjailija Kimmo Ohtosen kanssa paneudutaan lauantaina vastuullisen matkailun saloihin. Virittäydy vapaalle -messuilla esitellään myös Lauhanvuori-Hämeenkangas Unesco Global Geoparkin uusi pyörämatkailureitistö, jolle pääsee vaivattomasti Pirkanmaan seudun Järvien reiteiltä.

Virittäydy vapaalle - istutusta, pihatöitä

Virittäydy vapaalle tarjoaa salaisia helmiä

Pst! Virittäydy vapaalle -messujen Kotimaan matkailusta löytyy vielä salaisia helmiä, jotka saavat huokaisemaan ihastuksesta! Tulethan kurkkaamaan!

Keräilyn maailma ihastuttaa vintage-aartein ja ajattomin retrolöydöin. Rikastuttava messutapahtuma on karkkikauppa kaikille keräilystä, vanhoista esineistä, postimerkeistä ja levyistä kiinnostuneille.

Suuri Snadi kokoaa yhteen nukkekodit esineineen, nallet ja nuket, pienoisrautatiet, jenkkiautot ja historiaa huokuvat vanhat lelut.

Perhomessut tarjoaa katsauksen viehättävään ja ympärivuotiseen lajiin aina vasta-alkajista ja jo pidemmän aikaa harrastaneille. Tapahtuma heittää vesille perhonsidontaa, perhonheittoa altaalla, sidonta- ja perhokalastusmateriaaleja, eränkäynnin tarvikkeita, perhokalastusmatkailua, mielenkiintoisia luentoja.

Virittäydy vapaalle -tapahtumakokonaisuus vie virkistävään vapaa-aikaan sekä johdattaa kohti lähestyvää kesää. Tavataan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 22.-24.4.2022 ja sukelletaan yhdessä matkailusta pihan ja kodin ehostamiseen, keräilystä pienosmalleihin sekä perhokalastukseen.

Suven suloisimmalla lämmöllä tervetuloa!

Liput

Virittäydy vapaalle
22.-24.4.2022
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Liput ennakkoon Ticketmasterista