Urheilu

Esittelyssä

Veikkausliiga – katsaus kaudelle 2023

Veikkausliiga lähtee täydellä ryminällä käyntiin keskiviikkona 5.4.2023. Lue katsaus kauden 2023 asetelmaan.

Katso saatavilla olevat liput

Veikkausliiga 2023 – sarjajärjestelmä

Kausi 2023 pelataan viime kaudelta tutulla sarjasysteemillä, jossa 12 joukkuetta kohtaavat toisensa runkosarjassa kahdesti koti- ja vierasottelussa. Runkosarjan jälkeen syys-lokakuussa pelataan Mestaruus- ja Haastajasarjat. Runkosarjan sijoilta 1-6 siirrytään Mestaruussarjaan, sijoilta 7-12 Haastajasarjaan. Mestaruus- ja Haastajasarjassa joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen ja runkosarja pisteet lasketaan mukaan. Veikkausliigan mestari on selvillä 21.10.2023.

UEFA:n kansainvälisiin seurakilpailuihin Veikkausliigan sarjoista karsiutuu kolme joukkuetta. Veikkausliigan mestari lunastaa paikan UEFA:n Mestarien Liigan karsintoihin. Lopputurnauksessa ratkotaan viimeiset europelipaikat.

Ticketmaster myy FC Hongan ja SJK:n kausikortit ja otteluliput.

Kauden ennakkosuosikkina HJK

Viime kauden hallitseva mestari HJK lähtee uuteen kauteen hyvistä lähtökohdista ja ennakkosuosikin paikalta. HJK kohtaa Metroderbyssä espoolaisen FC Hongan avauskierroksella keskiviikkona 5.4. Töölön Bolt Arenalla.

Joukkueissa on alkavalle kaudelle merkittäviäkin muutoksia niin pelaajissa kuin valmentajatiimeissäkin. Nähtäväksi jää, onko HJK:lle haastajaa ja mitkä joukkueet selvittävät tiensä europeleihin.

FC Honka ykköshaastaja ennakkosuosikille

Viime kaudella kolmanneksi sijoittunut FC Honka myi juuri ennen kauden alkua ykköskärkensä Agon Sadikun norjalaiseen Rosenborgiin. Joukkue ei jää tumput suorina odottamaan, vaan korvaajan nimi on alustavasti jo tiedossa.

FC Hongan kauden ensimmäinen kapteeni Henri Aalto kertoo ajatuksiaan kapteeniudesta ja tulevasta kaudesta.

Vesa Vasaran valmennustiimiltä ja joukkueelta on syytä odottaa laadukasta tekemistä. FC Hongan avauskokoonpano on vahva ja joukkueen riveistä löytyy niin Hongan luottokonkareita kuin lupaavia uusia nimiä. Kiinnostava pelaajahankinta tälle kaudelle on muun muassa Clésio Baúque, joka on kerryttänyt kokemusta jo parissakin eurooppalaisessa huippusarjassa.

SJK lähtee kymmenenteen Veikkausliigan kauteensa

SJK kohtaa pääsiäisviikon avauskierroksella FC Hakan kotiottelussa OmaSp Stadionilla 5.4. FC Honka ja SJK ottavat toisistaan mittaa seuraavana ottelupäivänä 15.4. FC Hongan kotiottelussa.

SJK kohtaa FC Hakan kauden avausottelussa. Tero Mäntylä ja Arttu Seppälä käyvät läpi ottelun ja kauden ennakko-odotuksia.

Toisen kautensa Joaquin Gomezin valmennuksessa aloittavan SJK:n pelaajariveissä on alkavalle kaudelle runsaasti muutoksia. Pelaajahankinnoissa on selvästi panostettu nuoriin kykyihin. Viime kaudella avauskokoonpanossa paikkansa vakkinnuttanutta Tuomas Kaukuaa povataan Veikkausliiga-studion kausiennakossa SJK:n menestykselle ratkaisevaan rooliin.

Futisliput Ticketmasterilta

Ticketmasterilta ostat liput FC Hongan ja SJK:n matseihin. Lisäksi löydät Ticketmasterilta Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä pelaavan HIFK Fotbollin liput sekä Kakkosessa pelaavan SJK Akatemian liput.


Lue lisää urheilu-uutisia.