Teatteri ja Taide

Vapaaehtoistehtävistä valitsijan penkille

Istun alas meille nimetyille paikoille täpötäydessä katsomossa ja henkäisen syvään. Edessä on 47 elämyksellistä, tätä kilpailua varten harjoiteltua ohjelmaa, joista minun pitäisi muiden kaupunkilavavastaavien kanssa saada valittua 12 ohjelmaa toukokuun Voimistelu valtaa Linnanmäen päiviin. Tarkistan, että minulla on tarpeeksi äänestyslippuja, esiintymisjärjestys ja toimiva kynä, nojaan taaksepäin ja annan itselleni luvan nauttia.

Vielä ennen ensimmäisen esityksen alkua, annan ajatusten mennä ajassa taaksepäin. Kuinka ihmeessä minä olen tässä tilanteessa? Valitsemassa Suomen Voimisteluliiton Etelä-Suomen alueellisessa Show-tapahtumassa esityksiä Linnanmäen lavalle? No, vastaus on loppujen lopuksi aika yksinkertainen. Koska minua pyydettiin ja haluan olla mukana toteuttamassa ensi kesän Gymnaestradaa.

Omalta osaltani ensi kesän Gymnaestrada -suurtapahtuman vapaaehtoistehtävät ovat jo käynnissä. Heinäkuussa ympäri Helsinkiä sijaitsevat kaupunkilavat – joista yksi sijaitsee juurikin Linnanmäellä – tuovat voimistelun koko kirjon kaikkien kaupunkilaisten sekä turistien eteen. Näiden ilmaisten oheisohjelmien osalta meillä vapaaehtoisilla on jo riittänyt tekemistä ja suunnittelua, vaikka itse tapahtumaan on vielä nelisen kuukautta aikaa.

Kaupunkilavojen kautta meillä on mahdollisuus näyttää mitä kaikkea voimistelu monimuotoisuudessaan on, myös niille, jotka eivät sitä jo tiedä. Ja minä olen vastuussa työparini kanssa yhdestä näistä lavoista! Hieman minua mietitytti tarjottu vastuu, mutta otin haasteen vastaan. Onneksi otin. Toihan se minut tähänkin tilanteeseen: valitsemaan kaksitoista sopivinta voimisteluesitystä toukokuulle Linnanmäelle!

Onneksi minun ei tarvitse tehdä valintaa yksin. Meitä on kuuden lavavastaavan tiimi, joka valinnat tekee. Tiedän jo lyhyen yhteistyön perusteella, että tämä tiimi toimii. Miksikö? Koska me kaikki teemme tätä vapaaehtoistyötä sekä lajin että toistemme eteen. Tuemme toisiamme, autamme toisiamme ja mikä tärkeintä, teemme tämän yhdessä.

Alueellisen Show-tapahtuman avajaismarssin ensimmäiset tahdit lähtevät soimaan ja huomaan hymyileväni. Katson vierelleni ja myös muut lavavastaavat hymyilevät. Tämä on se fiilis, joka takia olemme täällä ja tämä on se fiilis, jonka viemme toukokuussa Linnanmäelle ja heinäkuussa Gymnaestradaan. Tiiminvetäjämme sanoin: Tästä se lähtee!

Gymnaestrada-hengessä voimistelu tulee valtaamaan Linnanmäen lauantaisin 23.5. ja sunnuntai 31.5. Tervetuloa mukaan!

Heinäkuussa maksuttomien oheistapahtumien – kaupunkilavaesityksien, puistojumppien ja voimistelun kokeilupisteiden – lisäksi nähtävää riittää Gymnaestradan virallisilla tapahtumapaikoilla. Tule mukaan Gymnaestrada tunnelmaan – liput Lippupalvelusta!

 

Tekstin on koostanut iloinen ja inspiroitunut lavavastaava-tiimi, jotka ovat mukana niiden 4000 vapaaehtoisen joukossa, joiden avulla ensi kesän ikimuistoisimmat festivaalit järjestetään.

Lähde mukaan järjestämään kanssamme Gymnaestradaa!