Teatteri ja Taide

Esittelyssä

Uusi musikaali JUICE Valkeakoskella – Lauri Mikkola tähdittää pääroolia yhdessä Mikko Huovialan kanssa

Juice-musikaali nähdään 13.6.-10.9.2024 Valkeakosken kesäteatterissa.

Katso saatavilla olevat liput

Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama uusi suurmusikaali JUICE paljastaa ennenkuulumatonta mystiikkaa legendan taiteen takaa.

Valkeakoskella 13.6.2024 ensi-iltansa saava esitys ei ainoastaan kunnioita Juicen perintöä, vaan avaa täysin uusia näkökulmia hänen musiikkinsa ja elämänsä syvyyksiin.

Musikaalissa tullaan siis syventymään ensimmäistä kertaa teemoihin, jotka ovat Juice Leskisen taiteen perusta; lapsuuden ja nuoruuden käännekohtiin.

Kun mietin, kuka ihminen on vaikuttanut elämääni musiikin tekemisellä kaikkein eniten, niin vastaus on ehdottomasti Juice. Hänen musiikkinsa on puhutellut minua jo omasta teini-iästä saakka, jolloin Juicen maailma suorastaan tarttui itseeni,

kertoo JUICE-musikaalin käsikirjoittaja-ohjaaja Heikki Paavilainen.

Juice ja lukuisat hitit

Musikaalissa kuullaan paljon Juicen kuunnelluimpia hittejä, kuten Syksyn Sävel, Viidestoista yö ja Kaksoiselämää. Tunnetuimpien kappaleiden lisäksi saamme kuulla myös yllättäviä valintoja Juicen lukuisten sanoitusten joukosta.

Haluan tarkastella Juicen matkaa keikkaelämän ulkopuolelta. Musikaalissa tullaan perehtymään siihen, mitä kaikkea taiteilijan elämä piti sisällään ja minkälaisia ihmisiä Juice tapasi matkansa varrella,

Paavilainen kertoo.

Juicen rooleissa Lauri Mikkola ja Mikko Huoviala

Koska musikaali kuljettaa katsojansa läpi usean aikakauden, tullaan jokaisessa esityksessä näkemään myös Juicen hahmolle näyttelijöitä kaksin kappalein.

Valloittavalla äänellä ja lavakarismalla varustettu, sekä useista tv- ja teatteriproduktioista tuttu Lauri Mikkola avaa pelin esittämällä nuorta Juicea musikaalin alkupuolella.

Juicen myöhempää elämänvaihetta tulee ilmentämään Mikko Huoviala, joka keräsi ilmiömäisellä roolisuorituksellaan ansaittua ylistystä Juicena jo viime kesänä Sappeen Kesäteatterissa.

Hyppään Juicen saappaisiin erittäin odottavaisin mielin ja suurella kunnialla. Hän oli hahmona todella mielenkiintoinen ja värikäs persoona: Juice oli herkkä, haavoittuvainen, viisas ja sanavalmis taiteilija, joka ei paljoa muiden mielipiteistä piitannut. Tässä on siis monenlaisia eväitä lähteä työstämään roolia. Ja tottakai Juicen tuotantoa on upeaa päästä esittämään,

kertoo Mikkola.

Lavalla tullaan näkemään myös Suomen Kesäteatterin aiemmista musikaaleista tuttuja nimiä, kuten Natalil Lintala, Heidi Kirves, Leea Lepistö ja Harri Penttilä. Uusia lahjakkuuksia näyttelijöissä edustavat puolestaan Maria Rantalankila ja Oskari Penttilä.

Musikaalin mukaansatempaavat rocksoundit kaikissa esityksissä takaa ammattitaitoinen livebändimme, jonka kapellimestarina toimii Ali Ahmaniemi. Tanssiosuuksien koreografioista vastaa Daniel Paul.

Työskentely Heikki Paavilaisen ohjauksessa on aina yhtä mielekästä. Hänellä on taito luoda työryhmän keskelle luottavainen ja positiivinen ilmapiiri. Tämän tärkeys korostuu kesäteatterissa, jossa uusi porukka lyödään yhteen ja nopealla aikataululla harjoitellaan teos näytäntökuntoon. Herkkä kaveri kun olen, niin annan tälle luottamusta ja luovuutta ruokkivalle työskentelytavalle erityisen paljon arvoa,

Mikkola jatkaa.

Tervetuloa Valkeakosken kesäteatteriin

Suomen Kesäteatteri on aloittanut toimintansa Valkeakoskella vuonna 2013 ja Heikki Paavilaisen ohjaamia teoksia siellä on nähty jo vuodesta 2010 alkaen. Näin ollen kesäteatteri on tarjonnut vuosien saatossa jo lukuisia kulttuurielämyksiä kävijöilleen.

Lähes 900 katsojaa vetävän teatterin ammattimainen ote välittyy yleisölle suuren koonsa lisäksi koko työryhmän osaamisena ja toimintana.

Teatteri sijaitsee Apianniemessä upean vesistön ympäröimänä ja kävijät saavat nauttia selkänojallisista penkeistä, katetusta katsomosta sekä väliajalla kauniin kesäravintolan antimista.

Juice - musikaali nähdään kesällä Valkeakosken kesäteatterilla. Kuvassa katettu katsomo, yleisöä ja teatterin pihamaata.
Valkeakosken kesäteatterillä yleisö nauttii järvimaisemista, katetusta katsomosta ja kesäravintolasta.

Menneinä kesinä Heikki Paavilaisen ohjaamana olemme saaneet nauttia huikean suosion saaneista Pirkko ja Åke – Vuosisadan rakkaustarina (2010), Kuin Helminauhaa (2011), Vexi Salmen elämästä kertova Villit vuodet (2012), Topi Sorsakosken elämään pohjautuva musikaali On Kesäyö (2013), Bollywood-tanssillinen sinivalkoinen Kesäillan valssi (2014), Pätkä Pääroolissa (2015), yleisöennätyksiäkin rikkonut Kirka-musikaali (2016), Rakkaudella Merkitty – musikaali (2018), korkeimmat katsojaluvut tehnyt Danny-musikaali (2019) upeat arvostelut saanut Aira Samulinin elämästä kertova Aira-musikaali (2022) sekä huippusuosittu Irwin-musikaali (2023).

JUICE

13.6.-10.8.2024
Valkeakosken kesäteatteri, Valkeakoski

Rooleissa Mikko Huoviala, Lauri Mikkola, Natalil Lintala, Heidi Kirves, Leea Lepistö, Harri Penttilä, Maria Rantalankila ja Oskari Penttilä. Käsikirjoitus ja ohjaus Heikki Paavilainen. Mukana myös livebändi, kapellimestarina Ali Ahmaniemi.


Lue lisää tapahtumauutisia.