Musiikki

Tiedote

Uusi elektronisen musiikin tapahtuma U Nation Helsinkiin!

U Nation järjestetään Helsingissä 30.6.-1.7.2023. Liput myynnissä 27.3. klo 10.

Katso saatavilla olevat liput

Elektronisen musiikin faneja hemmotellaan olan takaa! Helsingin Kansalaistorilla järjestetään ensi kesänä uusi kaksipäiväinen elektronisen tanssimusiikin tapahtuma U Nation.

Live Nation tuo Helsinkiin upeat ulkoilmabileet, joissa juhlitaan yksilöllisyyttä ja rakkautta elektronisen musiikin huippunimien tahdissa. Uniikin tapahtuman miljöö henkii urbaaniutta Purkutaide-kollektiivin taiteen siivin.


Perjantaina 30.6. ja lauantaina 1.7.2023 järjestettävän tapahtuman esiintyjinä nähdään mm. elektronisen musiikin isoimpiin tähtiin lukeutuva Eric Prydz, belgialainen elektronisen musiikin ikoniksi noussut Charlotte de Witte, Suomessa ensimmäistä kertaa vieraileva brittiläinen DJ-duo CamelPhat, Beyoncén RENESSAINCE-abumilla vieraillut Honey Dijon sekä LGBTQ-aktivismistaan tunnettu The Blessed Madonna.

Täysi-ikäisille suunnatun tapahtuman liput tulevat myyntiin ma 27.3. klo 10 Ticketmasterilla.

U Nation on Live Nationin järjestämä uusi elektronisen tanssimusiikin tapahtuma, jolla on vahvat arvot ihmisten ja ympäristön tasa-arvosta, yhtenäisyydestä ja vastuullisuudesta. Helsingin keskustassa järjestettävä tapahtuma juhlistaa tanssin iloa, yksilöllisyyttä, rakkautta ja Kansalaistorin upeaa aukiota. U Nationin pääarkkitehti on viime syksynä Live Nationilla promoottorin työt aloittanut Harri Andersson, joka teki artistinimellä Proteus pitkän ja lukuisilla kansainvälisillä tunnustuksilla palkitun artistiuran.

U Nationin idea on tarjota ultimaattiset ulkoilmabileet elektronisen tanssimusiikin siivittämänä. Haluan, että U Nationista tulee yksilöllisyyden ja rakkauden juhla, jossa kaikki voivat olla sitä mitä ovat. Olen kuratoinut tapahtuman esiintyjälistan huolella – ja iloitsen suuresti siitä, että kaikki haluamani artistit ovat lähteneet mukaan. Tarjolla on Suomeen hartaasti toivottuja ja erittäin arvostettuja elektronisen musiikin huippuartisteja sekä kotimaisia elektronisen musiikin tähtiä,

Harri kertoo.

U Nation -perjantaissa Charlotte de Witte ja CamelPhat

U Nationin esiintyjävalikoima koostuu kansainvälisistä ja kotimaisista elektronisen musiikin eturivin artisteista. Perjantaina U Nationin pääesiintyjinä nähdään maailman johtaviin DJ:hin lukeutuva belgialainen Charlotte de Witte ja englantilainen DJ-duo CamelPhat, joka saapuu ensivisiitilleen Suomeen.

Globaali teknon supertähti Charlotte de Witte soitti viime vuonna päätössetin maailman suurimpiin elektronisen tanssimusiikin festivaaleihin lukeutuvan Tomorrowlandin päälavalla. Dave Whelanin ja Mike Di Scalan muodostama dj-ja tuottajaduo CamelPhat nousi raketin lailla tanssimusiikin huipulle vuoden 2017 maailmanlaajuisella Cola-hitillään.

Lauantain pääesiintyjänä Eric Prydz

Lauantain ja koko tapahtuman huipentaa maailman suurimpiin elektronisen musiikin tähtiin lukeutuvan Eric Prydzin keikka. Call On Me-, Pjanoo– ja Opus-megahiteistään tunnettu Prydz esiintyy säännöllisesti maailman isoimpien festivaalien päälavoilla, ja hänen fanikunnastaan löytyy sekä underground- että mainstream-musiikin ystäviä.

Lauantain esiintyjäkaartiin lukeutuu lisäksi yhdysvaltalainen Honey Dijon, jonka lämminhenkiset ja hypnoottiset keikat ovat täyttäneet tanssilattiat jo maailman maineikkaimmilla klubeilla Ibizalta São Pauloon. Queer- ja muoti-ikoniksi noussut Honey Dijon on tehnyt yhteistyötä maailman johtavien muotitalojen kanssa, jonka lisäksi hän oli mukana vierailevana artistina Beyoncén Grammy-palkitulla RENAISSANCE-albumilla.

Lauantaina esiintyy myös kovassa nosteessa oleva The Blessed Madonna, joka on yksi aikamme tunnetuimmista DJ:stä. Dua Lipan kanssa Club Future Nostalgia -remix-albumin tehnyt The Blessed Madonna on yksi tanssimusiikin johtavista aktivisteista, joka on tunnettu sitoutumisestaan humanitaariseen työhön ja LGBTQ-ihmisten oikeuksiin.

Kotimaisista artisteista ensimmäisenä on julkistettu perjantaina esiintyvä Mr.A ja lauantaina lavan valtaava Orkidea.

Uniikki ja urbaani tapahtuma keskellä Helsinkiä

Tapahtuma-alueen taiteesta vastaa Keravalla vuosina 2020 ja 2021 nähdyn ”Taiteen kotitalo” -näyttelyn taustalla toiminut, Jouni Väänäsen kokoama arvostettu kaupunki- ja ympäristötaiteilijoiden Purkutaide-kollektiivi. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

On mahtavaa saada uusi uniikki ja urbaania sykettä huokuva tapahtuma keskelle kesäistä Helsinkiä. Jaamme myös Live Nationin tavoitteet ihmisten välisestä tasa-arvosta, ympäristön kestävyydestä sekä vapaudesta olla juuri omanlaisensa. Helsinki haluaa olla myös elävä ja kansainvälisesti vetovoimainen matkailu- ja tapahtumakaupunki ja tämä on yksi erinomainen esimerkki siitä, mitä tämä lupaus tarkoittaa käytännössä,

iloitsee Helsingin kaupungin brändi ja tapahtumat -yksikön päällikkö Sanna Forsström.

Ohjelma täydentyy kevään aikana, minkä lisäksi tulemme kertomaan uutisia aluetaiteeseen sekä ruoka- ja juomatarjontaan liittyen. Bileet jatkuvat molempina iltoina arviolta keskiyöhön saakka. Tarkempi aikataulu esiintymisaikoineen ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa. Tapahtuman ikäraja on K18.

U NATION

30.6.–1.7.2023 Helsinki, Kansalaistori
K-18

PE 30.6.
Portit klo 16
Charlotte de Witte (BE), CamelPhat (UK), Mr.A (FI)

LA 1.7.
Portit klo 14
Eric Prydz (SE), Honey Dijon (US), The Blessed Madonna (US), Orkidea (FI)

+ lisäyksiä luvassa!

Liput

Liput tulevat myyntiin ma 27.3. klo 10 Ticketmasterilla.

Liput palvelumaksuineen alkaen:
1-pv perjantai: 69 € + tilausmaksu alk. 1,50 € / tilaus
1-pv lauantai: 79 € + tilausmaksu alk. 1,50 € / tilaus
2-pv (pe+la): 135 € + tilausmaksu alk. 1,50 € / tilaus

Saatavilla myös Premium-lippuja.

My Live Nation -presale käynnissä pe 24.3. klo 10 – ma 27.3. klo 9
Rekisteröidy osoitteessa livenation.fi/register

www.unation.fi 


Lue lisää musiikkiuutisia.