Urheilu

Esittelyssä

Urheilutapahtumat 2022-2023 – syksyn ja talven kovimmat kisat

Syksylle ja talvelle 2022-2023 on luvassa huima määrä upeita arvokisoja ja tiukkaa kansainvälisen huippu-urheilun vääntöä.

Lue kooste syksyn ja talven parhaista urheilutapahtumista ja nappaa liput!

Tsekkaa Sportmaster

Liiga käyntiin syyskuussa

48:tta kertaa pelattava jääkiekon Liiga-kausi 2022-23 käynnistyy 13.9.2022. Edellisen kauden vei Tappara, joka otti voiton TPS:stä kauden 2021-2022 finaaliottelussa.

Runkosarjassa kaikki 15 joukkuetta pelaavat 60 ottelua. Viimeiset runkosarjan ottelut pelataan 11.3.2023, minkä jälkeen pelataan Liigan playoffs-ottelut. Pudotuspeleihin etenevät kuusi runkosarjan parasta joukkuetta.

Mitkä joukkueet selvittävät tiensä playoffs-otteluihin, mikä joukkue vie Kanada-maljan kotiin? Moni joukkue on kesän aikana kokenut kokoonpanomuutoksia ja valmentajavaihdoksia. Horjuttavatko uudet tuulet viime kauden nokkimisjärjestystä – se nähdään tulevan kauden aikana.

Liiga-liput HIFKin, JYPin, KalPan, KooKoon, Kärppien, Lukon ja Ässien matseihin löydät Ticketmasterilta.

Ratsastuksen huiput Helsingissä

Lokakuussa 19.-23.10.2022 Helsingin Jäähallin valtaa hevosurheilun ykköstapahtuma Helsinki International Horse Show. Kansainvälinen ratsastuskilpailu on Suomen suurin vuosittain järjestettävä sisäurheilutapahtuma, joka kerää samalle kisapaikalle maailman ratsastajaeliitin sekä upeat huippuhevoset. Horse Show’ssa kisataan niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin luokkia.

Monelle nuorelle ratsastajalle kilpailukauden tähtäimessä on paikka Jäähalilla Amateur Tourin finaaleissa. Pohjola Grand Prix -estesarja huipentuu niin ikään Jäähallille, jossa kauden huippujen joukosta karsitaan mitalistit.

Kansainvälisiä luokkia on useita, ja viikonlopun kruunaa Longines FEI World Cup™, jossa maailman huiput ottavat mittaa toisistaan. Kansainvälisen kouluratsastuksen parhaimmisto kohtaa toisensa upeissa Grand Prix-, Grand Prix Freestyle -luokissa.

Keskiviikosta sunnuntaihin nähdään myös upeita näytöksiä, inspiroivia klinikoita sekä pieniä hevosten ystäviä viihdyttävä Lasten Matinea.

Suomessa kisataan taitoluistelun mestaruuksista

Syksyllä kisataan taitoluistelun kansainvälisistä mitaleista, ja tammikuussa mitellään arvokisoissa, kun Espoossa ratkotaan taitoluistelun EM-mestaruudet.  

Lokakuussa koettava Finlandia Trophy 2022 kerää Espoo Metro Areenalle taitoluistelun tähdet. 26:tta kertaa kisattava Finlandia Trophy on yksi Kansainvälisen luisteluliiton Challenger-sarjan kilpailuista. Yksinluistelijoiden, jäätanssijoiden, pariluistelijoiden ja muodostelmaluistelijoiden lisäksi mukana ovat Special Olympics -sarjan erityiset urheilijat.

Taitoluistelumaailman huomio keskittyy marraskuussa Suomeen, kun Espoossa luistellaan aikuisten sarjan Grand Prix -osakilpailu ISU Grand Prix 2022. Kovatasoisessa kilpailussa nähdään maailman parhaita luistelijoita miesten ja naisten sarjoissa, jäätanssissa sekä pariluistelussa. Tapahtuma huipentuu koko perhettä viihdyttävään loppunäytökseen.

Taitoluistelun EM-kilpailut 2023 kisataan tammikuussa Espoossa. Luvassa on kahdeksan kilpailua yksinluistelun, pariluistelun ja jäätanssin parissa. Arvokisat huipentuvat upeaan mitalistien päätösgaalaan.

Ringeten maailmanmestaruus ratkotaan Espoossa

Ringeten MM-kisat 2022 ratkotaan Espoossa loka-marraskuussa 2022, ja Suomi emännöi mittelöitä jälleen kuuden vuoden tauon jälkeen. Naisten ja nuorten maailmanmestaruuksien kisanäyttämönä toimivat Metro Areena ja Tapiolan jäähalli.

Naisten MM-kilpailut ratkotaan kahdessa lohkossa. President’s Poolissa kohtaavat Yhdysvallat, Tšekki ja Ruotsi. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen alkusarjan toisiaan vastaan. Alkusarjan voittaja pääsee suoraan finaaliin, kun taas sarjakakkonen ja -kolmonen pelaavat pudotusottelun, jonka voittaja kohtaa finaalissa alkusarjan voittajan. Sam Jack’s Poolissa Suomi ja Kanada taistelevat keskenään ringeten maailmanmestaruudesta, joka ratkeaa Metro Areenalla sunnuntaina.

Nuorten U20 MM-voitto ratkotaan Junior Poolissa Suomen ja Kanadan kesken.

Urheilutapahtumat tekevät elämyksiä

Elämykset syntyvät urheilutapahtumissa.

Sportmaster tuo saatavillesi Ticketmasterin valtakunnallisen valikoiman urheilutapahtumia – parhaat matsit, turnaukset, kilpailut ja näytökset. Tervetuloa mukaan urheilun maailmaan, jossa koet riemun, jännityksen ja huuman.


Lue kaikki urheilu-uutiset.