Musiikki

Tiedote

Tehosekoitin Helsingin Jäähalliin lokakuussa!

Emma Gaalan yleisön näyttävällä paluushow’llaan helmikuun alussa villinnyt Tehosekoitin on päättänyt jo aiemmin julkistettujen festivaalikeikkojen lisäksi tehdä keikan myös Helsingin Jäähallissa. Hajua & Energiaa: Estradilla Tehosekoitin -konsertti järjestetään Helsingin Jäähallissa lauantaina 31.10.2020. Ainutlaatuisen keikan liput tulevat myyntiin maanantaina 9.3.2020 klo 9.00 Ticketmasterissa.

Katso saatavilla olevat liput

Tehosekoitin halusi festarikeikkojen lisäksi soittaa keikan myös Helsingin Jäähallissa, joka on bändin jäsenten nuoruuden legendaarinen keikkapaikka. Ilomielisen ja riehakkaan rock’n’rollin suomalaiselle musiikkikentälle palauttanut bändi odottaa keikkaa innolla.

Jäähallikeikka tarkoitti junnuna Amerikan show’ta ja rekvisiittaa sekä välähdystä suuresta maailmasta. Siellä tuli aikoinaan nähtyä monituiset heavysankarit. Omasta konsertista Nordiksella saattoi teininä vain haaveilla, joten kun yhtäkkiä tämä onkin mahdollista, haluamme pyrkiä tähän ideaaliin siitä silloin koetusta energiasta ja maagisuudesta. Klassinen rockshow, lamput hernemaissipaprikaa, hiilihapposavua ja sitä rataa…old school mutta buli, tätä on luvassa, yhtyeen kitaristi Matti Mikkola kertoo.

– Jos Tehis on koskaan pyörinyt levylautasella, niin tänne kannattaa hankkiutua! Tuotantoa pengotaan nurkkia myöten, ja ehkäpä niille ‘eka demo oli paras’ -tyypeillekin tarjoutuu mahdollisuus hyväksyvään nyökkäykseen. Keikan nimeä kysyttäessä tuli mieleen vain treeniksellämme aikanaan ollut Dannyn “Valoa ja energiaa”-juliste, johon joku oli sutannut “hajua”. Läppänä heitetty titteli alkoi kuitenkin pienen maistelun jälkeen tuntua bändistä oikeastaan aika osuvalta. Pannaan haisemaan, Tehis-solisti Otto Grundström jatkaa.

Katso Tehosekoittimen Emma Gaalan Kaikki nuoret tyypit -esitys täältä.

Vuosituhannen vaihteen merkittävimpiin suomirockyhtyeisiin lukeutuva Tehosekoitin tunnetaan mm. hiteistään C’mon baby yeah, Kaikki nuoret tyypit, Asfaltti polttaa, Pillitä Elli pillitä, Maailma on sun, Valonkantaja ja Hetken tie on kevyt. Legendaarinen bändi lopetti toimintansa vuonna 2004. Kesällä 2009 Tehosekoitin teki muutaman keikan jäähyväiskiertueen, mutta sitä lukuun ottamatta bändiä on turhaan kyselty esiintymislavoille – kunnes se viime lokakuussa ilmoitti palaavansa festarilavoille kesällä 2020.

Ensi kesänä autenttisella aktiivivuosien kokoonpanolla keikkailevan Tehosekoittimen musiikki on säilynyt elinvoimaisena läpi vuosien. Bändin biiseistä useampikin on ylittänyt striimauspalveluissa platinarajan. Lisäksi Tehosekoittimen kappaleita on kuultu television laulukilpailuissa ja laulettu toivelaulukirjoista.

Vuonna 1991 Lahdessa perustettu Tehosekoitin julkaisi uransa aikana kuusi studioalbumia ja nousi yhdeksi suomirockin merkittävimmistä bändeistä. Yhtye niitti toimintansa alkuvuosina kulttimainetta Suomen punkpiireissä. Yhtyeen riveissä tuolloin soittanut Arska Tiainen perusti oman Levy-yhtiö-nimisen levy-yhtiön julkaistakseen Tehosekoittimen musiikkia. Myöhemmin Levy-yhtiö toimi mm. Apulannan julkaisijana. Kaupallisesta menestyksestä Tehosekoitin pääsi nauttimaan vuonna 1997 julkaistusta Köyhät syntiset -kakkosalbumistaan lähtien.

Hajua & Energiaa: Estradilla Tehosekoitin
La 31.10.2020 Helsingin Jäähalli
Ovet klo 18.00

Liput alk. 39,90€ Ticketmasterista.

Tehosekoitin 2020 on
Otto Grundström, laulu
Matti Mikkola, kitara
Hannu ’Hanski’ Kilkki, basso
Tero Sundell, rummut
Juha Kuoppala, koskettimet

Tehosekoitin