Teatteri ja Taide

Imatralainen teatterihiprakka

Teatteri Imatra odottaa innolla uuden teatteritalon valmistumista lokakuussa 2016. Siihen asti toimitaan väistötiloissa ja niinpä olemme saaneet mahdollisuuden palata viiden vuoden tauon jälkeen Kulttuuritalo Virran Karelia-saliin. Karelia-saliin valmistui uusi, suuren suosion ja paljon palkintoja saanut musikaali Hiprakkainen Esiliina. Musikaalin suomalainen kantaesitys oli Karelia-salissa 17.2.2016 ja yleisö otti sen vastaan seisaallaan taputtaen!

Janet ja ryhma

Musikaali kertoo tarinan tarinassa. Päähenkilö Mies tuolissa kertoo musiikin kaipuustaan ja rakkaudestaan musikaaleihin ja samalla hänen rakastamansa musikaali herää henkiin hänen pienessä asunnossaan. Musikaali on voittanut useita Tony- ja Drama Desk –palkintoja.

Hiprakkainen esiliina

Mies tuolissa on Timo Rissanen, Teatteri Imatran teatterinjohtaja, joka on myös suomentanut ja ohjannut musikaalin. Timo Rissanen juhlii 30-vuotista taiteilijauraansa tässä roolissa. Timo Rissasen uralle on mahtunut monia upeita töitä, ja hän onkin kiitollinen siitä, että on saanut hankkia leipänsä rakastamassaan työssä teatterissa.

Hiprakkainen esiliina

Teatteri Imatran nuori naisnäyttelijä Hanna Kaskela pääsee Janet Van De Graafin roolissa näyttämään kyntensä musiikkiteatterin varmana osaajana nuoresta iästään huolimatta. Janet Van De Graaf on revyytähti, joka on luopumassa urastaan rakkauden tähden. Häät vietetään höpsähtäneen rouva Tottendalen (Ami Aspelund) kartanossa. Paikallista lauluvoimaa edustaa imatralainen Heikki Pöyhiä sulhasen roolissa ja vahvan roolin tekee best manina myös Anssi Lavikainen, joka vierailee Imatralla tässä musikaalissa.

Hiprakkainen esiliina

Musiikista vastaa 7-miehinen orkesteri, ja tunnelma on suoraan 20-luvulta, kuten kuuluukin!

Hiprakkainen esiliina

Arvostelussaan Etelä-Saimaa –lehdessä 14.2.2016 Sari Pullinen kirjoittaa: ”Näyttelijät ovat erinomaisia, orkesteri samoin. Harmi, että soittajat nähdään vasta loppukumarruksissa”

Liput Imatralaiseen teatterihiprakkaan (Hiprakkainen Esiliina) löydät täältä: http://bit.ly/24qMTJq

 

– Susanna Laine, Imatran teatteri