Tiedotteet

Tanssisensaatio Riverdance Helsinkiin

TANSSISENSAATIO RIVERDANCE HELSINKIIN SYKSYLLÄ

Ilmiömäiseen suosioon yli kaksi vuosikymmentä sitten noussut irlantilainen tanssisensaatio Riverdance tekee syksyllä paluun Suomeen. Kymmenet miljoonat ihmiset ympäri maailmaa hurmannut show Grammy-palkittuine musiikkeineen nähdään syyskuussa neljän esityksen voimin Helsingissä Hartwall Arenalla. Lipunmyynti esityksiin alkaa maanantaina 13. helmikuuta.

Myös suomalaiset ovat rakastuneet Riverdancen irlantilaisesta kansantarustosta ja -musiikista ammentavaan maailmaan. ”Olen tuonut Riverdancen ja sen sisaresityksiä Suomeen niin kauan kuin show’ta on tehty. Yhteensä näihin produktioihin on vuosien varrella myyty yli 200 000 lippua, mikä on Suomen mittakaavassa varsin merkittävä määrä”, valottaa promoottori Johan Hollstén Live Nation Finlandilta.

Riverdance 2017

Tulevalla kiertueella alkuperäiseen show’hun on lisätty mukaan myös uutta, mm. kokonaan naismuusikoista koostuva bändi, a cappella tanssinumero, sekä uusi sukupolvi irlantilaisia tanssijoita, joista moni ei ollut syntynytkään kun Riverdance sai ensi-iltansa yli 20 vuotta sitten. Lisäksi kaunis puvustus on uusittu, samoin koko upea valaistus. Yleisö pääsee nauttimaan tutuksi käyneestä Riverdance-tematiikasta, mutta myös viihtyä tuoreiden show-elementtien parissa.

Taustatietoa Riverdancesta:

Riverdance esitettiin ensi kerran toukokuussa 1994 Dublinissa järjestettyjen Euroviisujen seitsemänminuuttisena väliaikaohjelmana. Tämän jälkeen Riverdancesta luotiin täyspitkä lavashow, jonka valtaisalle maailmanmenestykselle harva show pystyy vetämään vertoja. Riverdancen upea yhdistelmä irlantilaista ja kansainvälistä musiikkia ja tanssia nousi välittömästi yleisösuosikiksi ja maailman ensi-illassaan Dublinissa alkuvuodesta 1995 se rikkoi kaikki lipunmyyntiennätykset. Menestystarina sai jatkoa kun show täytti teattereita ja areenoita ympäri Eurooppaa, Pohjois-Amerikkaa, Aasiaa, Etelä-Afrikkaa ja Etelä-Amerikkaa myöden.

Riverdance (Eurovision Song Contest 1994 Dublin)

Vuoden 1995 jälkeen Riverdance on esitetty yli 11 500 esityksessä ja sen on nähnyt yli 25 miljoonaa ihmistä 47 maassa kuudella mantereella. Television kautta Riverdance on tavoittanut yli kolme miljardia ihmistä. Grammy-palkittu albumi on myynyt yli kolme miljoonaa kappaletta ja show’sta tehdyt videot ja DVD:t yltävät yli 10 miljoonan myynteihin. Vuosien varrella show’ssa on esiintynyt yli 2000 esiintyjää 29 maasta. Tiivis kiertuetahti on johtanut tähän mennessä 62 avioliittoon tanssiseurueeseen kuuluvien jäsenten välillä sekä peräti 92 Riverdance-vauvaan, ja lisää on tuloillaan.

Riverdancesta sanottua:
”The original… the best.” – The Irish Times
“A family evening unlike anything else!” – The Times of London
“Riverdance is as much a phenomenon as a show.” – New York Post
“One of the most entertaining shows you will ever see.” – The Evening Herald
“The show is quite simply incredible. A phenomenon of historic proportions.” – The Washington Times

ESITYKSET:
Riverdance – The 21st Anniversary Production

Helsinki, Hartwall Arena
Pe 22.9.2017 klo 19.30 (ovet klo 18)
La 23.9.2017 klo 15 (ovet klo 13.30) ja klo 19.30 (ovet klo 18)
Su 24.9.2017 klo 15 (ovet klo 13.30)

LIPUT:
Myyntiin ma 13.2.2017 klo 9
Helsinki: palvelumaksuineen alkaen 54,50 / 69,50 / 79,50 euroa Ticketmasterista >> OSTA LIPUT

LISÄTIEDOT:
www.riverdance.com
www.livenation.fi

Riverdance_2017