Musiikki

Tiedote

Swedish House Mafian paluukeikka Weekend Festivalilla!

Keväällä huikean paluunsa tehnyt elektronisen tanssimusiikin huippunimi Swedish House Mafia saapuu vuosien odotuksen jälkeen Suomeen ensi kesänä.

Katso tarjolla olevat liput

Keväällä huikean paluunsa tehnyt elektronisen tanssimusiikin huippunimi Swedish House Mafia saapuu vuosien odotuksen jälkeen Suomeen ensi kesänä. Tämä Axwellin, Steve Angellon ja Sebastian Ingrosson muodostama kokoonpano nähdään yhtenä Weekend Festivalin päätähdistä Helsingin Suvilahdessa heinäkuussa. Muita nyt julkaistavia festivaalin artisteja ovat mm. Armin Van Buuren ja Lil Uzi Vert.

Weekend Festival kokee tulevana kesänä huikean muutoksen, kun tämä vuosi toisensa jälkeen loppuunmyyty tapahtuma siirtyy Helsingin Suvilahteen. Samalla festivaalin ajankohta muuttuu paria viikkoa totuttua aiemmaksi, 19.-20. heinäkuuta, jotta se ei ole päällekkäin muiden vastaavien festivaalien kanssa.

Swedish House Mafian paluu lavoille viiden vuoden tauon jälkeen on ollut suurtapahtuma koko musiikkimaailmassa. Sen kolmelle ensi kesän paluukeikalle Tukholmassa myytiin hetkessä yli 100 000 lippua. Lisäksi tämä huippukolmikko esiintyy kesällä vain maailman suurimmilla festivaaleilla, kuten Ultrassa, Tomorrowlandissa ja Creamfieldsissä ja on todellinen suurtapaus saada heidät myös Suomeen Weekend Festivalille.

Swedish House Mafia on Weekend Festivalin kaikkien aikojen suurin artistipanostus. Yhtye myös tuo mukanaan festivaalin historian suurimman teknisen tuotannon, johon kuuluu mm. 40 metriä leveä ja 15 metriä korkea LED-seinä. Kokoonpanon suurimmat hitit, Save the World, Don’t You Worry Child ja One (Your Name) ovat lumonneet miljoonat ihmiset ympäri maailman. Pelkästään YouTubessa kokoonpanon videot ovat keränneet yli miljardi katselukertaa.

Armin Van Buuren on todellinen suomalaisten suursuosikki ja Weekend Festivalin kestonimi, joka yllättää aina yleisönsä energisillä esiintymisillään. Yhdysvaltalainen Lil Uzi Vert puolestaan nousi kuuluisuuteen Money Longer -debyyttisinglellään. Hän on lisäksi yksi tämän hetken kuunnelluimmista hiphop-tähdistä, jonka X0 TOUR LIF3 -kappaleella on jo lähes miljardi kuuntelua Spotifyssä.

Muita Weekend Festivalille saapuvia artisteja ovat mm. brittiläiset Scarlxrd ja Zomboy, hollantilaiset Afrojack ja Headhunterz, liettualainen Dynoro, kanadalainen Killy sekä yhdysvaltalainen rap-duo Suicideboys ja ikisuosikki Tungevaag & Raaban. Nyt julkistettavia kotimaisia artisteja ovat Anna Puu, Cledos, Evelina, Gasellit ja Lukas Leon.

Weekend Festivalista on tulossa edellisvuosien tapaan jättisuosittu. Virallinen lipunmyynti alkaa maanantaina 10.12 klo 09:00 osoitteessa www.ticketmaster.fi. Lisää artistijulkaisuja on luvassa lähiviikkoina.

– Suvilahti on uusi urbaani koti Weekendille, ja alueen huikeat kaupunkiympäristön puitteet yhdistettynä Weekend Festivaalin viiteen lavaan sekä massiivisiin dekoraatioihin ja lavarakennelmiin tekevät tapahtumasta yhden vuoden suurimman musiikkikokemuksen. Siellä voidaan Weekend Festivalin jo valmiiksi äärimmäisen visuaalinen festivaali viedä vielä ylemmälle tasolle, toteaa festivaalin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen.

– Suvilahden kapasiteetti on rajallinen, joten lippuja riittää vain nopeimmille, Heikkinen korostaa.

Viimevuotisen Weekend Festivalin virallinen After Movie on katsottavissa osoitteessa https://youtu.be/S88gEgJKm34

Weekend Festival 2018 - Official Aftermovie

Weekendin kotisivut: www.wknd.fi

Facebook: www.facebook.com/WEEKENDFESTIVAL

Instragram: www.instagram.com/weekendfestival

Twitter: www.twitter.com/weekendfestival

YouTube: www.youtube.com/wkndfestival

Weekend Festival