Musiikki

Tiedote

Supertähti Björk saapuu Helsinkiin heinäkuussa

Islantilainen musiikkivisionääri Björk on tänään julkistanut kuusi konserttia käsittävän Björk Orchestral -kiertueen, jolla kuullaan musiikkia koko Björkin uran varrelta upeina orkesterisovituksina. Suomessa Björk konsertoi heinäkuun 6. päivä Hartwall Arenalla, josta luodaan verhoiluin ja katsomorajauksin intiimin teatterimainen. Konsertin liput tulevat myyntiin perjantaina 28.2.2020 klo 10 Ticketmasterissa.

Katso saatavilla olevat liput

Jo neljä vuosikymmentä omannäköistään pop-musiikkia menestyksekkäästi tehnyt Björk aloittaa Orchestral-kiertueensa Moskovasta heinäkuun 2. päivä. Vain kuusi konserttia käsittävän kiertueen paikkakunnat on valittu tarkoin. Moskovan ja Helsingin lisäksi kiertue vierailee vain Berliinissä, Pariisissa ja Bluedot-festivaaleilla Englannin Cheshiressä.

Oivaltavan musiikkinsa lisäksi Björk on aina panostanut myös esiintymistensä visuaalisuuteen. Edellisen ‘Cornucopia’ -kiertueensa suureellisen lavastuksen jälkeen on jälleen luvassa jotain aivan uutta. Orchestral-konsertissa Hartwall Arena muuntuu verhoiluin ja katsomorajauksin teatterinomaiseksi ja intiimiksi konserttisaliksi. Musiikissa keskittytään Björkin akustisiin jousisovituksiin kaikista hänen tähänastisista teoksistaan.

Björkin luova vaikutus leviää kauas pelkästä musiikista. Hän on jakanut ajatuksia ekologiasta Sir David Attenboroughin kanssa ja muuttanut muotia Alexander McQueenin kanssa tehtyjen yhteistöiden myötä. Ekologi ja filosofi Tim Morton kuvasi häntä henkilöksi, jolla on ollut ”erittäin syvä vaikutus [hänen] ajattelutapaan ja elämään yleisesti”, kun taas hänen kameleonttimainen lähestymistapansa visuaaliseen identiteettiin yli vuosikymmenien ajan on inspiroinut elokuvantekijöitä tähän päivään asti.

Björk on on ainutlaatuinen visionääri, joka luo musiikin kautta vieraita maailmoja kutsuen meidät kaikki tutkimaan niitä hänen kanssaan. Hänen teoksensa sijaitsevat musiikin, taiteen, teknologian, tieteiden ja matematiikan risteyskohdassa luoden uniikin maailman.

BJÖRK ORCHESTRAL TOUR

2.7.2020      Crocus Music Hall – Moscow, Venäjä

6.7.2020     Hartwall Arena – Helsinki, Suomi

9.7.2020     Waldbühne Open Air – Berliini, Saksa

17.7.2020    Siene Musicale – Pariisi, Ranska

20.7.2020    Siene Musicale – Pariisi,  Ranska

26.7.2020    Bluedot Festival – Cheshire, UK

KONSERTTI:

Björk: Orchestral Tour (IS)

Ma 6.7.2020, Hartwall Arena, Helsinki

Ovet klo 19

LIPUT:

Myyntiin pe 28.2.2020 klo 10

Toimituskuluineen alkaen 109,50 / 149,50 / 159,5 / 169,5 / 199,50 euroa Ticketmasterista

LISÄTIEDOT:

Live Nation Finland

Björk