Teatteri ja Taide

Supernaiivi – teatterista iloa harmauteen!

Erlend Loen menestysromaaniin perustuva näyttämösovitus helsinkiläisessä Ryhmäteatterissa tarjoilee katsojille iloa ja energiaa syksyyn. Nuori mies (Ylermi Rajamaa) kadottaa yllättäen kaiken merkityksen ympäröivää maailmaa kohtaan. Hän muuttaa veljensä kotiin kuukaudeksi tavoitteenaan löytää niin maailmalle kuin omalle elämällensä tarkoitus.

Erilaisia näkökulmia hänelle antaa muun muassa 6-vuotias poika Börre (Robin Svartström), maailman ihanin tyttö Lise (Anna-Riikka Rajanen) ja Albert Einstein (Minna Suuronen).
On ihmeellistä miten paljon tärkeitä asioita maailmaan mahtuu!

Tiina Lymin dramatisoimassa ja ohjaamassa hyvän mielen ja elämänviisaassa komediassa näyttelijät tekevät Ryhmäteatterimaiseen tapaan lukuisia rooleja. Muun muassa Robin Svartström heittäytyy hetkessä pikkupojasta maailman sovinistisimmaksi ääliöksi ja grillaavasta perheenisästä markkinavoimia palvovaksi isoveljeksi. Onko roolista toiseen hetkessä heittäytyminen niin helppoa kuin se yleisöstä katsoen näyttää, Robin Svartström?

Joinain iltoina on uskomattoman vaivatonta ja joskus taas jäykkää puserrusta. Avainsana on juuri tuo heittäytyminen. Näytteleminen on heittäytymisen ja läsnäolon taidetta. Silloin kun uskaltaa mennä yleisön eteen ilman ennakkokäsityksiä tulevasta ja kanssanäyttelijöihin luottaen, se on juuri niin helppoa kuin miltä se näyttääkin, Svartström vastaa

Supernaiivi – Komedia kaiken tarkoituksesta Ryhmäteatterissa 20.12.2014 saakka.

www.ryhmateatteri.fi