Perhe

Tiedote

Suomen Kädentaidot: tuotteita, designia, innovaatioita

Suomen Kädentaidot on koko vuoden odotetuin käsityö- ja design-tapahtuma, joka tuo iloa ja valoa marraskuun keskelle jälleen 17.–19.11.2017. Tunnelmastaan tunnetun tapahtuman teemoja kuvastava sisältö on laaja. Ohjelma heijastelee alan trendejä kiehtovilla esityksillä, näyttelyillä ja ilmiöillä.

Katso tarjolla olevat liput

Suomi 100 vuotta -juhlavuosi näkyy ohjelmasisällössä monin eri tavoin, muun muassa suomenlampaanvillan ympärille kudotussa sisällössä, sinivalkoisessa lahjanäyttelyssä sekä messujen ilmeessä asti. Konkreettiset luonnonantimet – kuten tuohi ja käpy – näyttäytyvät materiaaleina messuilla.

Messuhallit täyttyvät monipuolisesta ja -muotoisesta ohjelmasta. Taiteen maisteri Kirsi Ihalainen tuo muotoilunäyttelyyn muun muassa halattavan ja soivan puun, johon on koottu uniikkeja äänimaisemia ympäri Suomen. Myös maailmaa kiertänyt Molla Mills tekee odotetun messuvierailun. Kotimaisia raaka-aineita edustavat esimerkiksi lampaanvilla ja tuohi: messuilla on Sanna Vatasen BÄÄ! Neulo & virkkaa suomenlampaan villasta -kirjaan pohjautuva näyttely ja lankalaboratorio, ja 4H:n osastolla askarrellaan tuohisormuksia. Yhdessä tekemistä edustavat muun muassa Taito-lehden knit along Metsä kukkii, Novitan neulekoulu, Sinellin työpajat, Kädentaidot-messujen kävijöiden töistä koottava Suomen lippu -näyttely sekä Marttojen osaston kaikille kävijöille avoimet ompeluseurat.

Tarjolla on yksilöllisiä, korkealaatuisia ja käsintehtyjä tuotteita jokaiselle, joka etsii mieleenpainuvaa lahjaa tai ainutlaatuista yksityiskohtaa omaan kotiin.

Kädentaitoalan ykköstapahtuma vaalii koko pitkän viikonlopun kotimaista osaamista, taitoa ja tietoa, parrasvaloissa paistattelee kotimainen suunnittelu. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereelle, vuonna 2016 Suomen Kädentaidot -tapahtumaan kokoontui yhteensä 44 419 käsityöalan ammattilaista sekä harrastajaa.

SAMALLA LIPULLA – SAMANA PÄIVÄNÄ

D-hallissa on käynnissä koko viikonlopun ajan Nukkekoti-messut, ja lauantaina ja sunnuntaina XXXV Valtakunnalliset Pienoisrautatiepäivät. Molemmat tapahtuvat kutsuvat hankkimaan tarvikkeita, valmiita osia, saamaan ideoita ja tietysti tapaamaan samanhenkisiä harrastajia.
#Kädentaidot www.kadentaidot.fi

 

Elämyksiä ja ostoksia | Suomen Kädentaidot