Musiikki

Tiedote

Stam1na valtaa Helsingin jäähallin marraskuussa!

Uransa kymmenennen albumin syksyllä julkaiseva metalliyhtye Stam1na esiintyy Helsingin Jäähallin Black Boxissa perjantaina 3.11.2023. Konsertin lipunmyynti on nyt käynnissä Ticketmasterilla.

Katso saatavilla olevat liput

Suomalaisen metalliskenen kärkijoukossa asemansa vakiinnuttanut Stam1na nähdään Black Box -keikalla marraskuussa. Progressiivisia elementtejä, thrash metal -soundia ja oivaltavia lyriikoita yhdistelevä yhtye julkaisee syyskuussa 2023 uuden albumin. Syyskuussa ilmestyy myös Muistipalapelit-kirja, joka paketoi yhtyeen kolmelle vuosikymmenelle ulottuvat uratarinan kansien väliin.


Black Boxin jo vuonna 2018 loppuunmyynyt lemiläinen metalliyhtye Stam1na heittää tulevan syksyn ainoan Helsingin keikkansa Jäähallin Black Boxissa perjantaina 3.11.2023. Suomen tunnetuimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuvan Stam1nan lisäksi Jäähallin lauteilla tullaan näkemään kolme lämmittelijäbändiä, joista on julkistettu jo ruotsalainen Corroded sekä ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva hollantilainen DEAR MOTHER. Illan neljäs esiintyjä paljastetaan myöhemmin.

Black Boxin keikka on osa syyskuun lopussa uuden X-albuminsa julkaisevan Stam1nan tulevaa kiertuetta, joka julkistetaan kokonaisuudessaan kesäkuun alussa.

Stam1na säveltää usein boksin ulkopuolelta, mutta esiinnymme tiukasti sisäpuolella! Syksyn kiertueesta tulee monella mittakaavalla yhtyeemme suurin ja näyttävin. Helsingin keikka tulee olemaan se isoin ja lesoin,

yhtye kertoo.

Lemin oma metalliylpeys Stam1na

Stam1na on yksi Suomen tunnetuimmista metalliyhtyeistä ja se on niittänyt mainetta myös ulkomailla. Yhtye on voittanut urallaan muun muassa viisi Emma-palkintoa ja saanut lukuisia kulta- ja platinalevyjä. Lemin oma metalliylpeys julkaisee uransa kymmenennen albuminsa X 29.9.2023. Janne Joutsenniemen tuottamalta albumilta on jo ilmestynyt Vereen piirretty viiva -single.

Tulevana syksynä Stam1nan yli 27 vuoden ura paketoidaan luettavaan muotoon, kun Like Kustannus julkaisee bändin historiikin. Ari Väntäsen kirjoittama Muistipalatsi julkaistaan 27.9.2023. Kesän 2023 Stam1na keikkailee festivaaleilla.

Helsingin Jäähallissa Stam1nalla on ollut aiemmin kaksi omaa keikkaa: loppuunmyyty Raja -albumin juhlakeikka Black Boxisa vuonna 2018 sekä Viimeinen Atlantis -albumin juhlakeikka yli 4 500 päiselle yleisölle vuonna 2021.

Ruotsin metallisuuruus Corroded

Corroded on yksi Ruotsin suurimmista metallibändeistä. COAL-nimellä toimintansa aloittanut Corroded julkaisi esikoisalbuminsa Eleven Shades of Black vuonna 2009. Airbournen, Painin ja Avenged Sevenfoldin kanssa kiertänyt ruotsalaisyhtye on metallipiireissä tunnettu nimi ympäri Eurooppaa. Suomessakin jo aiemmin esiintynyt Corroded julkaisi toistaiseksi viimeisimmän albuminsa Bitter vuonna 2019.

Hollantilainen Dear Mother ensimmäistä kertaa Suomessa

DEAR MOTHER on hollantilaisen kitaristin Merel Bechtoldin ja tšekkiläisen laulajan David ‘Pear’ Hruskin perustama yhtye, jonka johtoajatus on ollut tehdä ja soittaa kaksikon rakastamaa musiikkia ilman turhia musiikillisia raja-aitoja.

Esikoisalbuminsa Bulletproof vuonna 2021 julkaissut DEAR MOTHER on toistaiseksi keikkaillut lähinnä Keski-Euroopassa, mutta tämän vuoden puolella yhtye on esiintynyt myös maailman suurimmalla heavy metal -risteilyllä, 70 000 Tons of Metal, USA:ssa. Marraskuinen Black Boxin keikka on DEAR MOTHERin ensiesiintyminen Suomessa.

Konsertti ja liput

Stam1na (FI)
+ supports Corroded (SE), Dear Mother (NL) + myöhemmin julkistettava neljäs yhtye
Pe 3.11.2023, Black Box, Helsingin Jäähalli
Ovet klo 17:30
Liput Ticketmasterilta


Lue lisää musiikkiuutisia.