Tiedotteet

Tiedote

Sibafestin äänessä-teemainen ohjelma on julkaistu

Aija Puurtinen on koonnut Sibafestia 25.1.–1.2.2020 varten äänessä-teemaisen ohjelman, josta ei ääntä puutu! Mukana Club For Five, Rajaton, Sakari Oramo ja monta muuta!

Katso tarjolla olevat liput

”Minua on aina kiehtonut se, miten jokaisen ihmisen ääni on sormenjäljen tavoin täysin ainutlaatuinen. Laulussa, äänessämme ja musiikissa on mukana koko inhimillinen tunneskaalamme, joka puhuttelee meitä kaikissa musiikkityyleissä sanoilla ja sanattomasti. Tätä ajatusta haluan tutkia ja tuoda esille kahdeksannen Sibafestin kautta.” – Sibafestin taiteellinen johtaja, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen ainejohtaja Aija Puurtinen

Festivaalin yli 30 tapahtuman monipuolisesta ohjelmasta ei todellakaan ääntä puutu. Festivaali starttaa lauantaina 25.1. perhepäivällä, joka täyttää Musiikkitalon salit ja lämpiön musiikkiesityksillä ja mukavalla tekemisellä. Päivä jatkuu Kansalaistorin yhteislaulutapahtumalla, jossa jokainen voi liittää oman äänensä yhteiseen ääneen. Avajaispäivän huipennuksena kuullaan Sibafestin avajaiskonsertti, jossa äänessä ovat Rajaton, Club For Five, Aito Collective, solistivieraat ja kaikki paikalla olevat.

SibafestSibafest

Tiistaina 28.1. Pohjoisen Rautatiekadun toimipisteen konserttisalin lavalle nousevat perheet. Konsertissa musisoivat avioparit, veljekset sekä vanhemmat lapsineen. Puurtisen sanoin: ”Tämä konsertti on must!”.

31.1. Pohjoisen Rautatiekadun toimipisteen konserttisalissa nähdään kuorojen ilta. Ensimmäisessä konsertissa esiintyy Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtye, jonka ohjelmistossa kuuluu muusikoiden ja musiikin maahan- ja maastamuuttoteemaa. Toisessa konsertissa lavalle nousee musiikkikasvatuksen koulutusohjelman opiskelijoiden ja alumnien Haloa-kuoro.

 

Ja edellä mainittujen ohella festivaalilla kuullaan lukuisia muitakin ääniä. Ääneen pääsevät Taideyliopiston musiikkiteatteriopiskelijat, Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijat, Signe, Sandra Långbacka, Janna, huipputuottaja Sean Holt ja moni muu.

Monipuolisen konserttitarjonnan ohella festivaaliviikko tarjoaa Kinokonserttisarjan ja puhetilaisuuksia. Kinokonserteissa mykkäelokuviin luodaan musiikki ihmisäänellä. Esitelmä- ja paneelikeskustelutuokioissa pohditaan ääniestetiikkaa ja taiteen merkitystä.

Sibafest huipentuu 1.2. orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professori Sakari Oramon ja Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konserttiin Musiikkitalon Konserttisalissa. Ohjelmassa on Saariahon, Štšedrinin ja Mahlerin musiikkia.

Sibafest Sibafest

Tervetuloa mukaan Sibafestiin! Luvassa on kuunteleva, syvä, utelias ja kokeellinen festivaali, jossa äänemme kuuluu ja yhdistyy, Puurtinen sanoo.

Sibafest 25.1.–1.2.2020

Sibafest on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian taiteellista toimintaa esittelevä festivaali. Tapahtumapaikkoina ovat Musiikkitalo, Oodi ja juuri käyttöön palannut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Pohjoisen Rautatiekadun toimipiste.

Sibafestin liput nyt myynnissä Ticketmasterissa.