Festivaali

Tiedote

Porispere julkisti ensimmäiset artistit kesälle 2024

Porispere julkisti kesän 2024 ensimmäiset artistit. Lipunmyynti on nyt käynnissä!

Katso saatavilla olevat liput

Porisperen korttipakka on nyt sekoiteltu ja pakasta vedetään ensimmäiset kortit. Ja korteistahan paljastuu kesän 2024 Porisperen ensimmäiset 12 artistia! Lipunmyynti ensi kesän Porispereen on nyt myös käynnistynyt Ticketmasterilla.

Jo 13. kertaa järjestettävä Porispere-festivaali on tunnettu iloisen linjattomasta ja yllätyksellisestä artistikattauksestaan. Kesäksi 2024 kortit sekoitetaan vieläkin huolellisemmin, ja luvassa onkin entistäkin monipuolisempi ja värikkäämpi nippu artisteja. 

Porisperen pääesiintyjäksi Cradle Of Filth

Festivaalin raskaan sarjan pääesiintyjäksi on buukattu pitkän linjan metalliorkesteri Cradle Of Filth, joka kuuluu äärimmäisen goottimetallin kärkinimiin. Vuonna 1991 perustettu brittiyhtye on julkaissut urallaan 13 albumia. Bändi tunnetaan niin solisti Dani Filthin laajasta äänialasta kuin sen livekeikoiltakin tutusta omaleimaisesta kauhukuvastosta.

Porispere tuo lavalle raskaampaa sarjaa

Metalliosaston suurniminä on tarjolla lisäksi Porispereen paluun tekevät kotimaiset Battle Beast sekä Sonata Arctica.

Heviä ja poweria toimittava Battle Beast tunnetaan energisistä live-esiintymisistään, tarttuvista kertosäkeistään sekä pilkkeestä silmäkulmissaan. Keulakuva Noora Louhimon vahvat vokaalit leimaavat tämän party power metal -ryhmän tekemistä.

Legendaarinen Sonata Arctica ei juuri esittelyjä kaipaa. Melodisen metallin kvintetti on viime vuosina jatkanut kokeilujaan musiikillisen mukaavuusalueensa rajoilla ja esitellyt kykyjään akustisten sovitusten ja tuotannon parissa.

Ulkomaista väriä korttipakkaan tuo lisäksi mainio ruotsalainen garage rock -yhtye Royal Republic, jonka musiikissa yhdistyvät niin hevi, americana kuin hiphopkin.

Kotimaista artistiedustusta

Festivaali satsaa myös kotimaisen popin ja rockin huippunimiin. Porispere-debyyttinsa tekee todellinen jokerikortti, Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuva Lauri Tähkä. Pakasta nousee myös joka vuosi toivotuimpien artistien listalle nouseva Haloo Helsinki! ja paluun lavoille tekevä ysärisuuruus Don Huonot sekä suosionsa huipulla oleva Maija Vilkkumaa.

Myös nuoremman sukupolven lahjakkuudet ovat mukana menossa. Festivaalille rientävät melkoista suitsutusta tänä vuonna herättänyt suosikkiräppäri Sexmane ja suomi-r&b:n suurlähettiläs Karri Koira. Perinteisempää laulaja–lauluntekijämeininkiä saadaan tarjolle Suomen symppiksimpiin artisteihin kuuluvan Samae Koskisen muodossa.

Reilusti lisää artistijulkaisuja on lupa odottaa helmikuun aikana, festivaali kertoo.

Porispere 2024 -liput

Lipunmyynti ensi kesän festivaalille on nyt käynnistynyt Ticketmasterilla. Saatavilla on kahden päivän normaali- ja VIP-lippujen lisäksi avoimia päivälippuja, jotka käyvät tapahtumaan joko perjantaina tai lauantaina. Päivälippu vaihdetaan rannekkeeseen portilla.

Porispere
2.-3.8.2024 Kirjurinluoto, Pori


Lue lisää festivaaliuutisia.