Musiikki

Tiedote

Peter Jöback joulukiertueellaan Helsinkiin

En vinterkväll med Peter Jöback -kiertueen Helsingin konsertin liput myynnissä 27.4. klo 10.

Katso saatavilla olevat liput

Musikaalitähtenä mainetta niittänyt Peter Jöback saapuu Helsinkiin viettämään tunnelmallista talvi-iltaa! Jöback on esiintynyt niin kotimaassaan Ruotsissa kuin Suomessakin täysille areenoille, mutta joulukiertue on harvinaista herkkua. Tosin, artisti on vakiinnuttanut asemansa joulunvieton sydämessä – jokaisessa ruotsalaisessa kodissa on tullut tutuksi klassikoksi miehen Jag kommer hem igen till jul -joulualbumi.

Lipunmyynti Helsingin Jäähallissa keskiviikkona 29.11.2023 järjestettävään konserttiin alkaa torstaina 27.4. klo 10.00 Ticketmasterilla.


Ruotsin suurimpiin musikaalitähtiin lukeutuva artisti saapuu loppuvuodesta Suomeen En vinterkväll med Peter Jöback -kiertueellaan. Isoilla areenoilla vieraileva kiertue on artistin ensimmäinen joulukiertue sitten vuoden 2009.

Jöback esiintyi viimeksi Suomessa viime kesänä Helsingin Jäähallissa nähdyn Jesus Christ Superstar -musikaalin toisena päätähtenä.

Haluan tarjota joulukonserteissani runollisen ja upean show’n, jonka toivon herättävän pohdiskelua ja iloa sekä lämmintä yhdessäoloa. Odotan innolla pääseväni yleisön eteen näyttämään missä mennään 20 vuotta Jag kommer hem igen till jul -albumin julkaisun jälkeen,

Jöback kertoo.

Lars Halapin kanssa tehty, vuonna 2002 julkaistu Jag kommer hem igen till jul avasi Peterille uuden musiikillisen maailman legendojen, kuten Leonard Cohenin, Joni Mitchellin, Van Morrisonin, kautta.

Tuosta levystä ja musiikista, johon silloin tutustuin, tuli minulle kuin katalysaattori parempaan elämään. Nykyään minulla on aviomies ja lapset, ja seison vakaalla pohjalla – nyt haluan rakentaa tontille seinät ja tornit,

Jöback jatkaa.

Peter Jöback osa ruotsalaista joulunviettoa

Albumi on nykyään itsestäänselvyys useimmissa ruotsalaisissa kodeissa: levyä on myyty yli 600 000 fyysistä kappaletta ja se kerää yli 10 miljoonaa striimausta vuodessa. Albumin nimikappale on myös joka vuosi Ruotsin soitetuimpien joululaulujen joukossa.

Vuonna 2019 ilmestyi samanniminen elokuva, jossa Peter esitti pääroolin. Osin Peterin omaan tarinaan perustuva elokuva sai yleisön äänestämän Guldbagge-palkinnon ja siitä on tullut jouluklassikko, jota katsotaan vuosittain suoratoistopalveluissa.

Konsertti

Ke 29.11.2023 Helsingin Jäähalli
Ovet klo 19.30
Myyntiin to 27.4.2023 klo 10 Ticketmasterilla
Hinnat 59 / 69 / 79 / 89 € palvelumaksuineen + tilausmaksu alk. 1,50 €

My Live Nation -presale käynnissä ke 26.4.2023 klo 10:00 – to 27.4.2012 klo 09:59. Rekisteröidy osoitteessa livenation.fi/register


Lue lisää musiikkiuutisia.