Festivaali

Esittelyssä

Parhaat rock- ja metallifestivaalit Suomessa 2023

Musiikki soi ja tukka heiluu taas tänä kesänä. Tsekkaa festarikesän parhaat rock- ja metallifestivaalit 2023.

Kaikki kesän festivaalit löydät osoitteesta festival.ticketmaster.fi

Katso kaikki festarit

Rock- ja metallifestivaalit kesällä 2023

Tuskassa monipuolinen line up

Tuska avaa kesän tutulla paikallaan kesä-heinäkuun taitteessa ja Suvilahti muuttuu metallin mekaksi 30.6.-2.7.2023. Tuskan line upissa on kovia kiinnityksiä ja mielenkiintoisia nimiä.

Perjantain pääesiintyjänä nähdään ranskalainen progemetallin lipunkantaja Gojira sekä suosiota nauttiva superkokoonpano Arch Enemy, joka tarjoilee pöydän täydeltä ärhäkkää menoa. Lauantaina päälavalla nähdään love metal -genren luoneesta HIMistä tutun VV:n (Ville Valo) sooloveto sekä melodisen death metallin juurten luoja In Flames. Sunnuntaina headliner-titteliä kantavat maailman suurimpien rock-bändien joukkoon kivunnut Ghost sekä mongolialainen kurkkulaulua ja metallia yhdistelevä The Hu.

Kiinnostavia kiinnityksiä Tuskassa riittää. Synth wave -osastoa edustaa tummanpuhuva jenkkiduo Dance with the Dead. Lauantaina lavalle nousee yhdysvaltalainen metalcore-suuruus Motionless In White. Tuska-yleisöä hemmotellaan myös monen must see -listan ykkösellä Lorna Shorella sekä jazzin ja black metallin rakkauslapsella Imperial Triumphantilla. Kotimaisesta edustuksesta mukana on myös tuoreempaa verta – ensimmäistä kertaa Tuskan lavan valloittaa nousukiidosta nauttiva hard-rock pumppu DIRT.

Metallivuoren kattauksessa suosikkeja ja uusia lupauksia

Heinäkuun puolivälissä Turussa raikaavat rouheat sävelet, kun kolmatta kertaa järjestettävä rock- ja metallifestari Metallivuori laittaa parastaan 14.-15.7.2023. Lauteille nousee napakka kattaus raskaan musiikin parhaimmistoa.  

Metallivuoressa nähdään muun muassa Suomen metalliyhtyeiden kärkikastiin lukeutuva Stam1na, industrial metal -yhtye Turmion Kätilöt, paluutaan keikkalavoille juhliva Kiuas sekä groovaava melo death -orkesteri Before The Dawn.

Mukana on myös runsain mitoin ajankohtaisia nousuraketteja. Metallivuoren lavan ottavat haltuun muun muassa raskaan rockin tulevaisuuden lupaus Stoned Statues, äänivallin rikkova hevikokoonpano Tyrantti sekä eeppisiä ja melankolisia säveliä taikova Vermilia.

Metallivuori toimii tiiviissä yhteistyössä Turun kaupungin nuorisopalveluiden ja Turku Rock Academyn tuottaman Rock Academy -ohjelman kanssa. Hanke luo valmiuksia nuorten muusikoiden urakehitykselle, ja Metallivuoren lavalla nähdään useita Rock Academyn kokoonpanoja.

Qstock tarjoilee metallin ystäville herkkua

Oulussa 28.-29.7.2023 järjestettävä Qstock on tunnettu monipuolisesta ohjelmastaan. Tarjolla on popin ja hiphopin lisäksi runsain määrin raskasta musiikkia.

Yhä uudestaan albumilistojen kärjessä keikkuva, 40-vuotissyntymäpäiviään juhliva yhdysvaltalainen Megadeth rantautuu Qtockin perjantaihin. Vuoden 2014 Qstock-keikkaa muistellaan jo hymyissä suin. Laitetaan ensi kesänä taas Megadethin nupit kaakkoon.

Ohjelmistosta löytyy myös muita ulkomaisia kiinnityksiä – lavalle nousevat Tanskan tunnetuin rock-kokoonpano D-A-D sekä hollantilainen mahtipontisuudestaan tunnettu sinfoninen metalliyhtye Epica.

Metalli- ja rock-osastoa Qstockissa edustavat myös kovat kotimaiset Stam1na, Turmion Kätilöt, VV, Battle Beast, Insomium, The 69 Eyes, Slowfall ja Kissa.

Porisperen genrekimara tarjoilee jokaiselle jotakin

Kovan luokan festarina paikkansa vakiinnuttanut Kirjurinluodolla järjestettävä Porispere laittaa Porin sekaisin 4.-5.8.2023. Porisperessä kuullaan iloisessa musiikkigenrejen kimarassa myös rockia ja metallia.

Porispereen saapuvat alankomaalainen sinfonisen metallin suurnimi Within Temptation sekä australialainen hard rock -jyrä Airbourne. Lavalle nousee myös kotimaisia metallin jättiläisiä – mukana menossa ovat Diablo, Beast In Black ja Stratovarius. Kotimaista edustusta festareilla nähdään niin ikään Turmion Kätilöitten, Klamydian, Moon Shotin ja Stoned Statuesin voimin.

Punkin ystäviäkään ei Porisperessä ole unohdettu. Line upissa komeilevat punkrock-orkesteri Nyrkkitappelu sekä nössöpunkin hempeää lippua kantava Teini-Pää.

Hellsinki Metal Festival tuo festarikentälle lisää väriä

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Hellsinki Metal Festival tuo festivaalikentälle lisää väriä, tai siis mustaa, ja ottaa paikkansa Helsingin Jäähallin alueella 11.-12.8.2023. Yleisö on kaivannut äärimetallia ja sitä nyt saadaan. Luvassa on kovan luokan kansainvälistä tykittelyä.

Perjantaina lavalle nousevat muun muassa Blind Guardian, Clawfinger, Sodom, Voivod ja Batushka. Lauantaina luvassa on muun muassa Emperor, I Am Morbid, Leprous, Bury Tomorrow ja Pentagram.

Festari on ottanut inspiraatiota Keski-Euroopan jättifestivaaleista ja operoi kahden vierekkäisen päälavan kera, mikä mahdollistaa sujuvan kokemuksen keikalta toiselle siirryttäessä.


Lue lisää festivaaliuutisia.