Tiedotteet

Tiedote

Näin ostat lippuja livestream-keikoille

Tapahtumamaailma on muuttunut ja lipun ostoon on tullut ripaus uutta. Lue blogistamme livestream-keikkojen lippujen ostoon liittyviä kysymyksiä ja vastauksia.

1. Miten valmistautua livesteam-myynteihin?

Mikäli sinulla ei ole vielä Ticketmasterin asiakastiliä, luo sellainen tästä. Omalle asiakastililleen kannattaa kirjautua jo ennen myynnin alkamista ja samalla varmistaa, että tilin salasana on tiedossasi. Uuden salasanan voit tarvittaessa tilata ”unohtuiko salasana” -kohdasta. Pidäthän huolen, ettei salasanan alussa tai lopussa ole tyhjää välilyöntiä.

2. Miten katseluoikeus livestream-keikalle toimii?

Liput livestream-tapahtumaan ovat ostettavissa vain Ticketmasterin verkkokaupassa. Lipun oston jälkeen saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen, josta löytyy koodi ja linkki livestreamin sisäänkirjautumiseen. Suosittelemme, että ostat liput hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Koodi ja linkki livestreamiin löytyvät oston jälkeen myös omalta käyttäjätililtäsi kirjautumalla verkkokauppaan ticketmaster.fi tai Ticketmasterin mobiilisovellukseen (ks. Minun lippuni).

Tapahtumaan kirjautuminen alkaa useimmiten viimeistään 15 min ennen livestreamin alkua. Seuraathan tapahtumajärjestäjän ohjeita kirjautumiseen liittyen, ja kirjaudu livestream -tapahtumaan riittävän ajoissa välttääksesi mahdollisen viiveen kirjautumisvaiheessa juuri ennen keikkaa. Kirjaudu osoitteeseen, joka on tilausvahvistuksessa (ja omalla käyttäjätililläsi kohdassa Minun lippuni). Syötä tilausvahvistuksessa oleva henkilökohtainen koodisi/salasanasi sille osoitettuun kenttään ja paina Lähetä/Kirjaudu.

Koodi on henkilökohtainen.

Mikäli kirjautumisen yhteydessä pyydetään käyttäjätunnusta, tunnus on sähköpostiosoite, jolla lippu on ostettu.

Mikäli katsot keikkaa yhdessä ystävien tai perheen kanssa samalla laitteella samassa lokaatiossa huomioithan, että ostetulla katseluoikeudella pystyy kirjautumaan keikalle ainoastaan kerran yhdellä laitteella eikä sitä voi jakaa useampaan eri laitteeseen.

Huomioithan, että toimintaohjeet saattavat joiltain osin poiketa tästä ja tarkemmat toimintaohjeet löytyvät tilausvahvistuksesta. Tarkistathan livestream-tapahtuman tarkemmat myyntiajat ja mahdollisen tallenteen saatavuuden tapahtuman tiedoista.

3. Mistä löydän katsomiseen vaadittavan koodin ja kirjautumislinkin?

Livestream-palvelimelle kirjautumiseen tarkoitettu koodi ja linkki kirjautumissivulle löytyvät tilausvahvistuksesta. Tilausvahvistus saapuu sähköpostiisi noin 15 minuutin kuluessa ostosta. Tarkistathan myös oman sähköpostisi Roskaposti-kansion, jos tilausvahvistus ei saavu 15 min kuluessa.

HUOM: Koodi ja linkki livestreamiin löytyvät myös omalta Käyttäjätililtäsi kirjautumalla verkkokauppaan ticketmaster.fi tai Ticketmasterin mobiilisovellukseen (ks. Minun lippuni).

Mikäli sinulla on kysyttävää, etkä löydä vastausta sivuiltamme, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme täyttämällä tämän yhteydenottolomakkeen

4. Mitä teen, jos kohtaan ongelmia livestreamin katselun aloittamisessa?

Mikäli et pääse kirjautumaan livestreamiin, niin tarkistathan koodisi tilausvahvistuksesta / Ticketmasterin käyttäjätililtäsi. Varmista, että koodissa/salasanassa on kaikki numerot ja mahdolliset muut merkit ja välilyönnit täysin oikein. Mikäli kirjautumisen yhteydessä pyydetään käyttäjätunnusta, tunnus on se sähköpostiosoite, jolla lippu on ostettu.

Mikäli katselussa ilmenee ongelmia, tarkista että selaimesi on päivitetty. Kokeile tarvittaessa toisella selaimella.

5. Mitä teen, jos video pätkii tai kuvanlaatu heikkenee?

Mikäli video pätkii tai kuvanlaatu heikkenee, kannattaa ensimmäisenä tarkistaa oma nettiyhteys ja se, ettei laitteessa taustalla ole päällä muita ohjelmia, jotka vievät kaistaa nettiyhteydeltäsi. Useimmiten, kuvanlaadun heikkemisen tai heikon yhteyden syynä on haasteet nettiyhteyden kapasiteetissa ja tietokoneen tehokkuudessa.

Kokeile bootata nettiyhteytesi ja testaa netin nopeus (esimerkiksi tällä nopeustestillä: nopeustesti.fi).

Mikäli käytät jaettua Internet-yhteyttä tai mobiiliverkkoa, kannattaa huomioida, että myös muut verkon käyttäjät voivat kuormittaa verkkoa, jolloin netti hidastuu.

Muutama pikavinkki:

  • Tyhjennä käyttämäsi selaimen välimuisti, ja sulje muut välilehdet ja selaimet. Tarkista myös, että sinulla on käytössäsi selaimen uusin versio.
  • Varmista, ettei sinulla ole käytössä adblockeria (mainostenestosovellusta). Tarkista asia selaimesi asetuksista, kohdasta Lisäosat (Extensions).
  • Jos käytät VPN-ohjelmaa, niin ota se pois käytöstä.
  • Halutessasi voit kokeilla väliaikaisesti toista selainta.
  • Kirjaudu ulos ja takaisin sisään.

6. Miten voin katsoa livestreamin tallenteen?

Joissain livestream-tapahtumissa on mahdollista katsoa tapahtuman tallenne vielä livestreamin päättymisen jälkeen. Varmista, että koodissa/salasanassa on kaikki numerot ja mahdolliset muut merkit ja välilyönnit täysin oikein.

Livestream-tapahtuman oston yhteydessä saamasi tunnukset käyvät myös mahdolliseen tallenteeseen.

Tarkista tallenteen katselu- ja myyntiaika tapahtuman tiedoista tai lipunmyyntisivulta. Mikäli osto ei onnistu, kokeile myöhemmin uudelleen. Joskus livestreamin päättymisen jälkeen saattaa kestää useampi tunti, kunnes tallenne on ostettavissa.

Jäikö jokin asia vielä mietityttämään?

Lisää tietoa ja vastauksia kysymyksiin löytyy täältä.

Löydä täältä Ticketmasterin opas parhaimpiin livestream-keikkoihin

Tavataan virtuaalitapahtumissa!
Ticketmaster Suomi