Musiikki

Tiedote

Musiikkimuseo Fame esittelee kotimaista musiikkia menneiltä vuosikymmeniltä tähän päivään

Suomen interaktiivisimmassa museossa kävijät pääsevät itsekin heittäytymään mukaan musiikin maailmaan muun muassa laulamalla, tanssimalla ja tutustumalla itselleen merkityksellisiin artisteihin. Musiikkimuseo Fame on kaiken kotimaisen musiikin museo; mukana on musiikkia lukuisista genreistä.

Katso saatavilla olevat liput

Helsingin Pasilassa Mall of Triplan yhteydessä toimiva Musiikkimuseo Fame kutsuu kesällä 2023 kävijöitään tutustumaan loppukeväällä avattuihin Suomen musiikin kunniagalleria 2023 sekä Laulavat ikonit -näyttelyihin. Museon vetonaulat, virtuaalikaraoke ja tanssistudio viihdyttävät kaikenlaisia ja -ikäisiä kävijöitä yhdessä muiden interaktiivisten kohteiden kanssa.

Kesän 2023 tapahtumat täydentävät museovierailun

Musiikkimuseo Famessa järjestetään 29.6.–5.8. kaikille avoimia yleisöopastuksia, joissa tutustutaan tarkemmin museoon oppaidemme johdolla. Opastuksia pidetään torstaisin klo 17 sekä lauantaisin klo 13 – mukaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon ja opastuksen sisältyvät museolipun hintaan. Opastusten kesto on noin 20-30 minuuttia ja ne sopivat niin museossa jo vierailleille kuin ensikertalaisillekin.

Musiikkimuseo Famen yhteydessä toimivassa Ravintola Famessa nautitaan niin lounaasta, illallisesta, välikahveista kuin lasillisistakin. Aurinkoisella terassilla soivat kesän ajan myös Fame kesälivet, joissa vaihtuvat artistit viihdyttävät perjantaisin klo 17 alkaen asiakkaitamme. Famen museo & ruokailu -kesätarjouksen hyödyntää kätevästi saman katon alla Ravintola Famessa.

Päänäyttely Suomen musiikin kunniagalleria esittelee yhdeksän kotimaisen musiikin legendaa

Suomen musiikin kunniagalleriaan vuonna 2023 valittiin Hector, Kaija Koo, Toivo Kuula, Erik Lindström, Susanna Mälkki, Marion Rung, Jaakko Salo, J. Alfred Tanner ja Nils Aslak Valkeapää. Musiikkimuseo Famen päänäyttely uudistuu uusien valintojen myötä vuosittain ja joka vuosi nähtävillä on uniikit esittelyt uusien kunniagallerian jäsenten urasta ja elämästä. Mukana on myös paljon kuvia, videoita ja musiikkia valituilta artisteilta. Tänä vuonna näyttelyssä voit muun muassa nähdä alkuperäiset Ranskalaiset korot ja Marionin euroviisuedustusasun tai kuulla viideltä saamelaisartistilta, mitä Nils-Aslak Valkeapää on heille merkinnyt.

Mikä on Musiikkimuseo Fame?

Vaihtuvassa näyttelyssä Laulavat ikonit Ville Maljan valokuvamuotokuvia kotimaisista artisteista

Vaihtuvat näyttelyt täydentävät Musiikkimuseo Famen pysyviä näyttelyitä – Laulavat ikonit on museossa nähtävillä 29.10.2023 saakka. Kuvissa nähdään mm. Ismo Alanko, Mariska, Eino Grön, Anna Eriksson, Vilma Jää ja kymmeniä muita maamme eturivin artisteja, sekä vaikuttavia tekijöitä marginaalista. Yleensä taiteilijamuotokuvat imartelevat kohteitaan, mutta Laulavat ikonit -sarjassa koko kansan tuntemia henkilöhahmoja tarkastellaan myös kriittisesti. Kuvat ovat perinteisiä dokumentaristisia otoksia viimeistellympiä ja poikkeavat näin kuvajournalistisen kaanonin perinteestä, mutta näyttelykokonaisuuden suurin voima piilee läsnäolossa: Ville Malja on kuvannut näyttelykokonaisuuteen valittuja artisteja pitkään ja hartaasti.

Tutustu tarkemmin museoon tästä linkistä

Tutustu kesän tapahtumiin tästä linkistä

Saapumisohjeet

Varaa pöytä ravintolaan

Museon aukioloajat:

Ma-ti 11-18, ke-pe 11-20, la 10-18, su 11-18

Ravintolan aukioloajat:

Ma-ti 11-18, ke-to 11-22, pe-la 11-23, su suljettu