Uutiset

Mitä tehdä syyslomalla 2022? Lue menovinkit syysloman suunnitteluun!

Tutustu Ticketmasterin syysloman tapahtumavinkkeihin. Lähtisittekö perheen kanssa sirkukseen vai innostaisiko vauhdikas festariviikonloppu?

Lue parhaat menovinkit syysloman viettoon!


Syysloman perhetapahtumat

Koko perheelle sopivaa menoa löytyy ympäri Suomen! Syysloman klassikko on ilta sirkuksessa. Vai maistuisiko perheen pienimmille teatteri?

Sirkus Finlandia
7.-23.10.2022, Kaisaniemen puisto, Helsinki

Sirkus on saapunut kaupunkiin! Sirkus Finlandia viipyy Helsingissä koko syysloman ajan. Sirkus Finlandia on jo vuosikymmenien ajan koskettanut kaikenikäisiä katsojia tuoden kansainvälisen tason sirkustaidetta eri puolella Suomea.

Ahaa Teatteri: Tivoli
20.10.-14.12.2022 Ahaa Teatteri, Tampere

”Tunne on vähän kun ilmapallo, mitä enemmän sen antaa paisua, sitä holtittomammin se lentelee, kun siitä päästää paineet ulos ja jos antaa paisua liikaa, se saattaa räjähtää.”

Koko perheen näytelmä Tivoli muistuttaa meitä jokaista, että lasten täytyy saada tuntea ja opetella tunteita yhdessä aikuisten kanssa.

Sirkus Tähti
18.-23.10.2022 Ideaparkin P-alue, Seinäjoki

Sirkus Tähti kiertää jälleen vauhdikkaan ja monipuolisen koko perheen shown kanssa ympäri Suomea. Sirkusteltassa nähdään muun muassa ilma-akrobatiaa, eläinystäviä, henkeäsalpaavaa rullaluistelua, tulta, jonglöörausta, klovni sekä paljon muuta. Sirkusalueella voit nähdä myös erittäin harvinaisia amerikkalaisia autoja.

Ti-Ti Nalle: Hirsimetsän juhlat -konsertti
Su 23.10.2022 Carelia-sali, Joensuu
Ke 26.10.2022 Kuusankoskitalo, Kouvola

Nalletalossa on aikamoinen hyörinä jo heti aamusta! Isoisänalle juoksee yöpuvussaan, Ti-Ri Vauva tepsuttelee iso tutti suussaan ja yöpuku kainalossaan pitkin poikin taloa, Trioli tekee kärrynpyöriä… Mitä ihmettä tapahtuu Nallejen kodissa? Hirsimetsässä on juhlat!

Lähde mukaan Nalleperheen ikimuistoiseen juhlaan Hirsimetsässä! Mukana tuttuja metsän asukkaita mutta myös salaperäinen, uusi asukas, jota kukaan ei ole koskaan aiemmin tavannut.


Festareita ja musiikkia

Tule nauttimaan barokkimusiikista, viettämään festariviikonloppua irkkumeinigeissä tai rokkaamaan suomirockin helmien tahtiin. Musiikkitalolla puolestaan jännitetään monipäiväisessä pianokilpailussa. Valitse suosikkisi!

Helsinki Early Music Festival
8.-15.10.2022 Useita konserttipaikkoja, Helsinki

Helsinki Early Music Festivalin aineksia ovat koskettava ja elävä barokkimusiikki sekä taitavien kotimaisten ja kansainvälisten muusikoiden ja yhtyeiden vuorovaikutus. Muita festivaalielementtejä ovat Helsingin keskusta-alueen ja muiden alueiden välinen vuoropuhelu sekä taiteidenvälisyys. Festivaali rakentuu Encanto Festivalin juurille uudella nimellä yhteistyössä Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa.

The Irish Festival Of Oulu
12.-16.10.2022 Kulttuuritalo Valve & Oulun Tuomiokirkko

On taas aika alkaa vihertää ja nauttia Irlannin musiikki- ja kulttuuritarjonnan kermasta, kun Oulun valtaa 15. kertaa järjestettävä The Irish Festival Of Oulu. Maailman pohjoisimmilla irkkufestareilla nautitaan monipuolisesta kulttuuritapahtumien ja -kurssien tarjonnasta!

Kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu
14.-27.10.2022 Musiikkitalo, Helsinki

Nuoret pianovirtuoosit valloittavat Helsingin lokakuussa 2022, kun arvostettu kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu järjestetään viidennen kerran. Jännittävä kilpailu etenee alku- ja välierien kautta kamarimusiikki- ja orkesterifinaaleihin.

Tule kannustamaan suosikkisi voittoon ja nauttimaan kilpailun huumaavasta tunnelmasta!

Vantaa Rock
La 22.10.2022 Myyrmäki-halli, Vantaa

Syksyn kuumimmat bileet järjestetään Vantaalla lauantaina 22.10.2022 Myyrmäki-hallissa! Mukana on täyslaidallinen suomirockin huippuartisteja, kuten Viikate, Klamydia ja Kotiteollisuus.


Lokakuun keikat ja klubit

Syyslomalla nautitaan musiikista ja intiimistä tunnelmasta. Mikä on sinun keikkavalintasi?

Tommy Hellsten & Club for Five: Hiljaa
Su 16.10.2022 Kallion kirkko, Helsinki

Rakastettu ihmisyyden ihmeen ja mysteerin sanoittaja sekä rakastettu virtuoottinen a cappella -yhtye Club for Five kutsuvat kuulijoita hiljentymään Tommyn ajatusten ja Club for Fiven laulun äärelle.

Illan aikana puhe ja musiikki vuorottelevat tukien toisiaan. Esiintyjät ja kuulijat saavat yhdessä päästää hetkeksi irti ja antautua levollisuuden tilaan, jossa on mahdollisuus muutokselle.

Younghearted
Pe 21.10. Virkistyshotelli Yyteri, Pori

Miltä kuulostaisi keikkaviikonloppu hotellin ja makuhermoja hivelevän ruoan kera Yyterissä?

Herkistä, akustiseen soundiin nojaavista kappaleistaan ja hurmoksellisista livekeikoistaan tunnetun Youngheartedin keikka koetaan Virkistyshotelli Yyterin intiimissä tunnelmassa.

Club Luxonia
La 22.10.2022 Pikku-Finlandia, Helsinki

Luxonia tuo Pikku-Finlandian ainutlaatuisiin puitteisiin näyttävän tuotantonsa ja tarjoaa kaupungin parhaimmat EDM-bileet, joissa huokuu euforinen tunnelma ja iloinen festivaalifiilis!

Lavalle nousevat Samlight, NickyB ja muita EDM-huippuja.

Lauri Tähkä
To 27.10.2022 Verkatehdas, Hämeenlinna

Lauri Tähkän Helsingissä syyskuussa nähtyjen ainutlaatuisten Kupoli-keikkojen tunnelma saa jatkoa, kun klubikiertue kurvaa syysloman tienoilla Hämeenlinnaan. Uunituoreen Kaikella on tarkoitus -albumin mukaan nimetty kiertue lämmittää yleisöä kuin patteri!


Sporttia syksyyn

Syyslomaviikolla Helsingin valtaavat hevosurheilun huiput, ja Liiga-kausi on jo täydessä vauhdissa. Tsekkaa myös Sportmaster ja kurkkaa kaikki syksyn ja talven urheilutapahtumat!

Helsinki International Horse Show
19.-23.10.2022 Helsingin jäähalli

Helsingin syyslomaviikko huipentuu Helsingin jäähallille, kun Helsinki International Horse Show’n huippuhevoset ja -ratsastajat laukkaavat areenalle! Kaksi ehdotonta kohokohtaa Horse Show’ssa ovat esteratsastuksen maailmancupin osakilpailu FEI Logines Jump World Cup® ja Land Rover Grand Trophy.

HIHSiin saapuu nimiä maailman huippukärjestä, kuten olympiavoittaja Steve Guerdat sekä Euroopan mestari Kevin Staut. Suomalaista tähtiloistetta tarjoavat junioreiden hallitseva Euroopan mestari Jone Illi ja upeaa paluuta huipulle tekevät konkarit Noora Pentti ja Anna-Julia Kontio.

Liiga ja Mestis-matsit

Jääkiekon Liiga- ja Mestis-kaudet käynnistyivät syyskuussa. Syysloma on pullollaan tiukkoja taisteluita – tsekkaa Sportmasterilta kaikki Ticketmasterilla myynnissä olevat matsit ja lähde kannustamaan omaa joukkuettasi!


Lue lisää tapahtumauutisia.